Asus Zenfone 2 Laser Ayrıntılı İnceleme

2014 yılında Zenfone 4-5-6 ile çok iyi bir başarı yakalayan Asus firması birkaç ay önce de dünyanın ilk 4 GB belleğe sahip telefonunu ülkemizde (Güzelim Türkiye’mde) tanıtımını yapmıştı. Tanıtımdan sonra yeni modellerin de geleceğini biliyorduk zira bizim ülkemizden önce birkaç ülkede Zenfone Selfie, Zenfone 2 Deluxe, Zenfone 2 Laser (inceleyeceğim telefon) modellerini tanıtımı çoktan yapılmıştı. Sadece ne zaman bizim piyasaya girecek onu bilmiyorduk, neyse ki artık biliyoruz. 21 Eylül itibari ile Asus Shop üzerinden ön siparişe giren akıllı telefonun 5 inç- 5,5-6 inç inç olmak üzere üç tane modeli bulunmakta. İncelemesini yaptığım Zenfone 2 Laser modeliyse 5,5 inç ekrana sahip olan model. Akıllı telefon adını lazer odaklama teknolojisine sahip olmasından dolayı alıyor. Kameralarda daha hızlı odaklama ile daha iyi fotoğraflar elde etmenize imkân tanıyor. İsterseniz telefonu daha yakında tanıyalım.

Ekran: 5.5 inch HD 1280x720p IPS Kapasitif Ekran
OS: Android Lollipop 5.0.2 with Asus ZenUI
CPU: 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 410 dört çekirdek
Ram: 2GB
Depolama: 16GB (10.08GB boş alan)
Kamera: 13MP Laser Auto-Focus (arka), 5 MP (ön)
Bağlantı: Wi-Fi, 3G/4G/2G, GPS, Bluetooth, microUSB
Batarya: 3,000mAh
Boyutlar: 152.5 x 77.2 x 10.9mm
Ağırlık: 170 grams
Fiyat:
Asus ZenFone 2 Laser 5 inç (ZE500KL) 1.2 GHz: 899 TL
Asus ZenFone 2 Laser 5.5 inç (ZE550KL) 1.2 GHz: 999 TL
Asus ZenFone 2 Laser 6 inç (ZE600KL) 1.5 GHz: 1099 TL

Asus Zenfone 2 Laser
Kulaklık
Şarj kablosu ve şarj başlığı
Kullanım kılavuzu ve garanti belgesi

asus-zenfone-laser-kutu-açılışı

Tasarım
Asus Zenfone 2 Laser görünüm ve kullanım hissi açısından amiral gemisi Zenfone 2 ile aynı diyebiliriz. Aslında her iki cihaz önden görüldüğü zaman herhangi bir farkını söylememiz zor. 5,5 inçlik ekranın alt kısmına önceki modellerde olduğu gibi 3 adet kapasitif tuş yerleştirilmiş. Bu tuşlar karanlıkta aydınlatmalı değil ama gümüş rengi ile karanlıkta görülebilir kılıyor. Ön kamera, ışık sensörleri ve bildirim ışıkları ekranın üst kısmına konumlandırılmıştır.

asus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blogasus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blog2asus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blog3asus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blog4

Telefonun çerçevesi oldukça az ekran çerçeve oranı %72 civarı. Zenfone 2 Laser’ in ses tuşları Zenfone 2 ile aynı olup kameranın altına konumlandırılmış. Güç tuşu telefonun üst kısmına yerleştirilmiş. Bu size ilk başta ulaşılabilirliği zor kılsa da Asus ekrana çift dokunmada açma ve kapama özelliğini ekleyerek bu sorunu ortadan kaldırmış. Bir süre sonra güç tuşunun olduğunu unutup telefonu sadece ekrana çift tıklayarak açıp kapatırsınız muhtemelen. Diğer üreticiler de yavaş yavaş ekrana çift dokunmada açma ve kapama özelliğini eklemeye başladılar. 170 gram ağırlığı ile uzun kullanımda eli yormuyor.

