Asus Zenfone Max ve Samsung Galaxy A7 Karşılaştırma

Büyük ekran, iyi performans ve iyi kamera için dayanıklı bir akıllı telefon arıyorsanız bu yazım size rehber niteliğinde olacaktır. Aynı türden kullanıcılara hitap eden akıllı telefon modellerinden Asus Zenfone Max ve Samsung Galaxy A7 modellerinin tasarım, performans, kamera ve pil kategorisinde karşılaştırdım. Her iki modelin teknik detaylarını, iyi ve kötü yanlarını ele aldım. Bu karşılaştırma sonucunda hangi telefonu almak isteyeceğinize karar verebilirsiniz. Telefonların genel özellikleri aşağıdaki görselde mevcuttur. Dilersiniz ilk olarak oraya göz atalım.

asus zenfone max samsung galaxy a7 karşılaştırma inceleme kadir blog kişisel blog

Tasarım

asus zenfone max samsung galaxy a7 tasarım detayları kadir blog kişisel blog

Her iki modelin en ve boy uzunlukları hemen hemen aynı olmakla beraber incelikleri arasında belirgin bir fark var. Asus Zenfone Max 10.55 mm incelikte iken Samsung Galaxy A7 ise 6.3 mm ile rakibine fark atıyor. Telefonların ağırlıklarına bakacak olursak 61 gramlık fark ile Galaxy A7 daha hafif bir yapıya sahip.

Donanım

Asus Zenfone Max Snapdragon 410 işlemci kullanıyor. Bu işlemci 1.2 GHz hıza sahip. Galaxy A7 ise 1.3 GHz hıza sahip Samsung Exynos 5 Octa 5430 adlı işlemciyi kullanıyor. Bu işlemcileri 2 GB ram destekliyor. Performans konusunda aynı kategoriye giren her iki model hitap ettiği kullanıcı grubunun tüm isteklerini yerine getirebilecek donanıma sahip.

Kamera

Telefonların kamera donanımlarına ve özelliklerine bakacak olarsak ikisinin 13 mega piksel çözünürlüğe sahip olduğunu göreceğiz. Her iki modelin ön kameraları da 5 mega piksel çözünürlükle geliyor. Bu kameralara FullHD video kaydı yapabiliyor. Kameraların birbirinden ayrıldığı kısım ise Asus Zenfone Max’ in lazer otofokus özelliğine sahip olması. Bu özellik yakın çekimlerde çok iyi sonuçlar vermekle beraber kamera severler için ciddi bir fark oluşturuyor.

Pil

asus zenfone max samsung galaxy a7 battery life batarya ömrü kadir blog teknoloji

Pil odaklı tasarlanan Asus Zenfone Max sahip olduğu 5.000 mAh batarya ile akıllı telefon sektöründe kullanıcılar için uzun süreli telefon kullanabilmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Samsung Galaxy A7 sahip olduğu iyi özelliklerin yanında 2.600 mAh bataryası ile yetersiz bir pil ömrüne sahip oluyor. Dolayısıyla şarjı bir gün giden bir telefonun pil konusunda biraz daha geliştirilmesi gerekecektir. Galaxy A7′ nin sonraki modellerinde bu geliştirmeyi görürüz umarım. Pil konusunda tercihim kesinlikle Asus Zenfone Max olacaktır.

  • Batarya Kapasitesi: 5000 mAh
  • Konuşma Süresi (3G): 37.1 Saat
  • Bekleme Süresi (3G): 914 Saat
  • İnternet Kullanımı (WiFi): 32.5 Saat
  • Video Oynatma: 22.6 Saat
  • Müzik Oynatma: 79.7 Saat
  • Batarya Kapasitesi: 2600 mAh
  • Konuşma Süresi (3G): 17 Saat
  • İnternet Kullanımı (3G): 10 Saat
  • Video Oynatma: 12 Saat
  • Müzik Oynatma: 49 Saat

Genel Sonuç

Her iki modele ait tasarım, kamera ve pil gibi kategorilerde inceleme yaptık. Bu inceleme sonucunda hangi telefon modelini almanıza karar verecek bir takım önerilerim olacak. İlk olarak telefonu ne için alacağınıza karar vermelisiniz. Örneğin pil yada kamera için alıyorsanız Asus Zenfone Max tam size göre diyebilirim. Pil sorun değil ben çok fazla video izliyorum ve çözünürlüğü yüksek bir telefon lazım derseniz Samsung Galaxy A7 işinizi görecektir.

Değerli ziyaretçi WhatsApp Kullanma Rehberi başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz