Asus Zenfone 3 Ultra Ön İnceleme

Yakın zamanda ülkemizde satışa çıkacak olan Asus Zenfone 3 serisi ailesinden Zenfone 3 Ultra modelini yakından incelemek adına bu yazıyı hazırladım. Cihazın detaylı incelemesinden önce ön incelemesini yaparak cihaz hakkında merak edilen sorulara yanıt vermeye çalışacağız. Özellik olarak yüksek ve ekran olarak büyük olduğu için sanırım ismini tam olarak hak ediyor. Bugüne kadar çıkan Zenfone serisinin en büyük ekranlı telefonu olan bu modelde ekranın boyutu şaşırtıcı bir büyüklükte olduğunu söylemeliyim. Dilerseniz ilk önce Asus Zenfone 3 Ultra’ nın tüm özelliklerine bakalım.

Asus Zenfone 3 Ultra Özellikleri

  • 6.8 inç IPS LCD ekran (1080×1920 ~324 ppi)
  • Snapdragon 652 İşlemci (8 Çekirdek)
  • 32 GB / 64 GB / 128 GB depolama seçenekleri
  • 3 GB ve 4 GB Ram Seçenekleri
  • 23 Mega piksel Arka Kamera (4 Eksenli OIS)
  • 8 Mega piksel Ön Kamera
  • 4600 mAh Batarya
  • 233 Gram

asus-zenfone-3-ultra-ozellikleri-fiyat-cikis-tarihi

Telefonun özelliklerine bakacak olursak ilk başta gözünüze devasa ekranı çarpmıştır diye düşünüyorum. Bende ilk okuduğumda bir yanlışlık var mı diye tekrar kontrol ettim. Telefonda 6.8 inçlik bir LCD ekran bulunuyor. Nerdeyse bir tablet diyeceğimiz bu modelde ekran çerçeve oranını çok merak ediyorum. Büyük ekranlı telefonlar arasına giren bu modelin ülkemizde hangi kullanıcı kitlesi için yapıldığı merak konusu. Gerçi henüz ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı hakkında net bir şey söyleyemem ama eğer ekran çerçeve oranı cihazı çok fazla kaba yapmıyorsa, telefonun ülkemizde kullanılabilir olması muhtemel. Bu devasa ekran Full HD çözünürlük 324 ppi piksel yoğunluğa sahip. Telefonun ekranı hakkında net bilgileri verebilmem için sanırım cihazı canlı canlı incelemem gerekecek. Onu da önümüzdeki haftalarda yapmaya çalışacağım. Cihazın adının ekrandan aldığı son derece aşikâr.

asus-zenfone-3-ultra-ekran-boyutu

Zenfone 3 Ultra 8 çekirdekli Snapdragon 652 işlemci ile geliyor. Bu işlemci de 4 adet 1.8 GHz Cortex A72 ve 4 adet 1.4 GHz Cortex A53’ ten oluşuyor. Cihazın 3 GB ve 4 GB ram seçenekleri bulunuyor. Depolama olarak 32 GB, 64 GB ve 128 GB depolama seçeneklerine sahip. Diğer modellerde de fark etmişseniz artık giriş modelleri 32 GB depolama ile geliyor. Bakalım daha düşük depolama seçenekleri sunan Zenfone 3 modelleri görebilecek miyiz?

asus-zenfone-3-ultra-oyun-antutu-performansi

Geçen günlerde yayınladığım Asus Zenfone 3 Deluxe ön inceleme yazısında cihazın kamerasından çokça bahsettim. Bu model de aynı kamerayı kullanan Asus büyük ekran kullanan kullanıcılarına ayrılacak tanımış. 23 mega piksellik arka kamerası ve 8 mega piksellik ön kamerası ile çok iyi fotoğraflar çekeceğinizden şüpheniz olmasın.

asus-zenfone-3-ultra-kamera-yorum

Şimdi gelelim cihazın bataryasına, ekran büyük, kamera iyi, işlemci iyi gibi laflar ettik ama bu kadar özellik için iyi bir bataryanın olması gerektiğini hatırlayalım. Asus Zenfone Max modelini bilenler bilir, buradaki yazımda cihazın şarjının 3-4 gün gittiğini anlatmıştım. Bu modelden de aynısını beklemiyoruz ama en azından 4600 mAh kapasiteli bataryası ile şarjının en az net bir gün gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu ancak cihazı kullanıp test ederek net olarak kesinleştirebiliriz. Bu batarya kapasitesi cihaz için yeterli olacaktır diye tahmin ediyoruz. Telefonun ağırlığı 233 gram, bunun elde nasıl durduğu eli yorup yormadığını sayılara bakıp söyleyemeyiz. Bunun için cihazın elimizde olması gerekiyor. Eğer eli yormayacak bir tasarıma sahipse bu ağırlık fark edilmeyebilir. Diğer türlü zaten eli yoruyorsa ağırlığının bir önemi yok.

asus-zenfone-3-bataryasi-kac-gun-gidiyor

Asus Zenfone 3 Ultra modeli hakkında sizlere daha detaylı bilgileri cihazın detaylı incelemesini yapınca aktaracağım. O zamana kadar kafanıza takılan bir şey olursa yorum bırakabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi Asus Zenfone 3 Deluxe Ön İnceleme başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • Asus’un son dönemlerde yaptığı en iyi atak telefonlarında oldu. Zenfone ile bir nevi piyasaya çok sert bir giriş yaptılar. Kullanma fırsatım oldu gayet başarılı bir alet.

  • Telefon araştırıyorum, bunu da inceleyeceğim, baya sağlam görünüyor. Teşekkürler.

    • Net bir bilgi yok ama bu ay yada gelecek ay olabilir çünkü Zenfone 3 Lazer modeli de bu hafta satışa çıktı. Ultra da muhtemelen yakın zaman da çıkacaktır.