Astım Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Hasta Kişi, kriz geldiği süre soluk almakta güçlük çektiğini zanneder, gerçekte soluk vermekte güçlük vardır. Bunun sebebi de, akciğerlerdeki minik gökyüzü borularının daralmasıdır. Buralardan geçtiğimiz gökyüzü, ıslığa benzer tek ses çıkarır, ki bunun için hırıltı denir. Astım, tek kaç grup sebepten kaynaklanır. Bunların en başında da bünye ciro. Başka Bir Deyişle, tek takım kimselerde baş ağrısı ne civarı elbet tek şeyse, diğerlerinde de astım o civarı doğaldır. Tek Takım kimseler, toz, kıl, yumurta, süt, aspirin, çiçek tozu vb şeylere karşın hassastırlar. Bu hassaslık, astım krizleri halinde kendini gösterir.

İyileştirme amaçlı, hastayı etkileyecek bu unsurların ortadan kaldırılması ifade edilecek önce iştir. Aşırı merak ya da korku da astım krizine sokak açabilir. Bu benzeri vaziyetlerde hastayı yatıştırmak ifade edilecek önce iştir. Bazı kimselerde de, Had Bronşit neticesi astım krizi görülebilir. Kalp yetmezliği de astım krizine neden olabilmektedir. Kişisel bloğumda sağlık ile ilgili daha fazla yazı bulabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi Adale Romatizması Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

1 Yorum

  • Ben de nefes almakta güçlük çekiyordum bazen. 4-5 Yıldır çevreme ve aileme bahsetmemiştim. Bir gün laf arasında konuşurken astım olabileceğimi düşünüp doktora gittim. Sonuç: astım 🙂 Yıllardır neden doktora gitmediğimi anlamadım. Şükür tedavi ile herhangi bir problemim kalmadı.