Samsung Galaxy A7 ve Asus Zenfone 2 Laser Karşılaştırma

Akıllı telefon karşılaştırma yazılarım devam ediyor. Bu yazımda Samsung Galaxy A7 ve Asus Zenfone 2 Laser (ZE550KL) modellerinin kısa bir karşılaştırmasını yaptım. Karşılaştırma da elimden geldiğince tarafsız olmaya çalıştım. Yazımda modeller hakkında daha iyi bilgi sahibi olmanız için çeşitli yollar denedim. Yazımı beğeneceğiniz umuyorum. Aşağıdaki görseli telefonlara ait özellikleri karşılaştırmalı olarak hazırladım. İsterseniz görseli inceledikten sonra yazıya devam edelim.

asus_zenfone_2_laser_vs_samsung_galaxy_a7_karşılaştırma

Görseli incelediyseniz işlemci ve performans yönünden Samsung Galaxy A7‘nin daha iyi olduğunu görmüşsünüzdür. Özelliklerde arka kameralar aynı çözünürlüğe sahip olduğu görülsede Zenfone 2 Laser’de (adından anlaşılacağı gibi) lazer odaklama teknolojisi bulunuyor. Buna fiyat kavramı girdiğinde hangisinin daha iyi olduğu biraz değişebiliyor. Aşağıdaki sekmeler de telefonların ucuzdan pahalıya doğru mağazalarda satış fiyatlarını görebilirsiniz.

İncehesap.com = 899 TL

Pttavm.com = 973 TL

Ucuzbudur = 974 TL

Asus Shop = 999 TL

Kliksa.com = 1009 TL

Websibir.com = 1308 TL

N11.com = 1363 TL

Kliksa.com = 1649 TL

Teknosa = 1699 TL

Gördüğünüz gibi en ucuz Asus ile en ucuz Samsung arasında yaklaşık olarak 450 lira fiyat farkı bulunmakta. Bu kadar fiyat farkı olmasına rağmen verilen performans yeteri kadar değil. Cihazlar genel olarak hemen hemen aynı özelliklere sahip. Birde telefonların alınabilirliği üzerine her iki cihaza ait alınabilirlik notlarına bakalım.

Neden Samsung Galaxy A7?

  • Daha güçlü işlemci
  • Daha zarif ve ince tasarım
  • Daha hafif

Neden Asus Zenfone 2 Laser?

  • Bütçe dostu fiyatlar
  • Lazer odaklama teknolojisi
  • Ekrana çift tıklayıp açıp kapatma özelliği

Telefonlara ait her şeyi sizlerle paylaşmaya çalıştım. Son karar sizin. Hangi telefonun seçilebilir olduğunu yorum atarak belirtirseniz almak isteyen kullanıcılara fikir olacaktır. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.

 

Değerli ziyaretçi Asus Zenfone 2 Laser vs Samsung Galaxy E7 Karşılaştırma başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • Zenfone 2 laser ile A8 arasında kaldım. A8 in eksileri kamerası 16 megapiksel olmasına rağmen çok sönük fotoğraflar çekiyor, bildirim ışıği yok, ön kamerası geniş açılı değil, ekranda gorilla glass 4 yok, çizilmeyen dirençli camı yok ama asus da güvenilir bir telefon mu bilmiyorum. Kalın bir telefon, ağır, ses acma tusunun arkada olması sıkıntı olur mu , ekran parlaklığinda herkes kötü bahsediyor piyasada kisa bur süredir telefon üretiyor..

    • Asus Zenfone 2 kullanıcısıyım. Çok memnun kaldım ve değiştirmeyi düşünmüyorum. (Üst sürüm Zenfone çıkmadıkça tabi :). Zenfone 2 Laser kullanma fırsatım oldu. Daha zarif ve kamera performansı çok hoşuma gitti. Malzeme kalitesi olarak A8 den daha iyi ayrıca yazılım olarak ta öyle

    • Asus Zenfone 2 kullanıcısıyım. Çok memnun kaldım ve değiştirmeyi düşünmüyorum. (Üst sürüm Zenfone çıkmadıkça tabi :). Zenfone 2 Laser kullanma fırsatım oldu. Daha zarif ve kamera performansı çok hoşuma gitti. Malzeme kalitesi olarak A8 den daha iyi ayrıca yazılım olarak ta öyle.