Telefonun arka tarafı mat görünümlü plastik yüzeye sahip. Telefonun kapağını çıkardığımızda 2 adet 4G desteği olan sim kart yuvası bir adet hafıza kartı yuvasını görüyoruz. Burada en büyük farklılık şüphesiz pilinin çıkarılabilir olması. Ayrıca bu gördüğüm ilk çıkarılabilir pile sahip Zenfone modeli oldu. Zenfone 2 Laser ele kolayca sığacak boyutta eli küçük olan kullanıcılar için kullanımda biraz zorluk çıkarabilir. Elleri küçük olup zorluk yaşayan olursa telefonun üst çekmece bölümünde tek el modu eklenmiş ve bu sayede bu sorunda çözülmüş.

Ekran
Telefonun ekranı bütçe dostu cihazlarda standart hale gelmiş olan HD (720×1280) çözünürlüğe sahipken bu çözünürlük 5,5 inçlik ekrana sığdırılmış. Bu ekran 294 ppi piksel yoğunluğu ile orta derece canlı renkler sunuyor. Normal ışıkta zorluk çekmezsiniz fakat güneş ışığında telefon ekranı çok sönük duruyor ve kullanımda biraz zorluk çıkarıyor. Ekran hasarlara daha dayanıklı olması için Gorilla Glass 4 koruma ile geliyor. Fiyatına göre kendi standartlarında ki diğer telefonlara nazaran üst seviye bir korumayla geliyor.

asus-zenfone-2-laser-tasarım

Donanım
Asus Zenfone serisi Intel Atom işlemcilerle biliniyor fakat bu modelde 64 bit 1,2 GHz hızında 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemci kullanılmış. Grafik işlemcisi ise Adreno 306 tercih edilmiş. Kombinasyon fiyat noktasında adil bir anlaşma ve tatmin edici bir performans sunuyor. Bu model 16 GB depolama alanına sahip ve 10,8 GB kullanılabilir alan sunuyor. Micro SD kart ile 64 GB’ta kadar yükseltilebiliyor. Bu alan ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa OTG desteği ile USB bellek bağlayabilirsiniz. Diğer donanımlara baktığımız zaman WiFi 802.11 b/g/n, 4G LTE / 3G HSPA+, Bluetooth 4.0 ve GPS bulunuyor. Son olarak Zenfone 2 Laser 3000 mAh bataryaya sahip.

Yazılım
Asus Zenfone 2 Laser oldukça özelleştirilmiş ZenUI arayüzüne sahip Android 5.0.2 lolipop ile çalışıyor. Telefonla beraber bir sürü uygulama geliyor. Örneğin Share Link, Do it Later, Asus Email, Browser, Mini Movie, Whats next, SuperNote, Çocuk Modu, etc…. Bunlardan sadece birkaçı. Bu kadar uygulama olması güzel bir şey ama diğer yandan telefonu fazla uygulama fazla yük anlamına da geldiğini belirtmekte fayda var. Bu kadar fazla uygulamayı dilerseniz silebilir dilerseniz yine Asus’un sunmuş olduğu otomatik başlatma uygulaması ile telefon açılışında başlatmak istediğiniz uygulamaları seçebilirsiniz. Bu sayede telefonu fazla yükten kurtarmış olursunuz.

asus-zenfone-laser-zen-ui-app

Performans
Asus Zenfone 2 Laser fiyat performans olarak iyi sonuçlar veriyor. Snapdragon işlemci tüm bilgi işlem gereksinimlerine hallettim ve 2GB RAM multitasking ihtiyaçlarının çoğu için yeterli oldu.

asus-zenfone-2-laser-kadir-blog-antutu-test

Oyun performansını ölçmek için Dead Trigger 2, Asphalt 8: Airborne ve Modern Compat 4: Zero Hour oyunlarını denedim. Grafiksel anlamda yoğun olan oyunlarda biraz kekeledi diyebilirim. Oyun performansı hakkında daha detaylı inceleme için çekmiş olduğum oyun oynama videolarına Youtube kanalım bakarak anlayabilirsiniz.

Kamera
Zenfone 2 Laser bu fiyatlarda laser odaklama ile gelen tek akıllı telefon olma özelliğinde. Arka kamera da bulunan 13 megapiksel çözünürlüğündeki sensör laser odaklama ile 0,3 saniyede cisme odaklamanıza imkan veriyor. F/2.0 diyaframa sahip kamera gün ışığı koşullarında iyi detaylandırma, doygunluk ve kontrast seviyeleri ile güzel sonuçlar sunuyor.

asus-zenfone-2-laser-camera-test-mod-kadir-blog

Çoğu bütçe dostu akıllı telefonda olduğu gibi çok iyi görüntüler yakalamak biraz güç. Asus kamera meraklıları için Piksel Master adını verdiği  ve daha iyi fotoğraflar yakalamanız için bir sürü mod eklemiş kamera yazılımına. Bu modlar arasında manuel mod ile ISO, odak, sahne v.b bir sürü ayarı elle ayarlayabilirsiniz.

asus-zenfone-2-laser-kamera-modlari-kadir-blo-com-inceleme

Kamera aynı zamanda çok detaylı fotoğraflar çekmeniz için 4 görüntüyü birleştirip Multiframe Fusion teknolojsi ile süper çözünürlükte fotoğraflar oluşturmanızı sağlıyor. Cep dostu fiyatı ile kamera severleri memnun edebilecek bir cihaz. Aşağıda Zenfone 2 Laser ile çekilmiş birkaç fotoğrafı görebilirsiniz.

asus-zenfone-2-lazer-kamera-çekim-örnek-1asus-zenfone-2-lazer-kamera-çekim-örnek-2asus-zenfone-2-lazer-kamera-çekim-örnek-3asus-zenfone-laser-kamera-test-1

Batarya
Pili konusunda Asus’un bu modelde kendini geliştirdiğini söylemek isterim. Arama, müzik, sosyal ağda dolanma, oyun, kamera gibi işlemlerde 14 saat boyunca kullanabildim. Tek şarjla 16 saate yakın bir süreye kadar kullanmanız mümkün. Şarjı bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Diğer modellerine nazaran çıkarılabilir pili sayesinde değiştirme işlemi basit olacağından pil yönünden hiçbir sorun yaşamayacağınızı garanti edebilirsiniz. Yani kısaca pil konusunda iyi sonuçlar verdi diyebilirim.

+Artılar

  • Uygun fiyat
  • Uzun ömürlü pil
  • Çoklu görev gereksinimleri
  • Lazer odaklama

-Eksiler

  • ZenUI arayüzü biraz daha iyileştirilmeli
  • En iyi tasarlanmış phablet olduğu iddia ediliyor ama tam olarak değil.

=Genel Sonuç
Lazer odaklama, iyi pil ömrü ,ekran, yazılım ve performans açısından bin lira altı kategoride  alınabilecek en iyi akıllı telefonlardan bir tanesi diyebilirim. Eğer iyi fotoğraflar yakalamak istiyorsanız, büyük ekranlı bir cihaz arıyorsanız ve aynı zamanda pil konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir akıllı telefon almak isterseniz Asus Zenfone 2 Laser’i tavsiye edebilirim. Asus Zenfone 2 Laser hakkında merak ettiğiniz tüm soruları yorum atarak sorabilirsiniz. Tüm sorulara cevap vereceğimden emin olabilirsiniz.

Sorular ve Cevaplar

  • Soru: Asus Zenfone 2 Laser 4.5 G destekliyor mu?
    • Cevap: Evet destekliyor.

Google+:)

Değerli ziyaretçi Google Earth'un Paylaştığı Mükemmel Yeryüzü Görüntüleri başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • Merhaba bi suredir Asus Zenfone 2 lazer 5.5″ kullaniyorum.700 kadar foto 50 kadar da videom kayitli.fakat 16 gb olmasina ragmen surekli depolama alaninin bitiyor die uyari geliyor.bakiyorum depolama alaninda hala 10 gb.kadar alan görünüyor.pek bi fikrim de yok acikcasi belki cok kolaydir cözümü ama.ben depolamayi düzeltemedim banada bu fikir verebilir misiniz?? Tesekkurler

    • Merhaba Kübra, telefonunun depolama kapasitesine öğrenebilir miyim? Eğer telefon 16 GB ise muhtemelen baktığın kısım kullanılan depolama alanıdır. Boş depolama alanı kısmına bakarsan orada ne kadar boş alan kaldığını öğrenebilirsin.

      • Simdi tekrar baktim 10.80gb/16 gb yaziyor. Tamamini kullanmis olamam. Kullanilabilir alan 127 mb yaziyor 🙁 cözemedim sanırım tesekkurler

  • Merhabalar. Öncelikle 5.5 inç olanını yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Telefonu herşeyiyle çok beğeniyorum. Ancak galeri bölümünde kendi klasörümü oluşturamıyorum. Mesela ders notlarım için yeni bir klasör açmak istedim ancak böyle bir seçeneğin yani galeride yeni klasör açma özelliğinin farkına varamadım. Acaba böyle bir özellik mi yok, yoksa ben mi bulamadım. Cevaplarsanız çok sevinirm. Şimdiden teşekkürler

    • Merhaba Ebrar, galeri de baktığım ve bildiğim kadarıyla klasör açma olayı yok. Bunun için dosya yöneticisinden bir klasör açmanı tavsiye ederim. Klasör açıp resimlerini içine atarsan galeri de albümlerde sadece o klasörde bulunan fotolar albüm olarak görünür.

  • Merhabalar, asus zenfone 2 almayı düşünüyordum fakat birçok yerde ekran kaymasıyla ilgili problemlerin olduğunu okudum, kronik bir hataymış. Donanımı bana uygun gelmişti ama şimdi kafam çok karıştı. Zenfone 2 laser 5.5″ olan telefonunda ise snapdragon 410 ve 4 çekirdek var. 6″ olan telefonda ise snapdragon 615 ve 8 çekirdek var. Şimdi hangisini seçmeliyim en az 2 sene telefon alamam ve donma kasma yaşamak istemiyorum. Telefonda oyun oynamıyorum tek istediğim snapchat, instagram, youtube gibi uygulamalar kasma donma yapmasın. Ve kamerası gece çekimlerinde çok gürültülü çekim yapmasın. Şimdiden teşekkürler.

    • Merhaba Merve, donma kasma gibi sorunlar yaşamak istemiyorsan benim de şimdi kullandığım Asus Zenfone 2 modelini satın alabilirsin. Ben çıktığı günden beridir kullanıyorum fakat bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Performans konusunda bugüne kadar karşılaştığım en iyi model. Zenfone 2 Laser ile Zenfone 2 aynı tasarıma sahip fakat özellik noktasında Zenfone 2 çok daha önde bir model. Zenfone 2 normal kullanımda bir günü kolay çıkarıyor zaten, eğer pil benim için çok önemli dersen Zenfone Max almanı tavsiye ederim. Gece çekimlerinde Zenfone modellerinde özel gece çekim modu olduğu için bir sorun yaşamazsın.

  • Meraba ben Zenfone 2 laser 5.5 kullanıyorum telefonu bayadır kullanıyorum çok memnunum fakat tek -si bana göre şarj, 3000mah bataryası var şarjı çok çabuk bitiyor ve Adaptöründe Hızlı şarj özelliği Yok Araştırmama göre 2 amperlik adaptörlerde hızlı şarj oluyormuş (+ oluyo pilin yanında hızlı şarj olunca) yani bu doğrumu Hangi adaptörü Almam Gerek ??

    • Merhaba Furkan, dediğin gibi hızlı şarj özelliği olan bir adaptör alarak telefonu çok hızlı şarj edebilirsin. Fakat bu telefonun kullanma süresini çok az etkiler. Telefonun şarjı az gidiyor diyorsan sende benim gibi başlangıçta açılan uygulamaları ve arka planda çalışan uygulamaları kontrol edebilirsin. Uygulamalar arasında başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaları kapatabileceğin “Asus mobil manager” adlı uygulama var.

  • Kadir ben de ktu maden muhendisligine okuyorum asus almayı düşünüyorum ama kararsızım çok konuşma facebook ve film izliyormuş önerir misin bana

    • Merhaba Savaş, film izlemek ve konuşmak için Asus Zenfone Max modelini tavsiye edebilirim. 5.000 mAh bataryası ile şarjı mükemmel gider. Diğer özellikleri ise Asus Zenfone 2 Laser 5.5 ile aynıdır.

  • Abi iyi günler. Zenfone 2 laser almayı düşünüyorum. Oyunlarda sosyal medyada kasma donma vb sorun cıkarır mı? Sarj süresi nasıl? Bir de zenfone 2 nin hizli sarj aleti ile sarj edebilir miyim?

    • Asus zenfone 2 nin hizli sarj aleti ile sarj edebilirsin. Yüksek grafikli oyunlarda kasma olabilir. Ben Asphalt ile oynarken bile çok akıcı oynatıyordu. Genel olarak sosyal medya ve oyunlarda iyi sonuçlar veriyor.

      • Peki bu fiyat segmentinde bundan daha iyi oldugunu düşündügünüz telefon var mı? Bir sorum daha olacak. Zenfone 3 modelleri çıkınca zenfone 2 lerin fiyatları düşer mi?

        • Her markanın yeni modeli çıkınca eski modellerinin fiyatları düşecektir. Bu fiyat segmentinde eğer ülkemizde bulabilirseniz Xiaomi modellerini tavsiye ederim.

  • Zenfone 2 laser 5 inclik modelini kullaniyorum. Whatsapp mesajlarinin kilit ekranda on izlemesinin olmamasini nasil saglayabilirim. Seceneklerde ya hepsini goster ya da gizle diyor. Gizleyi secince bu defada kilit ekranda bildirim olmuyor.

  • Selamun aleykum Kadir Bn teli kullanıyorum.Bi sorunum var.24.00 ara 70 ken 6.00 şarz 58-69 oluyor.Yani uykudayken ara iyi gitmiyor.Kullanırken ama gayet iyi.(tel güç tassarrufunda).Teskrler

    • Merhaba İsmail, bunun nedeni büyük ihtimal arkaplanda çok şarj yiyen uygulama olmasındandır. Sana tavsiyem başlangıçta çalışan uygulamaları kontrol et, gereksiz olanları devre dışı bırak.

  • Asus Zenfone 2 Laser mı yoksa Sony Xperia C4’mü aralarındaki farklar nelerdir ve hangisini tavsiye edersiniz birde hangisinin kamerası daha iyidir ?

    • Sony Xperia C4′ ün kamerası daha iyidir. Performans olarak ikisi de hemen hemen aynı performansı verecektir. Zenfone 2 Laser’ in yazılım olarak biraz daha akıcı çalışmaktadır.

  • SelamünAleyküm. Zenfone 2 laser almayi düşünen biri olarak tüm soru ve cevaplari okudum her soruya sabirla tek tek cevap veren admine ilgisinden dolayi herkes adina teşekkür ediyorum tebrikler.

  • Merhaba Kadir Bey. Ben Asus Zenfone 2 Laser 5.5”’lik modelini almayı düşünüyorum bazı izlediğim videolarda İphone 6’nın kamerasına nadiren geceleri daha iyi çekim yapıyor. Kısa F/P Telefonu olarak önerir misiniz Asus Zenfone 2 Laser 5.5”’i Yoksa 800-900 Tl arası bir telefon öneriniz var mıdır?

    • Selam Batu, belirttiğin fiyat aralıklarında Asus Zenfone 2 Laser ve Asus Zenfone Max modellerini tek önerebilirim. Performans ve fiyat olarak çok iyidirler. Asus Zenfone Max 5.000 mAh bataryası 3-4 gün kullanma imkanı veriyor. Zaten Zenfone Max modeli Zenfone 2 Laser modelinin pil olarak geliştirilmiş halidir. Zenfone Max boyut olarak biraz daha kabadır. Boyut sorun olmazsa Zenfone Max modelini almanı tavsiye ederim. İstersen üstüne 100-200 lira civarı ekleme yapabilirsen Asus’ un en performanslı cihazı olan Zenfone 2′ yi satın alabilirsin.

      • Zenfone 2’ler 1100-1200 Tl o kadar çıkma şansım yok ama sanırım Zenfone 2 Laser 5.5’a sanırım rakip yok o fiyatlarda almayı planlıyorum.Teşekkürler ilginiz için.

  • general mobile android one veya asus zenfone 2 laser arasında kaldım. bir de zenfone 2 laser 5 ile 5.5 arasındaki fark nedir? yada önerebileceğiniz bunların fiyatına yakın başka telefon var mı?
    teşekkürler

  • Telefonu alalı yaklaşık 1.5 ay olduu. Videolar açılmıyor ne istagramda nede galerimde

  • abi ben kenan telefonu alalı 1 ay falan oldu 6.0 güncellemesini yaptım ama google play güncellemeri yaparken kamerasını güncellerken hep şöyle yorumlar vardı : (sakın güncelleme yapmayın kamera bozuluyo falan diye yorumlar vardı) güncelleme yapayımmı yapmayımmı ?

    • Merhaba Kenan, bir süre daha stabil bir sürüm çıkana kadar bekle istersen. Genelde ilk güncellemeyi yapan kullanıcılar hatalar ile karşılaşır. Biraz beklersen sağlam bir sürüm çıkar ve öyle yüklersin.

  • abi bide güncelleme ben telefonu ilk actığimda 6.0 güncellemesi istedi bende hemen yaptım 2.5 haftadır falan kullanıyorum bir sorunla da karsılasmadım karsılasırmıyım ?

    • Şu anda sorun falan yoksa kullanmaya devam et. Bir önce yorumuna yanıt verirken ilk Android 6 güncellemesi yayınlanırken yükleyenler birçok sorunla karşılaşıyorlar. Güncelleme çıkalı epey zaman geçti zaten şu anda yayınlanan sürümlerin hepsi sağlamdır bir sorunla karşılaşmazsın.

    • Merhaba Bengisu, Samsung Galaxy J7 güzel bir telefon ikisi arasında bende kararsız kaldım açıkçası. Samsung J7 biraz daha iyi bir tasarım ve özelliklere sahip bana kalırsa onu seçmen daha güzel olacaktır.

  • Abi telefon alacam sence lenova k5 mi zenfone 2 laser mi cogunlukla internette isim olacak oyunlarla fazla aram yok ama yinede oyle orta segmentli oyunlardada kasmasin kamerasina onemli sence hangisi

  • Selamun aleykum kadir abi.Ben tele en sin gelen güncelleme gi yaptım ve müziklere girince tel baya bi kasmaya başlıyor. acaba neden.Teşekküre

    • Merhaba İsmail, cihazın kendi müzik uygulamasından mı yapıyorsun yoksa Google Müzik gibi uygulamadan mı yapınca telefon donuyor. eğer kendi uygulaması ise sana bendeki Asus müzik uygulamasının linkini vereyim indirip tekrar kurarsan düzelebilir belki.

  • Abi ben öncelikle çok fazla oyun oynayan (online) e sosyal medada takılan biriyim. Acaba oyunlarda kasma yapar mı?

  • acaba 5 inçlik olanında da snapdragon 410 var mı her sitede farklı özellik yazıyo bi var diyolar bi yok emin olamadım

  • Merhaba bende asus zenfone2 laser kullaniyorum ama retricanin ön kamerasindan fotograf çektiğimde ton beyazlaşıyor yani renk masmaviyken açık maviye dönüşüyor yani o renkle alakasi olmuyor tüm fotoğraf düzenleyicisinde böyle oluyor neden acaba lütfen bir çözüm bulun??

