10 Cloverfield Lane – Cloverfield Yolu No: 10 [Barış Özcan]


Dan Trachtenberg’in yönettiği ve Josh Campbell, Matthew Stuecken’ın yazdığı filmin oyuncuları Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr. Yapımcılığını J.J. Abrams’ın üstlendiği bu psikolojik gerilimde hayatını kurtardığını iddia eden bir adamın sığınağında gözlerini açan genç kadının gizemli hikayesi anlatılıyor.

Filmi İzledikten Sonra Benim Yorumum;

Cloverfield filminin el kamerası ile çekilmesi film sektörü için farklı bir formattı. Buna rağmen filmi o kadar çok sevmiştim ki filmin finali çok üzmüştü beni. “10 Cloverfield Lane” filmini daha önce duyduğumda diğer film ile bağdaştıramadım. Zaten filmin final sahnesini saymazsak önceki film ile hiçbir bağlantısı yok diyebiliriz. Senaryo o kadar mükemmel yapılmış ki son dakikaya kadar neler olacağını tahmin edemiyorsunuz. Film boyunca Howard (John Goodman) karakterinin deli olduğunu düşündüm. Saklandıkları yere gelen yüzü yaralı kadının Howard’ ın kurguladığı bir oyun olarak düşündüm. Filme ayrı bir hava katan Emmett (John Gallagher Jr.) karakterinin Howard tarafından öldürülmesi beni epey üzdü diyebilirim. Zaten en başta Howard, Michelle (Mary Elizabeth Winstead) ile yalnız kalmayı planlamıştı, Emmett ise Howard’ ın planlarını bozduğunu göre öldürülmesi son derece olağan oldu. Film genel olarak 5 üzerinden 4.5 puan veriyorum. Final sahnesinde Michelle’ in uzaylı aracını molotof ile yere düşürmesi biraz abartılı olsa da aslında aracın bir zayıf noktasının olduğunu göstermek amaçlıydı. Filmin finalinde devamının geleceği son derece açık şekilde anlaşılıyor. Umarız J.J. Abrams abimiz fazla bekletmez.

Sinema kategorisinde severek takip ettiğim ve sizlerinde takip etmesini şiddetle tavsiye ettiğim Youtube kanallarından biri olan Barış Özcan abimizin kanalı son derece yararlı ve farklı videolar çekiyor. Her pazartesi OKU serisi ile bir kitabı anlatıyor, her perşembe İZLE serisi ile bir filmi anlatıyor ve her Pazar ise sanat, tasarım ve teknoloji hikayeleri üzerine videolar çekiyor. Bugün sizlerle sitemin sinema kategorisinde paylaştığım bu video ile sizlere film önerisi konusunda daha yararlı bilgiler verecek bir kaynak paylaşayım dedim. Bundan sonra da aynı şekilde sizlere yararlı olacak film önerileri için çeşitli kaynaklardan video ve yazı paylaşmaya çalışacağım. Son olarak buraya tıklayarak Barış Özcan‘ ın kanalına abone olabilir ve hazırladığı güzel videolardan haberdar olabilirsiniz.

DerecelendirmeFilm müzikleri, oyunculuklar ve senaryo çok iyiydi.

Değerli ziyaretçi Atalarımız Yazılımcı Olsaydı Hangi Atasözlerini Söylerlerdi? başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz