Asus Zenfone 3 Deluxe Ön İnceleme

Merhaba arkadaşlar Asus Zenfone 3’ ün ön inceleme yazısını geçen günlerde sizlerle paylaşmıştım. Bu yazımda Asus’ un en çok merak edilen cihazı Zenfone 3 Deluxe modelini gözden geçireceğiz. Üstün özellikleri ile Zenfone 3 ailesinin en iyi cihazı olmayı başaran bu model tam bir performans canavarı olacağını söyleyebiliriz. Cihazın teknik detayları, ülkemizdeki satış tarihi ve fiyatı hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağım. Cihazı yakından tanımak için ilk olarak Asus Zenfone 3 Deluxe’ un özelliklerine aşağıdan bakalım sonra cihaz hakkında ki özel bilgileri paylaşayım.

Asus Zenfone 3 Deluxe Özellikleri

  • 5.7 inç Süper AMOLED ekran (1080×1920 piksel)
  • 23 Mega piksel arka kamera (4 eksenli OIS)
  • 2K video çekimi
  • 8 Mega piksel ön kamera
  • 6 GB Ram (Snapdragon 821) ve 4 GB Ram (Snapdragon 820)
  • Snapdragon 820 (4 GB) ve Snapdragon 821 (6 GB)
  • 64 GB / 128 GB / 256 GB depolama seçenekleri
  • 3.000 mAh batarya
  • 170 gram

asus-kamera-ekran-sensor-pil-kadir-blog

Cihazın ekranı Zenfone 3 modeli aynı olup Full HD Super EMOLED ekran kullanılmış. Böyle bir ekran bizlere son derece parlak ve canlı renkler sunacaktır. Ekran yönünden cihazın tam puan alacağını söyleyebiliriz. Asus’ un kamera olarak kendini en çok geliştirdiği cihaz olarak karşımıza çıkan Zenfone 3 Deluxe’ un 23 mega piksellik kamerası ile canlı fotoğraflar ve 2K video çekilebiliyor. Ön kamera da özçekim severler için 8 mega piksellik kamera düşünülmüş.

asus-zenfone-3-deluxe-kamera-yorum-kadir-blog-teknoloji

Akıllı telefonun performans adına bizlere çok şey vadettiği ortada, 6 GB ram bulunan modelde Snapdragon 821 bulunurken 4 GB ram bulunan modelde Snapdragon 820 yer alıyor. İşlemci ve ram ile AnTuTu skorlarında bizleri hangi skorların beklediğini merak ediyoruz. Bu kadar yüksek özelliğe sahip bir telefonun bataryasının 3.000 mAh olması beni düşündürmüyor değil. Sonuçta performans yüksek olacaksa tüketim de yükse olacaktır. Bu özellikler ile cihazın şarjının ne kadar gittiğini merak ediyorum. Telefonda 64 GB, 128 GB ve 256 GB depolama seçenekleri bulunuyor. Tüm bu özellikler 170 gram ağırlıkta toplanmış.  Zenfone 2’ nin 4 GB versiyonu ile aynı ağırlıkta olması sanırım ağırlık yönünden fazla da elimize ağır gelmeyeceğini düşünüyorum.

asus-zenfone-3-deluxe-oyun-performansi-antutu-skor-kadir-blog-teknoloji

Yüksek özellikleri ile dikkat çeken bu model ülkemizde satışa çıkması bizleri bir yandan sevindirirken bir yandan da acaba fiyat ne olacak diye düşündürtüyor. Fiyat konusunda net bir şeyler söylemek oldukça zor. Tahmin yürütecek olursak ülkemizde ki satış fiyatının 2.000 liradan az olmayacağını düşünüyorum. Bu fiyattan Türkiye piyasasına giriş yaparsa satış konusunda nasıl bir performans gösterecekler acaba? Sonuçta ülkemizde bilgisayar markası olarak bilinen Asus’ un akıllı telefonlarda başarılı olduğunu Zenfone 5 ve Zenfone 2’ de görmüş olsak bile hâlâ bu markayı bilmeyen sayısız kullanıcılar var. (Özellikle Samsungcular 🙂 Asus’ un ülkemizde izleyeceği reklam stratejisi  bu yönden çok önemli olacaktır.

asus-zenfone-3-deluxe-antutu-skor-ve-performans-kadir-blog-teknoloji

Ekim ve kasım aylarında ülkemizde satışa çıkacağını tahmin ettiğim bu yeni model umarım bizleri bekletmez. Asus Zenfone 3 Deluxe modeli hakkında ilerleyen günlerde video incelemeleri ve testlerini sizlerle paylaşacağım. O tarihe kadar bizleri takip etmeyi unutmayın. Asus Zenfone 3 Deluxe modeli hakkında fiyat ve performans ile ilgili yorumlarınızı da merak ediyorum. Bizlerle paylaşmanız bizi mutlu edecektir.

Değerli ziyaretçi Asus Zenfone 3 Ön İnceleme başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz