Asus Zenfone Max ve Samsung Galaxy E7 Karşılaştırma

Merhaba değerli takipçiler bu yazımda üstüne epey bir inceleme yaptığım Asus Zenfone Max ve Samsung Galaxy E7 modellerinin karşılaştırmasını yapacağım. Her iki modelin iyi ve kötü yanlarını ele alıp ikisi arasında kalan kullanıcıların hangisini seçmeleri gerektiği üzerine notlarımı sizlerle paylaşacağım. Şu an ön siparişte 999 Lira fiyatla satılan Asus Zenfone Max önümüzdeki hafta mağazalarda satışa çıkacak. Samsung Galaxy E7 ise piyasada 1200 Liradan satılıyor. Peki hangini seçmeli diye düşünüyorsanız yazımı okumaya devam edin.

Donanım

asus samsung teknoloji kadir blog kişisel blog

Her iki modelde Snapdragon 410 numaralı işlemci bulunuyor. Bu işlemciler 2 GB ram ile desteklenmiş. İşlemci ve diğer teknik donanımlar neredeyse aynı diyebiliriz. Donanım olarak aynı özelliklere sahip olan cihazlar kamera ve bataryaya gelince birbirlerinden ayrılıyor. Kamera karşılaştırması hakkında aldığım notları sizlerle aşağıda paylaştım.

Kamera

Cihazların kameralarına baktığımız zaman Asus Zenfone Max’ in daha güncel bir donanıma sahip olması ve diğer önemli özelliği olan lazer odaklama teknolojisine sahip olması telefonu kamera konusunda daha üstün kılıyor. Özellikle cihazın kamera uygulamasının sahip olduğu birçok efekt ve çekim modu daha iyi fotoğraflar çekebilmenize imkan veriyor.

Performans

kadir blog asus samsung

Biraz önce bahsettiğim donanım bilgilerinin aynı olması birbirlerine yakın performans verecekleri anlamına gelmediğini belirtmek isterim. Çünkü performansı etkileyen diğer önemli unsurlardan biri olan yazılım altyapısı Asus’ un kısa sürede geliştirdiği ZENUI arayüzünün öne çıkmasını sağlıyor. Bu arayüz Galaxy E7′ ye oranla daha hızlı ve seri çalışıyor. Zaten AnTuTu sonuçlarına bakacak olursak Zenfone Max 25.000 puana sahipken Galaxy E7 ise 21.500 puana sahip. Performansta oyum Zenfone Max’ ten yana oldu.

Batarya

Sahip olduğu 5.000 mAh pil ile öne çıkan Zenfone Max bu kategoride Galaxy E7′ nin 2950 mAh piline büyük bir fark atıyor. Bu konuda yazacak pek bir şey bulamıyorum çünkü Zenfone Max’ in pil konusunda rakip tanımadığını çok rahat söyleyebilirim.

Sonuç

Sahip olduğu batarya ve kamera donanımında önde olan Asus Zenfone Max fiyat konusunda rakibinden 200 lira daha ucuz olması tercih yaparken ön plana çıkmasını sağlıyor. Samsung firmasının sattığı telefonlara güncelleme vermedeki yavaşlığını biliyoruz fakat Asus piyasada etkin rol oynamak adına sürekli güncelleme ve geliştirme üzerine çalışıyor. Bundan dolayı Asus Zenfone Max’ in kolay kolay eskimeyeceğini söyleyebilirim. Karşılaştırma testim bu kadar umarım doğru kararı verip kendiniz için en iyisini seçersiniz. Başka bir yazıda görüşmek üzere.

Asus Zenfone Max ve Samsung Galaxy E7 Özellik Tablosu

Asus Zenfone Max ve Samsung Galaxy E7 Özellik Tablosu

Değerli ziyaretçi WhatsApp Kullanma Rehberi başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz