Asus Zenfone 2 Laser Ayrıntılı İnceleme

2014 yılında Zenfone 4-5-6 ile çok iyi bir başarı yakalayan Asus firması birkaç ay önce de dünyanın ilk 4 GB belleğe sahip telefonunu ülkemizde (Güzelim Türkiye’mde) tanıtımını yapmıştı. Tanıtımdan sonra yeni modellerin de geleceğini biliyorduk zira bizim ülkemizden önce birkaç ülkede Zenfone Selfie, Zenfone 2 Deluxe, Zenfone 2 Laser (inceleyeceğim telefon) modellerini tanıtımı çoktan yapılmıştı. Sadece ne zaman bizim piyasaya girecek onu bilmiyorduk, neyse ki artık biliyoruz. 21 Eylül itibari ile Asus Shop üzerinden ön siparişe giren akıllı telefonun 5 inç- 5,5-6 inç inç olmak üzere üç tane modeli bulunmakta. İncelemesini yaptığım Zenfone 2 Laser modeliyse 5,5 inç ekrana sahip olan model. Akıllı telefon adını lazer odaklama teknolojisine sahip olmasından dolayı alıyor. Kameralarda daha hızlı odaklama ile daha iyi fotoğraflar elde etmenize imkân tanıyor. İsterseniz telefonu daha yakında tanıyalım.

Ekran: 5.5 inch HD 1280x720p IPS Kapasitif Ekran
OS: Android Lollipop 5.0.2 with Asus ZenUI
CPU: 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 410 dört çekirdek
Ram: 2GB
Depolama: 16GB (10.08GB boş alan)
Kamera: 13MP Laser Auto-Focus (arka), 5 MP (ön)
Bağlantı: Wi-Fi, 3G/4G/2G, GPS, Bluetooth, microUSB
Batarya: 3,000mAh
Boyutlar: 152.5 x 77.2 x 10.9mm
Ağırlık: 170 grams
Fiyat:
Asus ZenFone 2 Laser 5 inç (ZE500KL) 1.2 GHz: 899 TL
Asus ZenFone 2 Laser 5.5 inç (ZE550KL) 1.2 GHz: 999 TL
Asus ZenFone 2 Laser 6 inç (ZE600KL) 1.5 GHz: 1099 TL

Asus Zenfone 2 Laser
Kulaklık
Şarj kablosu ve şarj başlığı
Kullanım kılavuzu ve garanti belgesi

asus-zenfone-laser-kutu-açılışı

Tasarım
Asus Zenfone 2 Laser görünüm ve kullanım hissi açısından amiral gemisi Zenfone 2 ile aynı diyebiliriz. Aslında her iki cihaz önden görüldüğü zaman herhangi bir farkını söylememiz zor. 5,5 inçlik ekranın alt kısmına önceki modellerde olduğu gibi 3 adet kapasitif tuş yerleştirilmiş. Bu tuşlar karanlıkta aydınlatmalı değil ama gümüş rengi ile karanlıkta görülebilir kılıyor. Ön kamera, ışık sensörleri ve bildirim ışıkları ekranın üst kısmına konumlandırılmıştır.

asus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blogasus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blog2asus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blog3asus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blog4

Telefonun çerçevesi oldukça az ekran çerçeve oranı %72 civarı. Zenfone 2 Laser’ in ses tuşları Zenfone 2 ile aynı olup kameranın altına konumlandırılmış. Güç tuşu telefonun üst kısmına yerleştirilmiş. Bu size ilk başta ulaşılabilirliği zor kılsa da Asus ekrana çift dokunmada açma ve kapama özelliğini ekleyerek bu sorunu ortadan kaldırmış. Bir süre sonra güç tuşunun olduğunu unutup telefonu sadece ekrana çift tıklayarak açıp kapatırsınız muhtemelen. Diğer üreticiler de yavaş yavaş ekrana çift dokunmada açma ve kapama özelliğini eklemeye başladılar. 170 gram ağırlığı ile uzun kullanımda eli yormuyor.

Telefonun arka tarafı mat görünümlü plastik yüzeye sahip. Telefonun kapağını çıkardığımızda 2 adet 4G desteği olan sim kart yuvası bir adet hafıza kartı yuvasını görüyoruz. Burada en büyük farklılık şüphesiz pilinin çıkarılabilir olması. Ayrıca bu gördüğüm ilk çıkarılabilir pile sahip Zenfone modeli oldu. Zenfone 2 Laser ele kolayca sığacak boyutta eli küçük olan kullanıcılar için kullanımda biraz zorluk çıkarabilir. Elleri küçük olup zorluk yaşayan olursa telefonun üst çekmece bölümünde tek el modu eklenmiş ve bu sayede bu sorunda çözülmüş.

Ekran
Telefonun ekranı bütçe dostu cihazlarda standart hale gelmiş olan HD (720×1280) çözünürlüğe sahipken bu çözünürlük 5,5 inçlik ekrana sığdırılmış. Bu ekran 294 ppi piksel yoğunluğu ile orta derece canlı renkler sunuyor. Normal ışıkta zorluk çekmezsiniz fakat güneş ışığında telefon ekranı çok sönük duruyor ve kullanımda biraz zorluk çıkarıyor. Ekran hasarlara daha dayanıklı olması için Gorilla Glass 4 koruma ile geliyor. Fiyatına göre kendi standartlarında ki diğer telefonlara nazaran üst seviye bir korumayla geliyor.

asus-zenfone-2-laser-tasarım

Donanım
Asus Zenfone serisi Intel Atom işlemcilerle biliniyor fakat bu modelde 64 bit 1,2 GHz hızında 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemci kullanılmış. Grafik işlemcisi ise Adreno 306 tercih edilmiş. Kombinasyon fiyat noktasında adil bir anlaşma ve tatmin edici bir performans sunuyor. Bu model 16 GB depolama alanına sahip ve 10,8 GB kullanılabilir alan sunuyor. Micro SD kart ile 64 GB’ta kadar yükseltilebiliyor. Bu alan ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa OTG desteği ile USB bellek bağlayabilirsiniz. Diğer donanımlara baktığımız zaman WiFi 802.11 b/g/n, 4G LTE / 3G HSPA+, Bluetooth 4.0 ve GPS bulunuyor. Son olarak Zenfone 2 Laser 3000 mAh bataryaya sahip.

Yazılım
Asus Zenfone 2 Laser oldukça özelleştirilmiş ZenUI arayüzüne sahip Android 5.0.2 lolipop ile çalışıyor. Telefonla beraber bir sürü uygulama geliyor. Örneğin Share Link, Do it Later, Asus Email, Browser, Mini Movie, Whats next, SuperNote, Çocuk Modu, etc…. Bunlardan sadece birkaçı. Bu kadar uygulama olması güzel bir şey ama diğer yandan telefonu fazla uygulama fazla yük anlamına da geldiğini belirtmekte fayda var. Bu kadar fazla uygulamayı dilerseniz silebilir dilerseniz yine Asus’un sunmuş olduğu otomatik başlatma uygulaması ile telefon açılışında başlatmak istediğiniz uygulamaları seçebilirsiniz. Bu sayede telefonu fazla yükten kurtarmış olursunuz.

asus-zenfone-laser-zen-ui-app

Performans
Asus Zenfone 2 Laser fiyat performans olarak iyi sonuçlar veriyor. Snapdragon işlemci tüm bilgi işlem gereksinimlerine hallettim ve 2GB RAM multitasking ihtiyaçlarının çoğu için yeterli oldu.

asus-zenfone-2-laser-kadir-blog-antutu-test

Oyun performansını ölçmek için Dead Trigger 2, Asphalt 8: Airborne ve Modern Compat 4: Zero Hour oyunlarını denedim. Grafiksel anlamda yoğun olan oyunlarda biraz kekeledi diyebilirim. Oyun performansı hakkında daha detaylı inceleme için çekmiş olduğum oyun oynama videolarına Youtube kanalım bakarak anlayabilirsiniz.

Kamera
Zenfone 2 Laser bu fiyatlarda laser odaklama ile gelen tek akıllı telefon olma özelliğinde. Arka kamera da bulunan 13 megapiksel çözünürlüğündeki sensör laser odaklama ile 0,3 saniyede cisme odaklamanıza imkan veriyor. F/2.0 diyaframa sahip kamera gün ışığı koşullarında iyi detaylandırma, doygunluk ve kontrast seviyeleri ile güzel sonuçlar sunuyor.

asus-zenfone-2-laser-camera-test-mod-kadir-blog

Çoğu bütçe dostu akıllı telefonda olduğu gibi çok iyi görüntüler yakalamak biraz güç. Asus kamera meraklıları için Piksel Master adını verdiği  ve daha iyi fotoğraflar yakalamanız için bir sürü mod eklemiş kamera yazılımına. Bu modlar arasında manuel mod ile ISO, odak, sahne v.b bir sürü ayarı elle ayarlayabilirsiniz.

asus-zenfone-2-laser-kamera-modlari-kadir-blo-com-inceleme

Kamera aynı zamanda çok detaylı fotoğraflar çekmeniz için 4 görüntüyü birleştirip Multiframe Fusion teknolojsi ile süper çözünürlükte fotoğraflar oluşturmanızı sağlıyor. Cep dostu fiyatı ile kamera severleri memnun edebilecek bir cihaz. Aşağıda Zenfone 2 Laser ile çekilmiş birkaç fotoğrafı görebilirsiniz.

asus-zenfone-2-lazer-kamera-çekim-örnek-1asus-zenfone-2-lazer-kamera-çekim-örnek-2asus-zenfone-2-lazer-kamera-çekim-örnek-3asus-zenfone-laser-kamera-test-1

Batarya
Pili konusunda Asus’un bu modelde kendini geliştirdiğini söylemek isterim. Arama, müzik, sosyal ağda dolanma, oyun, kamera gibi işlemlerde 14 saat boyunca kullanabildim. Tek şarjla 16 saate yakın bir süreye kadar kullanmanız mümkün. Şarjı bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Diğer modellerine nazaran çıkarılabilir pili sayesinde değiştirme işlemi basit olacağından pil yönünden hiçbir sorun yaşamayacağınızı garanti edebilirsiniz. Yani kısaca pil konusunda iyi sonuçlar verdi diyebilirim.

+Artılar

  • Uygun fiyat
  • Uzun ömürlü pil
  • Çoklu görev gereksinimleri
  • Lazer odaklama

-Eksiler

  • ZenUI arayüzü biraz daha iyileştirilmeli
  • En iyi tasarlanmış phablet olduğu iddia ediliyor ama tam olarak değil.

=Genel Sonuç
Lazer odaklama, iyi pil ömrü ,ekran, yazılım ve performans açısından bin lira altı kategoride  alınabilecek en iyi akıllı telefonlardan bir tanesi diyebilirim. Eğer iyi fotoğraflar yakalamak istiyorsanız, büyük ekranlı bir cihaz arıyorsanız ve aynı zamanda pil konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir akıllı telefon almak isterseniz Asus Zenfone 2 Laser’i tavsiye edebilirim. Asus Zenfone 2 Laser hakkında merak ettiğiniz tüm soruları yorum atarak sorabilirsiniz. Tüm sorulara cevap vereceğimden emin olabilirsiniz.

Sorular ve Cevaplar

  • Soru: Asus Zenfone 2 Laser 4.5 G destekliyor mu?
    • Cevap: Evet destekliyor.

Google+:)

Değerli ziyaretçi Google Earth'un Paylaştığı Mükemmel Yeryüzü Görüntüleri başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • Cihazı 4 saattir kullanmaya başladım. Fabrika şarjı ile %55 ten 1 e şimdi düştü. ilk şarjı tam doldurduktan sonra şarj denemenizi kendi cihazım da da kontrol edeceğim.
    Bilgiler için emeğinize sağlık.

      • Merhaba
        Ben kızım için bu modeli hepsiburada dan almayı düşünüyorum
        Daha uygun olduğu için,normal zenfonlarla arasında ne farklar var acaba

        • Merhaba Güler, Şu anda Asus’ un en üst düzey Zenfone 2 modellerinden sonra bunlar geliyor. Zenfone 2‘ lerde 4 gb ram ve yüksek işlemci olduğu için fiyat olarak biraz yüksek. Fakat Zenfone 2 Laser modelleri 2 gb ram ve daha düşük işlemci bulunuyor. Düşük işlemci derken de o kadar kötü değil tabi ki, Fakat belirtmekte fayda var kızınız için alacağınızdan kamerayı çok kullanacaktır. Bu modelde yer alan kamera şu anda tüm Zenfone modelleri arasında en iyisidir. Size tavsiyem eğer kızınız 13 yaş altı ise telefon boyutu 5 inç yeterli olacaktır. Yaş daha büyükse 5,5 inçlik Zenfone 2 Laser modeli uygun olur. Şu anda kendi sınıfında stabil olarak çalışan nadir modellerden biridir Zenfone 2 Laser. Sonuç olarak almanızı tavsiye ediyorum.

          • Kızım 13 yaşında 5.5 inç istiyor
            Htc one8 ve lg g2 hkkında düşüncelerinizi öğrenblirmyim((kendim için düşünüyorum))

          • Tekrardan merhabalar Güler, kızınız için 5,5 inçlik model ideal olur. Sizin içinse HTC One M8 güzel bir model ve performans olarak çok iyi sonuçlar veriyor. LG G2 biraz eskidiği için almanızı tavsiye etmem. Tabi şu an fiyat olarak bakacak olursak LG G2 daha ucuz ve sınıfında alınabilecek bir modeldir. Tamamen bütçenize bağlı olan birşey. Eğer HTC One M8 alacak bütçeniz varsa tavsiye ederim. HTC modelleri hakkında bilmeniz gereken bir diğer detay ise eğer telefon darbe alsa yada ekranı falan kırılsa tamir edilmesi çok zor. Edilse bile bir daha eski haline gelmiyor. Diyeceklerim bu kadar. Sormak istediğin bir şey olursa tekrar sorabilirsin.

          • Kızımın telefonu geldi,asus zenfone 2 laser,görüntü mükemmel
            Kullanımındanda memnun kalırız umarım,tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederimm

          • Peki kendim için sorsam, aklımda birkaç telfon var, siz olsanız hangisini tercih ederdiniz.Htc one8, lg g2, generalmobıle enson modeli ve asus

          • Telefonları sıralayacak olursak 1-HTC One M8, 2-Asus Zenfone 2 Laser, 3-General Mobile, 4-LG G2
            General Mobile modellerini genelde kimseye tavsiye etmem çünkü stabil çalışan telefonlar değil. İyi bir kullanıcı deneyimi sunmuyor. Kullandığınız zaman çin malı telefon kullanıyorsunuz hissi veriyor. HTC ve Asus kalite olarak birbirine çok yakın. Belirttiğim şekilde ben olsam ilk öncelik HTC One M8 sonra Asus’ u tercih ederdim.

      • Bir sorum olacaktı. Asus zenfone 2 laser da hızlı şarj özelliği var ama hızlı şarj adaptörü göndermiyotlar diye duydum yani adaptörü alınca hızlı şarj desteği olurmu ?

        • Aynen öyle hocam hızlı şarj özelliği var ama hızlı şarj adaptörü gündermiyorlar. Hızlı şarj özelliğine sahip bir adaptör alırsanız kullanabilirsiniz. Ben zenfone 2′ nin adaptörünü kullandım.

        • Asus Zenfone 2 Laser 5.5″ hızlı şarj özelliği olduğunu söylemişsiniz, ben bilgi bulamadım; herhangi bir 2 Amper adaptör ile hızlı şarj olur mu? Sorun yaşar mıyız?

          • Merhaba Kemal Bey, Ben Zenfone 2 kullanıcısıyım ve hızlı şarj özelliği var. Zenfone 2 Laser’ i şarj edince Zenfone 2′ nin şarj cihazı ile şarj ettim. Normalde uyumlu olmasa zaten telefonda donma falan olurdu. Yaklaşık bir ay falan kullandım ve bir sorun yaşamadım.

      • iyi günler bu telefonu almaya karar verdim ama bazı soru işaretleri var kafamda ön kameradan video kaydı olmuyormus galiba bu diger uygulamalar içinde gecerli mi,instagram,facebook,snapcat gibi birde görüntülü görüşülebiliyor mu?

        • Merhaba Tarık, Facebook, Snapchat gibi uygulamalarda ön kamerayı rahatlıkla kullanıp görüşme yapabilirsin. Ön kamera dan video kaydı için başka uygulamaları kullanabilirsin. Bildiğim kadarıyla son güncelleme ile bu özellik gelmiş olması gerekiyordu.

      • merhaba ,asus zenfore 2 laser işletim sistemi konusunda sorun yasayabilirmiyim çünkü 1,2Qualcomm® Snapdragon işletim sistemi var benimde sık internette olduğumu düşünürsek belki biraz kasabilir ; tavsiniz nedir cevaplarsanız sevinirim

        • Merhaba Mert, Zenfone 2 Laser’ de internette gezmede bir kasma yaşamazsın. Kasma yaşayacağın tek kısım oyunlar olabilir sadece. Yüksek grafikli oyunlarda kasma olabilir ama online oyunlarda bir sorun olmaz.

      • Abi sence lenova k5 mi asus zenfone 2 laser 5,5 mi sence cok buyuk oyunlarla aram yok sosyal medyayi daha fazla kullanacam

        • Merhaba Mete, Zenfone 2 Laser’ i kullandım ve memnun kaldım. Lenovo K5 modelini kullanma fırsatı bulamadım. O yüzden net bir bilgi veremem ama kalite olarak Asus’ u her zaman daha fazla öneririm kullanıcılara.

          • Abi peki1,2 islemci yetiyomu kasma yaparmi tek kararsizligim lenovank5 de 1,4 isalemci var fark olurmu

          • Mete, 1.2 Ghz işlemci cihazın iyi çalışması için yeterlidir. Bir mağazaya gidip her iki modeli beşer dakika kullan tam karar vermeni tavsiye ediyorum.

          • Abi tek kararsizligim lenova 1,4 islemci var asusda 1,2 bi fark olurmu cunku uzun sureli kullanacagim cevap verirseniz sevinirimm

          • Merhaba Mete, işlemci hızları farklı olabilir ama diğer özelliklere de bakman gerekiyor. Bazen özellikler yüksek olsa bile cihaz stabil çalışmayabiliyor.

        • Saol abi cevabin icin insallah bu hafta alacam telefon buyuk ihtimallade asus zenfone 2 laser alacam

  • Tarafsız ve tatmin edici bilgi için teşekkür ederim..Tavsiyeniz üzerine telefonu bugün sipariş verdim..Umarım eski telefonumu (LG optimus l7 2) aratmaz 🙂 Saygılar…

  • Öncelikle merhaba bu telefonda ön kameradan video çekimi varmı ? Ben göremedim bu yüzden almayı erteledim ne olur bilgilendirimisiniz

  • Bu telefon güzel ve iyi anlatmışsın kameraya çok fazla önem vermiyorum oyunlarda çok kasma olmasın yeter ben lenovo p70 ile asus zenfone 2 laserde kaldım sizce hangisi daha iyi

    • Dostum p70 şahsen iyi bulmadım. Özellik olarak iyi görünüyor fakat stabil bir telefon değil. Zenfone 2 Laser’e gelince kısa bir süre kullandım ve birçok kişiye tavsiye ettim. Lenovo’ yu almaktansa Asus’u almanızı tavsiye ederim.

    • Benim kullandığım süre boyunca öyle bir sorunla karşılaşmadım. Sesi orta dereceydi. Ben genelde performans odaklı inceledim. Ses üzerine detaylı bir inceleme yapmadım. Müzik dinlemek için orta derece ses veriyor.

      • Cevap için teşekkürler görüşme esnasındaki sesi nasıl karşı tarafın sesi net geliyo mu sesi az derken o mu kastedildi acaba ben telefonu almayı düşünüyorum da kafamda deli sorular bu konudaki paylaşımınız cok faydalı oldu

  • Merhaba zamanınizi alacağım kusura bakmayın sormak istediğim birsey var 1000 tl butcem var.Her oyunu sorunsuzca oynayacağım stabil takılmayan kasmayan telefon almak istiyorum yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.Iyi günler.

    • Merhaba benim şu an tam da sizin dediğiniz işler için kullandığım telefonum Asus Zenfone 2 var. Performans konusunda daha iyisini görmedim henüz. 4 gb ram ve intel atom işlemci gerçekten çok stabil çalışmasını sağlıyor. Benim kullandığım model 32 gb hafızaya sahip olan 1299 liralık model ama siz isterseniz 16 gb lık modelini 1099 liradan satın alabilirsiniz.

  • kardeşim sence asus zenfon 2 laser mi daha iyi yoksa LG G2 mi bide kkaç aydır kullanıyosun herangi bi yavaşlama varmı.özellikle PİL ÖMRÜ NASIL

      • Merhaba kadir bey zenfone 2 laser i almayi düşünüyorum 5.5 inç lik modeli ama kafama takılan uygulamaları sd karta taşıma seçeneği yok ilerde problem yaşatırmi sizce ?

        • Hiçbir sorun yaşamazsınız. Ben 32 gb lık Zenfone 2 modelini kullanıyorum. 16 gb lık modeli alsanız bile size yeter. Depolama boyutu çok yüksek zaten. Taşımanıza gerek kalmaz.

      • Lg g2 telefonu olan ve sürekli kamerasından şikayet eden eşime dün akşam zenfone 2 laser 5″ sipariş ettim bu dertten kurtulup güzel fotoğraflar çekebilmesi için. Şahsen zenfone 5 kullanmama rağmen kamerası g2 den daha tatmin edici. Bunda daha da geliştirilmişse… Bilmiyorum, şimdi siz böyle diyince… Hata mı ettim yani sizce, anlamsız bi hediye mi oldu?

        • Kamera yönünden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Düşük ışık modu, yakın çekim gibi birçok özelliği var kameranın. Şahsen LG G2 den daha kullanışlı buldum kamerayı. Bence iyi bir hediye olmuş. Pişman olmayacaksınız.

  • Guzel yaziniz ve bizi telefonla ilgili bilgilendirdiginiz icin tesekkurler. Telefon genel anlamda alinabilir bir telefon mu? Kamerasi ozellikle grcekten 13mp gibi cekiyor mi? Telefonda donma , kasma gibi sorunlara rastladiniz mi? Veya baska bir marka da bu segmente uygun varsa tavsiye eder misiniz?

    • Bu fiyata bu özellikte başka bir telefon şu anda yoktur. Performans konusunda son derece tatmin edici sonuçlar veriyor. Özellikle kamerası yakın çekimde üstün performans veriyor. Donma, kasma gibi durumlar ile karşılaşmadım. Eğer bu bütçe ile alacaksınız kesinlikle bu telefonu almanızı tavsiye ederim.

  • geri tuşunun solda olması çok kötü. telefonu 5 sattir kullanıyorum. henüz alışamadım. yerlerinin değiştiren bir yazılım olsa süper olur. bi de rehberdeki bir kişiyi aramak için bir kısayol yok mu? samsong’da sağa kaydırıp arıyorduk, lg de yanında telefon simgesine tıklıyorduk, bunda illa kişi bilgisine girip aramayı tıklayacan.

    • İlk zamanlarda alışmamanız normaldir fakat ileride iyi ki geri tuşunu sola koymuşlar diyeceksiniz. Tuşu sola almak mümkün ama root yapma işlemi yapmanız gerekiyor. Siz root yaptıktan sonra yorum bırakırsanız size ne yapmanız gerektiğini söyleyebilirim.

  • Merhaba, telefonun on kamerasi mevcut ancak özelliklerine görüntülü konuşma dahil mi? Farklı sitelerde farklı şeyler okudum kafam karıştı.

    • Operatörlerin sunduğu görüntülü görüşme özelliği şu anda sadece Samsung ve birkaç telefonda tek vardır. Bunda ve diğer Asus modellerinde yoktur. Diğer türlü Facebook, Skype gibi uygulamalar ile görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

  • Arkadaşlar kesinlikle fiyat/paha telefonu olarak ASUS zenfone u önermiyorum Teknik servis ve müşteri hizmetleri hatta Servisin mail ile ulaşıldığını belirttiği Asus türkiye bile çok ilgisiz davranıyor.
    Asus markası 45 gün öncesine kadar deneyimli ve kaliteli bulduğum bir markaydı bu yüzden asus Zenfone2 Laser ZE500KL cep telefonunu f/p telefonu olarak Vatan bilgisayardan aldım.Belirttiğim tarihte mikrofondan çok kısık ses alması şikayeti ile yetkili servisi olduğunu belirttiği Arvato Teleservice e gönderdim servisten geldiğinde pil bölümündeki kasa vida yerleri çizik dolu tabir yerinde ise yarılmış , vidaları kullanılan alet nedeniyle vidalıktan çıkmış ve tek vidası farklı renk vida takılarak yani ayıplı ürün halinde geri gönderildi.
    Vatan bilgisayardan durumla ilgili kayıt tutturup tekrar göderdim Asus Türkiyeye durumu belirttim servise göndermeden önce çektiğim cihazın sorunsuz halinin resimlerini de iletip şikayetçi oldum değişim için.Asus türkiye hiç bir şekilde yardımcı olmadan telefonun tekrar geleceğini belirtti.Geldiğinde arka çizik dolu yarılmış kasa değiştirilmişti aynı servis açıklamaları ile gönderilmişti.Önceki tamir nedeni ile ön kasaya kadar uzayan vida bölgesinden 1cm uzaktaki çiziğin hala durduğunu gördüm.Tekrar Asus müşteri hizmetlerini arayıp durumu belirttim.Değişim için gerekli evrakları belirtip smsinfo.com adındaki servislerine göndermem söylendi 20 gün telefonsuz kaldıktan sonra belirttiklerini aynen yaptım evraklar ve şikayeti belirten dilekçe gönderdim.
    Asus müşteri hizmertleri sürekli telefonun inceleme aşamasında olduğunu belirtti.23 Şubat 2016 tarihli ise yazılımın güncellendiğini ve gönderildiğini belirtti durumu değişim için gönderdim olarak belirttim kayıt alınacağını kargoya verilmediyse mail ile ilgilenileceği belirtildi kargoya verildiyse imzalı kaşeli garanti belgesi ile tekrar göndermemi istediler bana bunun özellikle başka bir şey varmı diye sormama rağmen söylenmediğini belirttim.
    Cihazım bu işlemden bir gün sonra 24 Şubat 2016 da kargoya verilmiş tekrar aradım bu defa sürekli aynı şey belirtildi ve çok lakayt hatta hakaret tarzında ifadelerle başka yardımcı olacağım bir konu yoksa müşterilerimiz var diyerek telefon suratıma kapatıldı.
    Bu gün yine arayıp durumu belirtip şikayetçi oldum bir şey yapılamayacağı ve eksik belgeleri kendileri eksik belirtmelerine rağmen benim suçum muş gibi lanse edildi..

    Yukarıyı okumayan arkadaşlar için belirteyim durum çok kötü resmen sahipsiz bırakıyor Asus kendi ürününü alanı ürünün parça sorunu daha beter sorunlara dönüştürülerek iade ediliyor telefon size 2 aya yakın bir süre telefonsuz kaldım para verddiğim halde hakarete ben uğradım.Durumu tüketici hakem heyetine taşıyacağım artık bu markanın ismini dahi duymak istemiyorum.Aynı sorunu yaşamamanız için özellikle belirteyim Asus Zenfone da marka ismine kanıp almamanızı tavsiye ediyorum bu bildiğiniz yarı üretken devi ASUS ile resmen alakasız Asus türkiyeye esir ediliyoruz.

    Teknik servis hurda yapıp gönderiyor telefonu 10.5 mm kalınlığı olan gövdede kapak altında 1mm lik çizikler akıl alır şeymi.Zaten ince bir ürün illaki 2 ay sonra bozulacak darbe nedeni ile bu defa servis kullanıcı hatası diyerek gönderecek.Bu duruma düşmemek için yukarıda yazılanları yaptım ama Asus Türkiye hiç bir şekilde ilgilenmedi.Tüketici olarak aynı sorunları yaşamamanız için paylaşıyorum bunu.

