Asus Zenfone 3 ve Sony Xperia XZ Karşılaştırma

Asus Zenfone 3 ve Sony Xperia XZ modellerinin karşılaştırma yazısında her iki model hakkında detaylı bilgiler vereye çalıştım. Modeller hakkında kafanıza takılan tüm soruların cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. İlk olarak cihazların teknik detaylarının bulunduğu tabloya bakıp ardından her iki cihazı tasarım, kamera, performans ve fiyat kategorilerinde karşılaştırdım. Bu yazının sonunda her iki model hakkında kafanıza takılan tüm soruların cevabını bulabilirsiniz. Dilerseniz tabloyu inceleyerek başlayalım.

 
MarkaAsusSony
ModelZenfone 3Xperia XZ
Ekran TipiSuper IPS+IPS
Ekran Boyutu5.5 inç5.2 inç
Çözünürlük1080 x 1920 piksel (~401 ppi)1080 x 1920 piksel (~424 ppi)
İşlemciSnapdragon 625 – 8 Çekirdek 2.0 GHzQualcomm Snapdragon 820 – 4 Çekirdek 2.2 GHz
Ram3 GB / 4 GB3 GB
Depolama32 GB / 64 GB32 GB
Arka Kamera16 Megapiksel OIS (4 Eksenli) – 4K Video23 Megapiksel – 4K Video
Ön Kamera8 Megapiksel13 Megapiksel
Batarya3000 mAh2900 mAh
USBUSB Type-CUSB Type-C
Ağırlık155 Gram161 Gram
Boyutlar152.6 x 77.4 x 7.7 mm.146 x 72 x 8.1 mm
Fiyat1799 TL’ den başlayan fiyatlar2245 TL’ den başlayan fiyatlar

Tasarım

 

Modellerin tasarımları son derece harika görünüyor. Tasarım anlamında her iki modelin istediğiniz düzeyde olduğu belirteyim. Her iki modelin tuş ve kamera konumları birbirinden farklı yerleştirilmiş. Zenfone 3′ te kamera ortada, sim kart girişi solda yer alırken Xpera XZ modelinde kamera sağ üstte, sim kart girişi solda yer alıyor. Ses tuşları ve güç tuşu sağ tarafta yer alıyor. Zaten ulaşılabilirlik olarak sağ tarafın tercih edilmesinden yanayım.

Zenfone 3′ ün arka kısmı cam iken Xperia XZ’ de metal malzeme kullanılmış. Asus camın güvenliğini sağlamak amacıyla metal çerçeve kullanırken Sony metalik görünüme sahip plastik kullanmış. Xperia XZ keskin kenarlara sahipken Zenfone 3′ ün biraz daha oval bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. Tasarım anlamında her iki cihaz da bekleneni veriyor. Zenfone 3′ te 5.5 inç Xperia XZ’ de 5.2 inçlik FHD çözünürlüğe sahip ekran bulunuyor. Ekran kalitesi Olarak Asus Super IPS+ ekran Sony IPS ekran kullanmış. Bu da Asus’ un ekran olarak biraz daha iyi olduğu anlamına geliyor.

Kamera

Sony’ nin kamera konusunda birçok firmadan iyi olduğunu ve hali hazırda akıllı telefonlara kamera sensörü sattığını belirteyim. Bu durumda Sony kamera olarak kendini sürekli geliştiriyor ve bu firma için iyi bir avantaj anlamına geliyor. Asus Zenfone 3′ te 16 MP arka kamera 8 MP çözünürlüğe sahip ön kamera bulunuyorken Sony Xperia XZ’ de ise 23 MP arka 13 MP çözünürlüğe sahip ön kamera bulunuyor. Kameralarla çekilen fotoğrafların kalitesini aşağıdan bulabilirsiniz. Her iki model de 4K video çekimi yapabiliyor.

Sony Xperia XZ

Fotoğrafa tıklayarak net çözünürlüğü görebilirsiniz.

Asus Zenfone 3

Fotoğrafa tıklayarak net çözünürlüğü görebilirsiniz.

Performans

Zenfone 3′ te 8 çekirdekli 2 GHz hızında çalışan Snapdragon 625 işlemci bulurken Xperia XZ’ de 4 çekirdekli 2.2 GHz hızında çalışan Snapdragon 820 işlemci bulunuyor. Teknik olarak Snapdragon 820 daha iyi performans vadediyor. İşin içine cihazların sahip olduğu yazılım arayüzü de girince birbirine yakın sonuç veriyor diyebilirim. Oyun konusunda Xperia XZ’ nin performansı biraz daha iyi denebilir. Normal arayüzde hızlar arasında bir farkın olduğu görülmüyor. Zenfone 3′ te 3 GB ve 4 GB ram seçenekleri Xperia XZ’ de ise sadece 3 GB ram seçeneği bulunuyor.

Fiyat

Cihazların ülkemizdeki satış fiyatlarına baktığımız zaman Asus Zenfone 3′ ün N11 ve hepsiburada gibi mağazalarda 1.600 liradan başlayan fiyatlar ile satıldığını görüyoruz. Sony Xperia XZ modeli ise 2.245 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Fiyat anlamında her iki model arasında ciddi bir fark var ve bu fark kullanıcıların seçim yapmasında büyük rol oynayacaktır. Yazıda cihazların pili hakkında bir şey yazmadım eğer merak ediyorsanız Asus Zenfone 3′ ün pili Xperia XZ’ den daha fazla gidiyor. Pil sizin için önemliyse bu detay sizin önemli olacaktır.

Seçim yaparken yukarıda belirttiğim hususları göz önüne alıp ona göre seçip yapabilirsiniz. Tabi son karar yine sizde olacaktır. Eğer merak ettiğiniz bir kısım olursa yorum bırakabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi HTC 10 ve Asus Zenfone 3 Karşılaştırma başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • Çok yararlı bir blog olmuş ve bilgilerde çok yardımcı olacak bilgiler.Teşekkür ediyorum 😀