Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Kamera İncelemesi

Zenfone 3‘ ün incelemesini yaparken sizlere kamera için daha detaylı bir yazı yazacağımı açıklamıştım. Bu yazıda cihazın kamerası hakkında detaylı bilgi vereceğim. Asus’ un yeni Pixel Master teknolojisi, düşük ışık modu, süper çözünürlük gibi modları ile bizlere sunduğu yeni kamera deneyiminin ne tür kolaylıklar sağladığını anlatmaya çalışacağım. Cihazın kamerası ile yaptığım fotoğraf ve video testleri ile fotoğraf severler için Zenfone 3′ ün nasıl bir akıllı telefon olduğunu yazıda detaylı anlatmaya çalıştım.

Asus Zenfone 3‘ ün ZE552KL modelinin arka kamerası 16 megapiksel çözünürlüğe sahip bu kamera f/2.0 diyaframı 6P Largan lensi var. Arka kamera lazer odaklama ile desteklenmiş. Sürekli otofokus sağlayan TriTech teknolojine sahip. Bu teknoloji sayesinde kamera 0,03 saniyede odaklama yapabiliyor. Son zamanlarda çok beğenilen OIS (Optik Görüntü Sabitleme) teknolojisi de kameraya eklenmiş. Arka kamera ile 4K‘ ya kadar video çekebiliyoruz, dilersek HD çözünürlükte saniye de 60 kare de çekebiliriz. Telefonun ön kamerası 8 megapiksel çözünürlüğe sahip. Bu çözünürlük ile kaliteli özçekim fotoğraflar çekmek için yeterli gibi duruyor. Video test sonuçlarını yazının ilerleyen kısımlarında sizlerle paylaşacağım. İlk olarak kamera da bulunan modlar üzerine sizleri bilgilendireceğim. Telefonun kamera uygulamasında bulunan bazı modların listesi şöyle:

  • Otomatik
  • ZenFlash
  • Manuel Mod
  • HDR Pro
  • Güzelleştirme
  • Süper Çözünürlük
  • düşük Işık Modu
  • QR Kodu
  • Gece Modu
  • Alan Derinliği
  • Gif Animasyon
  • Panorama
  • Minyatür
  • Akıllı Kaldır
  • Yavaş Çekim
  • Zaman Atlama

Listede yer alan modlar ile birçok şey yapılabiliyor. Ek uygulamaya ihtiyaç duymadan bazı özelliklerin kamera da olması son derece iyi düşünülmüş. Asus’ un yazılıma verdiği önemi ZENUI arayüzü ve diğer Asus uygulamalarından anlaşılabiliyor. Kamera modlarının işlevlerini merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Otomatik Mod

Bu mod ortam ışığı, renk ayarı gibi ayarlamaları otomatik olarak yapıyor. Eğer kamerayı hızlı şekilde kullanmak isterseniz bu modu kullanmak mantıklı olacaktır.

ZenFlash

Bu mod Asus’ un ekstra ışık için ürettiği Zenflash aparatı kullanılabilir. Daha fazla ışık sağlamak amacıyla üretilmiş olan Zenflash telefona bağlandığı zaman kameradan ZenFlash modunu açarak aparatı daha işlevli kullanabilirsiniz.

Manuel Mod

Adından da anlaşılacağı üzere kameranın ayarlama işlevlerinin hepsini manuel olarak yapıyorsunuz. ISO ayarı, diyafram gibi ince ayarları yaparak iyi fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Süper Çözünürlük Modu

Kamera uygulamasının bana göre en iyi modu olan süper çözünürlük moduyla çok ince detaylı fotoğrafları yakalayabilirsiniz. Bu mod ile 4 kata kadar (64 MP) detaylı fotoğraf çekmek mümkün hale geliyor. Yukarıdaki görsel de normal mod ve süper çözünürlük modu arasındaki fark net olarak görünüyor. (Fotoğrafların tarafımca çekildiğini belirteyim.)

Düşük Işık Modu

Fotoğrafçılar için büyük bir öneme sahip olan ortamın ışığı bazen istediğimiz düzeyde olmayabiliyor. Biraz önce ortam ışığını arttırmak için ZenFlash aksesuarından söz etmiştim. ZenFlash olmayınca ne yapabiliriz diye düşünüyorsanız, devreye Düşük Işık Modu giriyor. Düşük ışık modu ile ortam ışığı çok az olmasına rağmen iyi fotoğraflar çekebilirsiniz. Normal mod düşük ışık modu arasındaki farkı aşağıdaki görselden görebilirsiniz. Fark net olarak ortaya çıkıyor.

Her iki fotoğrafta aynı ortamda çekildi ve düşük ışık moduyla alınan sonuç gerçekten başarılıydı.

QR Kodu

Barkodları okutmak için marketten uygulama yüklemeye gerek kalmadan kameradaki QR modu ile barkotları anında okutabilirsiniz.

Gif Animasyon Modu

Son zamanlarda Facebook üzerinde popüler olan GIF fotoğraflar ilginizi çekiyorsa bu mod ile kolayca GIF oluşturabilirsiniz. Tek yapmanız gereken modu seçip fotoğraf çekme butonuna basılı tutmak.

Akıllı Kaldır Modu

Bu mod ile çekilen fotoğraflarda hareket eden nesneyi silebilirsiniz. Siz fotoğraf çekme butonuna basınca üst üste birkaç fotoğraf çeker ve fotoğraflarda hareket eden nesneyi bulup siler.

Zenfone 3′ ün kamerasında bulunan modlardan birkaç tanesini elimden geldiğince anlatmaya ve göstermeye çalıştım. Aşağıdaki video da arka kamerayı kullanarak çektiğim 4K çözünürlükteki videoya bakıp kameranın kalitesi hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Yazının başında kameranın OIS teknolojisine sahip olduğunu yazmıştım. Bu teknoloji ile titreşimli ortamlarda özellikle video çekerken titreşimleri minimuma indirebilirsiniz. Zenfone 2 ve Zenfone 3 ile çektiğim videodan OIS teknolojisinin faydalarını net olarak görebilirsiniz.

Asus Zenfone’ ün kamerası hakkında elimden geldiğince sizi bilgilendirmeye çalıştım. Umarım yazı faydalı olmuştur. Kamera hakkında merak ettiğiniz diğer tüm soruları bu yazı altında yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi Samsung Galaxy A5 (2016) ve Asus Zenfone 3 Karşılaştırma başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz