Asus Zenfone 2 Laser ve General Mobile 4G Karşılaştırması

Asus Zenfone 2 Laser ile General Mobile Android One adlı iki modeli inceledim ve inceleme sonunda her iki telefona ait detaylı notlarımı sizlerle paylaşıyorum. Telefonlara baktığımız zaman her iki modelin kendine has farklılıkları var. Örneğin Android One modeli Google gibi bir firmayı arkasına alırken Zenfone 2 Laser ise sınfında ki modellere göre sahip olduğu özellikler ile diğer modellerden ayrılıyor. Aşağıdaki görselde özelliklere ait tabloyu inceledikten sonra yazıma edebilirsiniz.

gm 4g zen 2 las

Performans:

Her iki modelde aynı işlemciler kullanılmış Performans konusunda tek farklılık AnTuTu puanından anlaşılıyor. Sanırım diğer donanımları da dahil ettiğimiz de Zenfone 2 Laser performans konusunda 24.000 AnTuTu puanı ile öne çıkıyor.

Kamera:

Zenfone 2 Laser ve Android One modelleri aynı kamera çözünürlüğüne sahip olduğu görülse de Asus’un amiral gemisi lazer odaklama teknolojisine sahip sensörü ile yakın çekimde daha kaliteli fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. Buradaki bağlantıyı tıklayıp yakın çekim denemesini izleyebilirsiniz. Her iki modelde FullHD çözünürlükte videolar çekebilirsiniz. Ön kameralar için aynı şeyi söyleyebiliriz çünkü ikisi de 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekmenizi sağlıyor.

Ekran ve Boyutlar

Zenfone 2 Laser’in 5 inç, 5,5 inç ve 6 inçlik model seçenekleri bulunuyor. Benim karşılaştırdığım model 5,5 inç ekrana sahip çift sim kartlı modeldi. General Mobile’ ın modeli ise 5 inç ekranı bulunan çift sim kart girişine sahip. Boyut olarak farklı olan modellerde Android One modelinin ppi değeri biraz daha yüksek olup daha canlı bir ekrana sahip. Boyuttan kaynaklı olarak da Android One biraz daha hafif.

Fiyat:

Fiyatlara baktığımız zaman General Mobile 4G modelinin çift hatlı olanı 679 TL’den başlayan fiyatlarla satılırken. Zenfone 2 Laser’in 5,5 inç boyutuna sahip olan modeli 999 TL’den satılıyor. Bu kadar fiyat farkı olması gayet normal. Çünkü kamera, pil, ekran ve performans konusunda daha iyi olan Zenfone 2 Laser biraz daha üst seviye cihazlarla karşılaştırılabilen bir model. Şimdi neden daha düşük bir model ile karşılaştırdın diye soracak olursanız şöyle söyleyebiliriz: Bütçenize biraz daha ekleyerek daha üst düzey bir cihaz almanız ilerde model değişikliğinin önüne geçirecektir.

Sonuç:

Son olarak söylememiz gerekirse her iki model için farklı fiyatlar gözümüze çarpsa da hitap ettiği kullanıcı kitlesi aynı. Sizde özelliklere ve yorumlara bakarak kendi tercihinizi yapabilirsiniz.

 

Değerli ziyaretçi Asus Zenfone 2 Laser Kamera İncelemesi ve Testleri başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • İncelemeniz için teşekkür ederim. Kısmetse ben de Asus zenfone 2 lazer alıyorum. İyi çalışmalar.

  • Bende bu telefonu araştırıyorum bir süredir alıcam büyük ihtimal
    Üstadım Sar değerleri ile ilgili bilginiz varmıdır.
    İnternetde görebildiğim değerler ile İphone 6 ile kıyaslayınca 3 kata yakın daha düşük gözüküyor(0.450 bu ürün )
    Bu telefon çift hatlı bu kadar düşük radyasyon değeri olabilir mi
    Teşekkürler & İyi Çalışmalar.

    • Merhaba Kerem Bey, cihazın sar değeri hakkında fazla bilgim yok ama İphone 6′ nın yanında bu kadar düşük bir sar değerine sahip olması bana da pek inandırıcı gelmedi açıkçası. Hangi kaynaktan baktınız öğrenebilir miyim?