Asus Zenfone 3 Max (ZC520TL) Detaylı İnceleme

Asus 2015′ in Ağustos ayında yüksek pil ömrü sunan Zenfone Max modelini tanıtmıştı. Asus Zenfone Max inceleme yazımızda bu modeli detaylı olarak incelemiştim. Pil kapasitesi ile kullanıcılara şarj etmeyi unutturan bu yeni model epey beğenilmişti. Asus’ ta bunun farkına vararak Zenfone Max modelini Mayıs 2016′ da güncelleyerek tekrar piyasaya sürdü. Yeni model donanım ve performans olarak biraz daha iyi özelliklere sahipti.

Asus sevilen Max serisini çeşitlendirdi. Aynı isme sahip 2 yeni model çıkarıp Max ailesine zenginleştirdi. ZenFone 3 Max (ZC520TL) ve ZenFone 3 Max (ZC553KL) adıyla piyasaya sürülen bu modellerle orta sınıf ve üst sınıf segmente hitap etmeyi amaçlıyor. Bunlardan ZC520TL modeli 5,2 inç HD ekran, 3 GB ram ve 13 MP arka 5 MP ön kameraya sahipken ZC553KL modeli ise 5,5 inç FHD ekran, 3 GB ram ve 16 MP arka 8 MP ön kameraya sahip. Her iki modelde 4100 mAh kapasiteye sahip. Ülkemizde şu anda ZC520TL modeli 1000 liradan başlayan fiyatlarla birçok mağazada satışa çıkmış. ZC553KL modeli ise şu anda ülkemizde satışta değil ama ilerleyen zamanlarda mağazalarda satışa çıkacağınız düşünüyorum.

Bu incelemede Asus Zenfone 3 Max ZC520TL modelinin incelemesini yapacağım. Bu fiyata sunduğu performans muazzam diyebilirim. Tam bir fiyat performans ürünü ortaya çıkarılmış. Asus’ un ortaya çıkardığı bu modeli detaylı ele almak için yazmaya başlıyoruz.

  • Asus Zenfone 3 Max (ZC520TL)
  • Şarj Cihazı
  • Şarj Kablosu
  • OTG Kablosu
  • Garanti Belgesi
  • Kullanma Kılavuzu
Asus Zenfone 3 (ZC520TL Kutu Açılışı)

Asus ZenFone 3 Max Tasarım ve Yapısı

Tasarım kullanıcıların dikkatini çeken ilk şeydir. Bu model dahil olmak üzere diğer Zenfone modelleri de iyi tasarlanmış. Telefon elimize aldığımızda iyi bir tutuş hissi veriyor. Ses tuşları ve güç tuşu parmakların ulaşabileceği bir konuma yerleştirilmiş.

Asus bu modelde 5.2 inç HD IPS LCD ekran kullanmış ve kullanılan ekran renkleri son derece keskin gösteriyor. Doğrudan güneş ışığında ekran çok rahat görülebiliyor. Kapasitif tuşlar yerine dokunmatik alt tuşlar kullanılması ekran çerçeve oranını yükseltmiş. Ön panel büyük ekran hissiyatı veriyor. Ekranın çizilmeye dayanıklı olması için Corning Gorilla Glass 3 ile kaplanmış.

Bu model çift sim kart girişi ve SD kart girişi ile geliyor. Yalnız her üçünü de aynı anda kullanamıyorsunuz. Mikro sim takılı iken nano ve SD kart arasında seçim yapmak zorundasınız. SD kart girişi 128 GB’ ta kadar hafıza kartlarını destekliyor. Cihazın alt tarafında sağa şarj girişi yerleştirilmiş. Yine üstte sağ tarafa kulaklık girişi bulunuyor. Güç tuşu ve ses tuşları sağ bölümde yer alırken hoparlör ve parmak izi okuyucusu arka tarafta yer alıyor.

Arka tarafta kamera modülünün hemen altında bir parmak izi algılayıcısı var. Gelen aramaları cevaplamak, kamera uygulamasını başlatmak veya fotoğraf çekmek içinde bunu kullanabilirsiniz. Buradaki en önemli nokta, parmak izi tanımanın genellikle bizim için yeterince hızlı olmadığıdır. Kullanılan sensör orta seviye bir donanıma sahip ve arada bir parmak izini okuyamama gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Genel olarak parmak izi sensörü tatmin edici diyebilirim.

Asus, serinin bütçe dostu yeni Max modelinde tasarımda ve donanımda övgüye değer bir iş çıkarmış. Zenfone serisi akıllı telefon modellerinde tasarım anlamında iyi denebilecek bir cihaz yapılmış. Telefonun kutusundan şarj cihazı, veri kablosu (Aynı zamanda şarj için kablo) ve bir OTG kablosu çıkıyor. İki yıl boyunca promosyon olarak 100 GB’lık Google Drive alanı da ücretsiz olarak veriliyor.

Asus ZenFone 3 Max Donanım Özellikleri

  • 5.2 İnç 720×1280 (HD) 282 PPI
  • MediaTek MT6737 Dört Çekirdek 1.3 GHz ARM Cortex-A53
  • 3 GB Ram
  • 32 GB Depolama
  • 4100 mAh
  • 13 MP Arka Kamera (1080p (Full HD))
  • 5 MP Ön Kamera
  • Mikro-SIM (3FF)
  • Nano-SIM (4FF)

Zenfone Max 3’ü donanımsal olarak ele alacak olursak bu modelde MediaTek MT6737 işlemci kullanılmış. Bu işlemci 1.3 GHz hızında ve 4 çekirdekli olarak geliyor. Benim incelemesini yaptığım ZC520TL modelinde 3 GB ram bulunuyor. Bu özellikler orta seviye performans sunuyor. Pile yönelik bir cihaz olduğundan genel olarak internet ve kamera kullananlar için yeterli olacaktır bu performans. Yüksek grafik gücü gerektiren oyunlarda biraz kasma yapmasını ben normal karşıladım. Fiyat ve performans olarak beklentilerin üstünde sonuçlar veriyor zaten.

ZenFone 3 Max, benchmark testlerinde önceki modeline benzer şekilde puanlar alıyor. AnTuTu’ dan 40.000 civarı puan, 3DMark Ice Storm’da 9300 ve GFXbench’ in T-Rex grafik testinde 16fps puan alıyor. Bu sonuçlara bakarsak Dead Effect 2 gibi ağır oyunları düzgün bir şekilde oynatamayacağınız anlamına gelir. Telefonda ayrıca 32GB depolama bulunuyor. Ülkemizde 4.5G içinde uyumludur.

Asus ZenFone 3 Max Yazılım Özellikleri

Android Marshmallow sürümünü kullanan cihaz Asus’ un kendi arayüzü olan ZenUI 3.0 ile çalışıyor. Daha önce Asus telefon kullanmayanlar için biraz zorlayıcı bir arayüz olacaktır ilk başta ama sonra alışınca da son derece kullanışlı bir arayüz olduğu anlaşılıyor. Bu arayüzde yüzlerce özelleştirme seçeneği olduğu için telefonun yazılımını kendi zevkinize göre oluşturabilirsiniz.

Telefonda ücretsiz şekilde yüklü olarak gelen temalar arasında tasarımsal değişiklik yapabilir kendi içinde yine yüklü olarak gelen yardımcı programlar sayesinde ek uygulama kurmaya gerek duymazsınız. Örnek olarak Mobil Yöneticisi uygulaması, bildirimlerinizi yönetmenize, kullanılmayan dosyaları temizlemenize ve uygulamaların izinlerini yönetmenize izin vererek birden fazla uygulamanın yapacağı işi tek başına yapabiliyor.

Ayrıca Instagram ve Puffin gibi uygulamalar, Need for Speed: No Limit ve SimCity gibi oyunlar önceden yüklenmiş olarak geliyor. ZenFone 3 Max, Game Genie araç çubuğuna sahiptir bu araç telefonda oynadığınız oyunu video olarak kayıt etmenizi veya YouTube ve Twitch’te canlı olarak paylaşmanızı sağlıyor

Asus ZenFone 3 Max Performans

ZenFone 3 Max’i 2 hafta boyunca kullandım ve büyük sorunlarla hiç karşılaşmadım. Genel görevler ve bazı çoklu görevler için telefon oldukça düzgün çalışıyor. İster oyun ister kamerayı kullanınca herhangi bir aşırı ısınma sorunuyla karşılaşmadım. Kulaklığın ses seviyesi iyi ve 4G iyi çalışıyor.

Canlı ekranı sayesinde videolar gerçekten iyi görünüyor ve telefon yüksek bit hızındaki videoları 1080 p’ye kadar iyi oynatıyor. Ses performansı, kablolu ve kablosuz kulaklıklar aracılığıyla özellikle iyi. Telefon yüksek ses çıkarabiliyor ve bas seviyeside sesten ayrı olarak çalışabiliyor. AudioWizard uygulaması, sesi ince ayarlamak için ekolayzer ayarları ile oynamaya izin veriyor ve bu sayede sesi daha iyi hale getirebiliyorsunuz.