    • Merhabalar sizin sorununuz teknik servisten kaynaklı olduğu belli, nitekim Asus teknik servis konusunda çok sorunlar yaşadı ülkemizde, son birkaç yılda birkaç teknik servis değişikliği yaşadığını belirteyim sizlere. Bugüne kadar telefon ve bilgisayar konusunda birçok defa servise göndermişliğim oldu fakat sizin dediğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım. Siz bir sorun yaşadıysanız bunu tüm markayı lekeleyerek belirtmenizin doğru olduğunu düşünmüyorum. Tüketici Hekem Heyetine başvurmanızı bende tavsiye ederim, size haksızlık yapıldığı ortada umarım hakkınızı en kısa sürede alırsınız.

    • selamlar bu durum asus dan mı kaynaklandı vatan bilgisayardan mı bilemiyorum ben pendik vatan bilgisayardan pc topladım bana kullanılmış parçalar satmışlar birleştirmeyi biz yapmadığımız için ve kutuyu size teslim ettiğimiz için bizi ilgilendirmez dediler çok şikayet ettim ama sonuç alamadım adamlar birde stok kodlarını değiştirmişler bu kanımca vergi kaçırma yöntemi satılmış malı ikinci defa tekrardan satıyorlar ama ilk alan bunu geri iade ettiğinde nasıl parasını geri alıyor bilemiyorum vatan bilgisayardan almayın derim ne alırsanız personelide son derece iğrenç bir kadın var insan olup olmadığı hakkında şüphem oldu onuda şikayet ettim ama sonuç çıkmadı tecrübemi paylaşmak istedim

    • yav kardeşim her blog’da aynı yazıyı görüyorum ve baktığımda farklı farklı isimler aynı yazıyı yazmış bunu ne maksatla kopyala yapıştır yapıp insanların aklını karıştırmaya çalıştığınızı anlamadım bunu siz yaşamışsınız gibi aktarıp insanların aklını bulandırmak iyi bişey mi kendi fikrinizi yazmanızı öneririm

      • Merhaba Mustafa, Kopyala yapıştır dediğin yazıların tamamı bana aittir. Kendi yazılarımı forumlarda ve diğer platformlarda sürekli paylaşırım. Yazıla tüm yazılar telefon testten geçtikten sonra yazıldı. Yani hayal ürünü değiller. Zenfone 5, Zenfone 2, Zenfone 2 Laser ve Zenfone Max modellerini kullandım test ettim ve yazıya aktardım.

        • Kardeş arkadaş sana değil yukarıda servisten şikayetçi uzunca yazı yazan kişiye söylemiş bende gordum bu yazıyı bir kaç sayfada farklı isimlerle karalama amaçlı belli

  • Merhabalar Ben asus zenfone2 laser ile samsung j5 arasında kaldım şuan kafam çok karışık ve ne yapcağımı bilmiyorum bazı arkadaşlar asusun servisi hakkında sıkıntılar çekeceğimi söylüyor ve bir süre sonra yavaşlamar oldugunu söylüyorlar ama herşeye inat aklımdaki hala zenfone2 laser sizin öneriniz nedir acaba ?

    • Merhaba dostum ben uzun süredir Asus Zenfone 2 kullanıyorum ve yavaşlamaya denk gelmedim henüz. Asus’un geçmişte çalıştığı servisinin sıkıntılı olduğu doğrudur. Fakat şu anda Bilkom servisi ile çalışmaktadır. Bilkom aynı zamanda Apple ürünlerini satan bir firma ve kalite yönünden iyi olduğu kesin. Samsung modelleri yazılım olarak destek almada sıkıntı yaşayabilirsiniz. Asus akıllı telefon pazarında yeni olduğu için destek konusunda hızlı davrandığını düşünüyorum.

  • Yardımm
    Abi ben lenovo p70 ile zenfone 2 laser arasinsa kaldım benim icin onemli olan kamera-oyunları sorunsuz hızlı bir sekilde oynamak-sosyal medyada rahatca gezebilmek

    Acilllll yardım abi

  • Ekran parlaklığı Samsung’a göre nasıl? Asus Zenfone 2 laser in Güneş ışığında çok sönük kaldığını yazmışsınız.

  • Cihazı 20 gündür kullanıyorum. Büyük kamera odaklama yapmıyor. Sadece 30 cm e kadar olan nesneleri net çekiyor. Cihazı sıfırladım. Tüm bilgilerim gitti. Hala bir değişiklik yok. İkinci zenfone telefonum. Asus rezalet.

    • Hocam Asus’ un kendi sitesinde romları var onlardan son sürümü indirip (en üstteki rom) telefonun hafızasına atın ve telefonu kapatıp açın sonrasında telefon açıldığında güncelleştir uyarısı çıkacaktır. Güncelleştir seçeneğini seçin. Telefon kendini üst sürüme güncelleştirsin. Bu şekilde belirttiğiniz hatalar düzelebilir.

  • Abi ben zenfone 2 laser almayı düşünüyordm fakat bir arkadas lg g4 beat in daha fiyat performans telefonu olduğunu söyledi sence hangisi
    (Benim için önemli olan sosyal medya oyun kamera ve batarya ) sence hangisi??

  • Abi bide 1000 TL alti önereceginiz telefon var mı ((benim için önemli olan ozellikleri yukarıya yazdım ))

    • Asus Zenfone 2 Laser’ in 5,5 inçlik modeli tam isteğini karşılayacak bir model, ayrıca bu hafta Asus Zenfone Max çıkacak hem batarya hem kamera ve performans oloarak son derece güzel bir telefon.

  • Abdülkadir bey merhaba,
    Sizce Zenfone 2 laser 5″ mi, yoksa Sony Xperia M4 aqua mı?
    Teşekkürler…

    • Merhaba Murat Zenfone 2 Laser’ in 5,5 inç olanı kastediyorsan ikisi arasında benim tercihim Zenfone 2 Laser’ den yanadır. Zenfone 2 Laser serisinde bulunan modeller Sony’ nin amiral gemisine göre daha iyi bir kamera, arayüz ve performansa sahip.

      • 5 inç olanını almayı düşünüyorum da onu kastetmiştim. (5″ derken) Ama cevabı vermiş olduğunuz ilginize teşekkürler. Benim tercihim de Zenfone 2 laser 5 inç olacak.

  • Kadir abi ben zenfone 2 laser ile Sony c4 arasında kaldım senin önerin hangisidir ((( benim için önemli olan sosyal medya oyun kamera batarya)))

    • Sony c4 hiç kullanmadım. Özelliklerine bakınca güzel görünüyor. Sony C4′ ü mağazada deneme imkanın varsa önce bir dene bence. Buradan bakınca Sony c4 tercihim olurdu lakin Zenfone 2 Lazer 5 inç ile arasında 300 lira fark ediyor.

  • Abi zenfone 2 laser mi Samsung galaxy e5 mi (benim için önemli olan sosyal medya oyun kamera batarya)

  • iyi günler, yaklaşık 10 gün önce asus zenfone 2 laser 5 inç modelini aldım. telefonu alırken uzun süreli kullanımlarda bile 1.5 gün rahat gittiği söyleniyordu ama ben bu performansa ulaşamadım. oyun oynamıyorum günlük sadece sosyal medya, whatsapp, telefon araması, kamera ve tarayıcı amaçlı kullanıyorum. bu tip bir kullanımda yaklaşık 20-24 saat gitmesi bu telefon için normal midir? bir de tarayıcıda gezerken telefonda aşırı olmasa da bir ısınma oluyor, bu durum da normal midir? teşekkür ediyorum.

    • Sana tavsiyem başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaları kapat ve tarayıcı olarak Google Chrome kullan. Ortalama 1 gün gitse bile normal sayılır. Güç tasarruf modunu aç ve ekran parlaklığını otomatik yap. Bu şekilde telefonu daha uzun süre kullanabilirsin.

  • Merhabalar kadir bey ben Lenovo p70 ile Zenfone 2 laser 5 INC arasında kaldım senin önerin hangisidir??

  • Tek simli olanı yokmu bu zen 2 laserin?çift sim li telefon performans a etki edermi?

    • Merhaba Çetin cihazın tek simli ve çift simli olması önemli değil. Özellikleri performansa etki eder. Örneğin tek simli olan 1 gb ram çift simli olan 2 gb rame sahipse o zaman fark eder. Tüm özellikler aynıysa tek yada çift olması birşey değiştirmez.

  • Merhaba Kadir bey ben Zenfone 2 laser ile lg g4 stylus arasında kaldım sizce hangisini almalıyım

      • Merhaba Abdülkadir bey ASUS ZENFONE 2 LASER 6 ÇİFT SİM SILVER AKILLI TELEFON 16 GB almayı düşünüyorum performans ve kullanış açısından sizce nasıldır. Isınma ve donma konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. birde servis ağı yaygın mıdır? Her ilde servis bulmamız mümkün mü? Denizli de servisi var mıdır?

        • Merhaba Nokta, servis sadece İstanbul’ da var. Zenfone 2 Laser’ in 6 inç ekranı sana biraz büyük gelebilir. Benim tavsiyem en ideal ekran 5,5 dir. Performans olarak Zenfone 2 Laser 5,5 ve 6 çok iyi sonuçlar verir. Kamera da beklenenden daha iyi fotoğraflar çekebilirsin.