    • Merhaba Ayşenur, yaşadığın problemi birçok kullanıcı yaşıyor. Çözüm olarak telefonu güncelleme veya üst sürümü manuel olarak yükleme yapmak çözüyor. Nasıl yapacağın hakkında bilgin yoksa tekrar yorum bırakırsan sana yardımcı olurum.

    • Merhaba Ali, TV’ den kontrol etmenin 2 türlü yolu vardır. Kızılötesi sensör ve wifi kullanarak. Zenfone 2 Laser’ de kızılötesi sensör bulunmadığı için bu özelliği kullanarak kontrol edemiyoruz. Yeni nesil akıllı televizyonlarda Wi-fi ile kontrol etme özelliği var. Akıllı TV’ nin uygulamasını kullanarak kontrol edebilirsin. Eski televizyonları ne yazık ki kontrol edemezsin.

  • Merhaba Kadir Bey ben bu cihazı aldım 5 ay falan oldu.Telefonda beyaz ekranında beyaz noktalar oluştu 1-2 tane bunu sebebi nedir acaba ve nasıl düzeltebiliriz.Teşekkürler

  • Öncelikle selam. asus zenfne 2 lazer var dokunmatikle ilgili problem yaşamaya başladım durduk yere dokunmatik işlemiyor, geri tuşu falan da işlemiyor. Ekranı kapatıp açınca geri işlemeye başlıyor. Ekranın üstünde birkaç çizik var bundan olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

  • Selamunaleykum Kadir Abi ben bu teli alalı 6 ay oldu bu aralar jarzi eskisinden az gitmeye başladı tel de pek değişiklikte olmadi neden acaba.Tskkurler

    • Merhaba Ceyhun, arkaplanda çalışan uygulama sayısı fazla olabilir. Asus’ un mobile manager uygulaması ile arkaplanda çalışan gereksiz uygulamaları kapatırsan sorunu çözebilirsin.

  • hocam iyi günler öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim geçen sene aldım telefonu 2 haftaddır sürekli kapanıp acılıyodu kendi kendine format attım simdide kapanıyor bataryayı cıkarıp taktığımda açabiliyorum ki yere bile düşmedi telefon garanti 1 ay sonra veriyor telefonu ne yapmamı öneririsiniz yeni bir pil mi almalıyım yoksa teknik bi sorun mu yardımınız için şimdiden teşekkür ederim

    • Merhaba Tarık sana tavsiyem garantiye gönder daha sonra başka bir sorun olursa bu kez garanti dışı kalabilir. Servisin yeni batarya takması daha mantıklı olabilir.

  • Abdulkadir abi incelemen gerçekten bizi aydınlattı sana 2-3 sorum olacak..
    1-) Abi telefon sağlamlıgı nasıl sence ? Ekran ve Arka Kasa Falan ?
    2-) Abi Sosyal Medya Uygulamalarında Kasma Yapıyor mu ?
    3-) Abi şuan telefon hepsiburada da 670 tl sence yaz ayına doğru fiyat düşer mi ?

    • Bu yorumları Zenfone 2 üzerine yapıyorum. Zenfone 2 alabiliyorsan onu almanı öneririm. Zenfone 2 Laser’ de kullandım ve Zenfone 2′ ye yakın bir cihaz.
      1- Telefon elimde iken sayısız kere yere düştü ama hiçbir şey olmadı. Sağlamlık olarak çok iyi bir cihaz.
      2- Ben sosyal medya ve web siteleri için genel olarak kullanıyordum ve şu ana kadar kullandığım en stabil cihazlardan bir tanesi.
      3- Fiyat olarak makul bir fiyat bence, diğer sitelerde de daha uygun fiyata mevcut ama garanti olarak sıkıntı çıkabilir. Siz Asus Türkiye garantili olanları alın mutlaka diğer türlü garanti sorunu yaşayabilirsiniz.