Asus’un ZenFone Max modelleri kamera konusunda her zaman geçer not aldı ve aynı şekilde bu kalite devam ediyor. 13 megapiksel sensör ve f/2.0 diyafram açıklığı lensi, gün ışığında ayrıntılı çekimler yapmanızı izin veriyor. Çektiğim görüntülerde nesneleri odak noktasına alınca iyi sonuçlar elde edebildim. Aşağıdaki makro çekim örneğinde, tam boyutta görüldüğünde çiçek kenarlarının biraz bulanık olduğunu fark edebilirsiniz. Düşük ışıklı çekimler az gürültüyle iyi görünüyor ve düşük ışık çekim modu gerçekten gece çekimlerinde yardımcı oluyor.

Orjinal Çözünürlük İçin Tıklayın

Kaydedilen FHD yani 1080p video çok güzel görünüyor. Video için elektronik stabilizasyon var ancak 720p çözünürlükte çalışıyor. Ön taraftaki 5 megapiksellik kamera, iyi aydınlatmanın altında oldukça ayrıntılı fotoğraflar yakalamanızı sağlıyor. Telefonda HDR de dahil olmak üzere çeşitli efektler ve çekim modları bulunuyor. Manuel mod, enstantane hızını, akıllı telefonlarda çok sık görmediğimiz 32 saniyeye kadar itmenizi sağlıyor. Süper Çözünürlük modu, aynı sahnenin dört kopyasını birleştirip çok daha yüksek çözünürlüklü görüntü oluşturuyor. Özel modda olmadığınız sürece resimler neredeyse anında kaydedilir.

Pil ömrü Max serisinin en öne çıkan özelliğidir. Normal kullanımda 2 günü rahat çıkarabililiyor. Aşırı kullanımda ise 1 günü çok rahat çıkarabileceğini söyleyebilirim. Aralıksız olarak HD video oynatıp test ettiğimde şarjının 13 saat gittiğini gördüm. Telefonun güç tasarrufu modu olduğu için 2 günü bile aşma durumu olabilir. Önceki modeli Zenfone Max’ e göre şarjının daha az gittiğini belirteyim. (Önceki model 5.000 mAh ve şarjı 3 günü görüyordu.) Kutunun içinden çıkan OTG kablosu ile isterseniz fazla şarjınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Karar

Bu yeni model, akıllı telefon kullanıcılarına çok yönlü bir çözüm sunmayı amaçlıyor. Zenfone 3 Max modelinin estetiği, gelişmiş ekranı, kameraları ve tabii ki sağlam pil ömrüyle kullanışlı bir model. 5.2 inçlik HD ekranı hem parlak hem renkleri keskin gösteriyor. Tasarımı ve taşınabilirliği açısından kibar bir model olmasının yanından yüksek pil kapasitesi ile orta seviye telefonlarda en öne çıkan model olmaya aday bir model. Tüm bu özelliklerle beraber ülkemizde birçok mağazada bulabileceğiniz bu model Teknosa gibi mağazaların Asus standlarında da satılıyor.

Zenfone 3 Max hakkında merak ettiğiniz tüm soruları bu yazı altında yorum yaparak sorabilirsiniz. Yeni modelin kamera ve performans testlerini ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım.

Mağaza

Fiyat

999 TL‘ den Başlayan Fiyatlar

1.019 TL’ den Başlayan Fiyatlar

 1.034 TL’ den Başlayan Fiyatlar

Bir önceki yazımız olan Evde Film İzleme Keyfi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • ben direkt telefonla ilgili değilde işlemciyle ilgili soracağım. neden herkes mediatek işlemciden ”illallah” ediyor ?

  • Asus Zenfone 3 Max ZC520TL 32GB TELEFON ALDIM. bana sim kart alanınız dolu uyarısı veriyor. SİM KARTTAKİ MESAJLARI NASIL GÖREBİLİRİM. ayrıca kullanma kılavuzunda mesaj silme anlatılmamış.

    • Mesajlar uygulamasında ayarlara girerek sim kartındaki mesajları görebilir ve silebilirsiniz. Ben de daha önce aynı sorunu yaşamıştım. Oradan silerek çözebilirsiniz.