Asus Zenfone Max ve Lenovo Vibe P1 Karşılaştırma

Akıllı telefon pazarı ülkemizde son birkaç yılda epey bir ilerleme kaydetti. Bu sıcak pazara teknoloji şirketleri model beğendirmek için birbirleriyle yarışır hale geldiler. Vergilerin çok olması Çin gibi ülkelerde uygun fiyata satılan modeller ne yazık ki ülkemize gelince bir takım değişikliklere uğruyor. Tüm bu rakamsal değişikliklere rağmen kullanıcıya uygun fiyatlı ürün sunmayı başaran firmalar yok değil. Bugün sizlere Asus Zenfone Max ve Lenovo Vibe P1 modelini karşılaştırdım.Her iki şirkette ülkemizin pazarında yer edinmek için sürekli yeni modeller tanıtıyor. Nitekim Asus bu konuda Zenfone serisi ile ülkemizin kullanıcıları üzerinde olumlu bir etki bıraktı. Lenovo için henüz nasıl bir izlenim bıraktığı üzerine yorum yapamam. İlerleyen aylarda satışları hakkında net bilgiler alınca anlayacağız. Aşağıdaki görselden telefonlara ait net özelliklere bakabilirsiniz.

asus zenfone max ve lenovo vibe p1 karşılaştırma

Her model 5.000 mAh bataryası ile pil konusunda çözüm üretilebileceğini gösterdi. Her iki şirketin pil odaklı modelleri sayesinde artık şarjı 3-4 gün giden akıllı telefonları görebileceğiz sanırım. Dileriz kullanım süresini haftalara çıkaran teknolojiler gelişir de yanımızda şarj taşımak zorunda kalmayız. Her modelin ayrıntılı karşılaştırmasını kategorilendirme yöntemi ile anlattım. Bu sayede hangi telefonu almak isteyeceğiniz hakkında net bilgiler elde edebilirsiniz.

Tasarım

asus zenfone max ve lenovo vibe p1 karşılaştırma tasarım design kadir blog teknoloji

Telefonların boyut olarak hemen hemen aynı olduğunu söyleyebiliriz. İncelik yönünden Vibe P1 9.9 mm ile daha ince bir yapıya sahipken Zenfone Max  10.55 mm inceliğe sahip.Telefonların arka yüzeylerine bakacak olursak Asus Zenfone Max’ in kenarları metal görünümlü plastik, arkası ise deri görünümlü kauçuktan yapılmışken, Lenovo P1 ise hem arkası hem kenarları Alüminyum malzemeden yapılmış. Ağırlığa bakacak olursak bu konuda Lenovo Vibe P1 187 gram ağırlığı ile 202 gram olan Asus Zenfone 2′ ye göre daha hafif.

Ekranasus zenfone max ve lenovo vibe p1 karşılaştırma screen ekran kadir blog teknoloji

Pil odaklı akıllı telefonlar için büyük bir önem arzeden telefon ekranlarının boyutları ve çözünürlükleri pil tüketimini doğrudan etkiliyor. Zenfone Max’ in pil konusunda sorunlar yaşayanlara doğrudan çözüm olarak sunduğu modelde ekrandan tasarruf yapmayı göze almış olarak görüyoruz. Bu modelde HD (1280×720) çözünürlüğünde ekran kullanan şirket bu şekilde telefonun kullanım süresini arttırmayı hedeflemiş.

Lenovo Vibe P1′ de ise Full HD (1920×1080) çözünürlüğünde bir ekrana sahip olan bu model muhtemelen cihazın pil süresini etkileyen en büyük etmen olarak görünüyor. Belki de bu ekran böyle olmasa çok daha uzun süreler telefonu kullanma imkanımız olacaktı. Her iki modelin ekranı 5.5 inç boyutunda.

Donanım

asus zenfone max ve lenovo vibe p1 karşılaştırma donanım

Sizlere sunduğum her iki modelde daha çok pil konusunda sorunlar yaşayan kullanıcılar içindi. Bu nedenle bu akıllı telefon modellerinden birini alanların yüksek performans beklemesi pek doğru olmayacaktır. Lenovo Vibe P1′ de Snapdragon 615 işlemci, Asus Zenfone Max’ te ise Snapdragon 410 numaralı işlemciler kullanılıyor. Her iki modelde de 2 GB ram bulunuyor. Performans yönünden her iki modelde tatmin edici sonuçlar veriyor.

Kamera

Kamera performansı yönünden cihazlara bakacak olursak her iki modelin 13 megapiksel olduğunu görüyoruz. Kamera yönünden Zenfone Max sahip olduğu lazer odaklama ile rakibine biraz fark atıyor. Yazılımsal olarak Zenfone Max biraz daha önde diyebilirim çünkü hem ZENUI arayüzü için yapılan çalışmaları da göz önüne alacak olursak telefonun her gün yeni bir özelliğe kavuştuğunu görüyoruz. Her iki model ile çekilmiş fotoğraflara göz atabilirsiniz.

Asus Zenfone Max Kamera ile Çekilmiş örnekler

Lenovo Vibe P1 Kamera ile Çekilmiş örnekler

Pil

Her modelin 5.000 mAh kapasiteli pili var. Bu piller günümüz akıllı telefonları için yüksek bir kapasite. Günlük kullanım için telefonların sahip olduğu özelliklere göre değişkenlik gösterebiliyor. Pil odaklı tasarlanan bu iki model arasında belirgin farklar var. Her iki model de 5.000 mAh kapasiteli bataryaya sahip. Hem şarjı çok gitsin hem de performansı yüksek bir cihaz bulmanız maalesef günümüz için mümkün değil diyebilirim. Lenovo Vibe P1′ in ekranı ve işlemcisi Asus Zenfone Max’ den daha yüksek olduğu için tüketimi daha fazla olacaktır. Eğer pil konusunda sıkıntı yaşıyorsanız Zenfone Max tüketimi daha az olduğu için size daha uzun süreli kullanım sağlayacaktır.

Sonuç

Her iki telefon için yaptığım detaylı inceleme sonunda belirli kriterlere değineceğim. Her şeyden önce pil için mi çözüm arıyorsunuz performans için mi onu belirlemelisiniz. Günümüzde hem pil konusunda şarjı uzun giden hemde performanstan ödün vermeyen bir telefon henüz yok. Lenovo Vibe P1′ in özellik olarak Zenfone Max’ ten artıları var fakat bu artılar aynı zamanda daha kısa pil ömrü olduğunu belirteyim.

Asus pil konusunda çözüm amaçlı olarak tasarladığı bu ürünün bazı özelliklerini bilerek orta seviyede bırakmış. Bunlardan en belirgini şüphesiz HD ekranı diyebiliriz. Bu ekran 5.000 mAh batarya için fazla enerji tüketmediği için rakibine göre daha uzun süre kullanım sunuyor. Lenovo’ da ise FHD ekran ve işlemcisi fazla enerji tüketeceği için pil konusunda daha fazla enerji harcayacaktır. O nedenle pil için çözüm isteyen kullanıcılara Zenfone Max modelini önerebilirim. Fiyat olarak Asus Zenfone Max 999 TL, Lenovo Vibe P1 ise şu anda 1200 TL ile 1500 TL arası fiyatlarla satılıyor. (Asus Zenfone Max henüz Türkiye piyasasına girmedi. Önümüzdeki ay satışa çıkacaktır.)

Değerli ziyaretçi WhatsApp Kullanma Rehberi başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz