Asus Zenfone 3 Ön İnceleme

Yakın zamanda ülkemizde satışa çıkacak olan Asus Zenfone 3‘ ün detaylı incelemesini yapmadan önce sizlere bir ön inceleme yazısı hazırlamaya karar verdim. Bu yazımda Asus Zenfone 3 modelinin özellikleri, tasarımı, satış tarihi ve fiyatı hakkında tahminlere dayanarak bilgi vermeye çalışacağım. Ekim ayı gibi ülkemizde tanıtılmasının olası olduğunu düşündüğüm Zenfone serisinin gerek tasarım gerek özellik olarak bizleri son derece mutlu ettiğini söyleyebilirim. Ön inceleme yazımın detayına geçmeden ilk olarak cihazın özelliklerini sizlerle paylaşayım.

asus_zenfone_3_inceleme_test_yorumlar_kadir_blog

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Özellikleri

  • 5.5 inç ekran (1080×1920~401 ppi)
  • 16 Megapiksel arka kamera (4 eksenli OIS)
  • 8 Megapiksel ön kamera
  • 3 ve 4 GB RAM seçenekleri (32 GB Depolama 3 GB Ram, 64 GB depolama 4 GB Ram)
  • Snapdragon 625 (8 çekirdekli işlemci 2.0 GHz)
  • Android 6.0.1
  • 3000 mAh Batarya
  • 155 gram

Asus Zenfone 3′ ün özellikleri göründüğü gibi önceki modele göre gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Zenfone 2 ile aynı ekran boyutlarına sahip olan telefonun, ekran kalitesi güncellendiği için yeni modelin biraz daha iyi olacağını düşünüyorum. Kamera konusunda kendini daha da geliştirdiği ortada. Benim en çok merak ettiğim ise 4 eksenli OIS özelliğine sahip 16 megapiksellik kamera ile nasıl fotoğraf ve videolar çekebiliyoruz. Fotoğraf ve videoların kalitesini çok merak ediyorum. Ayrıca çok iyi özçekim yapabileceğimiz 8 megapiksellik ön kamerası özçekim severler için sevindirici bir özellik olmuş.

asus-zenfone-3-kamera-inceleme

Asus Zenfone 3′ ün belleği Zenfone 2 ile aynı olup yine 4 GB olarak belirlenmiş. Ayrıca 32 GB modelinde 3 GB ram bulunuyor. Sanırım daha uygun fiyat için 3 GB modelini çıkarmaları mantıklı olmuş gibi.

İşlemci olarak 8 çekirdekli 2.0 GHz hıza sahip Snapdragon 625 kullanılmış. Diğer özelliklere bakacak olursak şarj süresinin kullanıcıları tatmin etmesi ve diğer donanımlar ile doğru çalışabilmesi için bu işlemci yeterli olacaktır. İşlemciye baktığımız zaman biraz geride kaldığını düşünüyor olabilirsiniz ama telefonu fiyat ve performans olarak değerlendirecek olursak kullanılan işlemcinin yeterli olduğunu görüyorum. Telefonun net AnTuTu skorlarını ilerleyen günlerde videosunu sizlerle paylaşacağım.

asus-zenfone-3-oyun-performansi-antutu

Android 7′ nin yavaş yavaştan dağıtıldığı bu günlerde Zenfone 3 bizlere Android 6.0.1 yüklü olarak geliyor. Umarım cihaz satışa çıktığında hemen Android 7 güncellemesini yapıp kullanıcılarını sevindirir. Telefonun bataryasına bakacak olursa 3.000 mAh bataryası normal bir kullanıcının tüm ihtiyaçlarını görebilecek kapasitede. Önceki modeli Zenfone 2′ de aynı kapasite bulunuyordu ve ben bir günden fazla kullanabiliyordum. Sanırım bu modelde kullanıcının bir gün boyunca şarj sıkıntısı çekmemesini sağlayacaktır.

asus-zenfone-3-inceleme-on-test-yorum-fiyat

Telefonun teknik detaylarından çok fazla bahsettik. Şimdi en fazla değişimin olduğu tasarım kısmına geçelim. Tasarım olarak önceki modellere göre epey farklı cihazlar geliştiren Asus bu kez kenarları oval ve arkası cam olan bir model yapmış. Oval kenarlar güzel düşünülmüş ama arkasının cam olması cihaza estetiklik dışında bir avantaj sağladığını pek düşünmüyorum. Yani plastik yada metal olsa da pek bir değişiklik olmayacaktı.

asus-zenfone-3-resim

Zenfone 2 modelinde arka tarafa taşınan ses tuşları ve üst tarafa taşınan güç tuşu artık Zenfone 5 modelinde olduğu gibi cihazın sağ tarafına yer alıyor. Arka tarafta ise parmak izi okuyucusu bizi karşılıyor.Kameranın sağ ve sol tarafında led flash ve lazer odaklama teknolojisi bulunuyor. Önceki modele göre daha ince olması gözlerden kaçmıyor. Ekran ve çerçeve oranı daha iyi hale getirilmiş.

Satış Tarihi ve Fiyatı

Asus Zenfone 3 modelinin ülkemizde satış fiyatı olarak tahminde bulunacak olursam 1500 liradan az 2000 liradan fazla olmaz diye düşünüyorum. Önceki modeli Zenfone 2 ülkemizde 1100 liradan satılmaya başlanmıştı. Zenfone 3′ ün giriş modelinin 1500 civarı ile piyasaya gireceğini düşünüyorum. Ekim ayında ülkemizde lanse edilecek olan yeni model kısa sürede Türkiye pazarına girecektir. Bizlerde heyecanla bekliyoruz. Asus Zenfone 3 hakkında daha fazla bilgiyi önümüzdeki günlerde sizlerle video inceleme, test ve karşılaştırma yazıları ile paylaşacağım. O zamana kadar takipte kalabilirsiniz. Asus Zenfone 3 ile ilgili olarak sizlerinde fikirlerini merak ediyorum. Cihaz hakkında yorumlarını bizimle paylaşabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi "Seçilen Disk GPT Bölümü Stilinde" Hatası Çözümü başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

1 Yorum

  • Güzel bir telefon. Açıklamaları da iyi yapmışsınız kadir bey,

    Başarılar Dilerim.