Asus Zenpad C 7.0 (Z170C) İnceleme ve Testler

Hızlı İnceleme:

Asus ZenPad Z170C modeli kendi sınıfında fiyatının üstünde bir performans gösteriyor. Sahip olduğu 64 bit Intel Atom işlemcisi ve parlak ekranı ile kendi sınıfında tam bir fiyat-performans ürünü diyebilirim.

Asus Zenpad Z170C modeli hafif ve ince yapısı ile taşınabilirlik konusunda iyi bir tasarıma sahip. Intel Atom işlemci ile performans odaklı kullanıcılara hitap eden tabletle beraber Asus’ un artık tablet konusunda iddialı bir yola girdiğini söylemekte fayda var. 359 TL fiyat etiketi ile piyasaya giren bu model dar bütçeli kullanıcılar için iyi bir alternatif olarak çıkacaktır. Dilerseniz tableti daha detaylı incelemek için yazımıza devam edelim.

Intel® Atom™ x3-C3200 Quad-Core, 64bit

1.2 GHz

MaLi-450 MP4 Grafik İşlemci

1 GB Ram

8 GB / 16 GB Depolama Alanı

7 inç WSVGA (1024×600) Ekran IPS Panel

Android 5.0 (Lollipop)

5 MP Arka Kamera

0.3 MP Ön Kamera

189 x 108 x 8.4 mm

265 g

asus_zenpad_7_c170c_kadir_blog_kişisel_blog_inceleme_test-ayrıntılı

Zenpad

Şarj adaptörü

Usb kablo

Kullanım kalvuzu

Garanti belgesi

Yapı Ve Tasarım

asus_zenpad_7_c170c_kadir_blog_kişisel_blog_inceleme_test-12

İnceleme yazıma ilk olarak tabletin tasarımı ile başlamak istedim. Tasarıma baktığımız zaman 7 inç boyutuna sahip ekranda çerçeve ekran oranı rakiplerine göre düşük düzeyde bundan dolayı da tablete uzaktan bakınca ilk olarak ekranı göze çarpıyor. Uzaktan bakmayıp bir elime alayım derseniz 265 gram ağırlığı ile son çıkan Ipad Mini 4′ ten bile daha hafif bir ağırlığa sahip. İncelik olarak bakarsak 189 x 108 x 8.4 mm (Yükseklik*Genişlik*Kalınlık) boyutlarda bir tablet. Boyutuna göre hafif bir yapıya sahip. Zaten göze ilk çarpan özelliklerden bir tanesi de ince ve sade bir tasarımı oluyor. Asus bu tablet modelinde siyah, beyaz, kırmızı ve altın sarısı renk seçenekleri sunuyor.

asus_zenpad_7_c170c_kadir_blog_kişisel_blog_inceleme_test (31)

Biraz önce sizlere tabletin sadeliğinden bahsetmiştim. Asus burada görüntü kirliğini azaltmak için SD kart ve diğer girişleri bir plastik tabaka ile kapatmış. Bu sayede tablet sanki tek parçaymış gibi görünüyor. Girişleri kullanmak isterseniz fotoğraflarda göründüğü gibi o plastik kısmı kaldırarak ulaşabilirsiniz. Tam deneyim ve fikir olması için size tavsiyem ‘varsa’ yakın bir mağazaya gidip canlı canlı incelemeniz olacaktır. Bu şekilde ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Tasarım ve yapısı için söyleyeceklerim bu kadar dilerseniz yazımızın Asus Zenpad Z170C‘nin ekranını inceleyerek devam edelim.

Ekran

Asus bu tablette 1024×600 çözünürlüğünde WSVGA IPS panele sahip bir ekran kullanmış. Ekranı kendi sınıfında bir çözünürlüğe sahip. Ekranın görüş açıları son derece iyi sayılır. Renkler son derece canlı bir görünüme sahip diyebilirim ve bu ekran birde ZEN UI arayüzü ile birleşince de ortaya güzel bir kullanım sağlayan tablet çıkıyor. Bu ekran 10 parmak çoklu dokunmaya sahip ve bla bla bla….gerisi hep teknik bilgiler.

asus_zenpad_7_c170c_kadir_blog_kişisel_blog_inceleme_test (23)asus_zenpad_7_c170c_kadir_blog_kişisel_blog_inceleme_test (24)

Düğmeler, Girişler ve Hoparlör

Çıkan yeni nesil tablet ve telefonlar da fiziksel tuşlar giderek azalıyor. Bu furyaya dahil olan şirketlerden biride Asus. Zenfone 2 ile gelen çift tıklama ile ekranı açıp kapatma olayı güç tuşunu nerdeyse devre dışı bırakıyordu. Şimdi ise aynı teknolojiyi tablete eklemişler. Güzel olmuş açıkçası kullanımı son derece iyi ve pratik oluyor. Tablette fiziksel tuşlardan ses arttırma-azaltma ve güç tuşu bulunuyor. Bu tuşlar dışında herhangi bir ekstra tuşu bulunmuyor.

asus_zenpad_7_c170c_kadir_blog_kişisel_blog_inceleme_test (6)

Girişlere baktığımız zaman ise 1 adet micro USB girişi, bir adet ikisi bir arada kulaklık-mikrofon girişi ve bir adet SD kart girişi bulunuyor. Biraz önce saydığım girişlerden ve Sd kart girişi dışarıdan bakılınca görülmüyor. Tabletin arkasında bulunan ve tableti tek parçaymış gibi gösteren bir kısım bulunuyor onu çıkarıp bu girişi kullanabilirsiniz. Bu şekilde yaparak Asus görüntü kirliliği için önlem almış.

asus_zenpad_7_c170c_kadir_blog_kişisel_blog_inceleme_test (9)

Tabletin sesi orta düzeyde ses veriyor. Sesler net ve anlaşılır çıkıyor. Müzik için aşırı fazla bir performans beklemeyin ama kendi sınıfında gayet iyi bir hoparlöre sahip diyebilirim. Gerçi Asus ses için çıkarmış olduğu uygulamalar üzerinde biraz oynama yaparsanız daha iyi bir ses deneyimine ulaşabilirsiniz.

Kamera

Bu sınıfta bir tablet için olağanüstü kamera performansı beklemek yanlış olur diye düşünüyorum. Zaten sahip olduğu fiyat aralığı o kadar üst düzey tabletlerin olduğu bir aralık değil. Bu modelde 2 megapiksel arka kamera 0.2 megapiksel ön kamera bulunuyor. Bu modelin üst versiyonunda 5 megapiksel arka kamera bulunduğunu hatırlatmak isterim ayrıca.

Performans

Tabletin performans konusuna gelecek olursak ilk olarak göze çarpan şey 64 bit işlemciye sahip olmasıdır şüphesiz. Intel firması ile olan ortaklığı sayesinde tablet ve telefonlarında performansa yönelik ürünler ortaya çıkarmayı başaran Asus bu tablette Intel® Atom™ x3-C320 adlı işlemciyi kullanmış. Bu işlemci 1.2 GHz hızına sahip 4 çekirdekli yapıya sahip. İşlemci MaLi-450 MP4 grafik işlemcisi ve 1 gb ram ile desteklenmiş. Bu da tabletin oyun ve uygulamalarda kendi sınıfında iyi bir derece almasını sağlıyor. Bazı kullanıcılar performans konusunda yetersiz gibi yorumlar yapıyor ama unuttukları bir detay var o da fiyat, daha performanslı ürünler elbet var ama sonuçta bu fiyatlara göre değerlendirecek olursak iyi bir performans vaat ediyor. Aşağıdaki görselde AnTuTu test sonucunu görebilirsiniz.

asus_zenpad_7_c170c_kadir_blog_kişisel_blog_inceleme_test -

Genel Sonuç

Kendi sınıfında fiyat-performans ürünü diyebileceğim bir tablet ortaya çıkmış. Sahip olduğu ZenUI arayüzü ile Android 5‘in tüm özelliklerinden faydalanabiliyorsunuz. Arkasında Asus’ un yazılım desteği olması ileride güncelleme almaya devam edeceği anlamına geliyor. Tableti elime aldığımda internet bağlantısını sağlayınca yazılım güncellemesi geldi ve indirmeye başladı, sonrada yükledim tabi. Tablete genel olarak kullanıp artı ve eksi yönlerini ortaya çıkarmaya çalıştım. Belki aşağıdaki sonuçlar daha iyi fikir sahibi olmanızı sağlar.

Artı [+] Yönleri

  • Uygun fiyat
  • Ekran kalitesi (parlaklık, çözünürlük)
  • Çift dokunma ile açma-kapama özelliği
  • Android 5
  • Kaliteli ses
  • Gelişmiş ZenUI yazılımı

Eksi [-] Yönleri

  • Çift dokunma ile açma-kapama özelliği fazla hassas değil

Değerli ziyaretçi Sony Xperia T3 ve Asus Zenfone 2 Laser (5,5 inç) Karşılaştırma başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

      • 3gli tabletlerin hepsinde telefon özelliği olmuyor yada türkiye’ye gönderilen tabletlerde bu özellik pasifize edilebiliyor…
        mesela tıpatıp aynı özellikteki n8005’te telefon özelliğ yok ama avrupadaki n8000’lerde telefon özelliği var, direkt olarak n8000 romu atılmıyor ama bazı “elde geçmiş” n8000 romu bazı işlemlerden sonra telefon özelliği açılıyor (tecrübeyle sabit 🙂 )

  • Superonline ve Turkcell den alınan tabletler telefon olarak kullanılamıyor. Alırken dikkatli olun

    • hocam benim asus zenpad c7 bana hediye geldi. kutunun arkasında Turkcell ifadesi var. dediğiniz gibi telefon özelliği pasifleştirilmiş. telefon özelliği olan bir rom ile sorun çözülür diye biliyorum ama bir türlü bulamıyorum. bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

      • Telefon özelliği pasifleştirilmişse büyük ihtimal donanım olarakta öyle yapılmıştır. Sim kart yuvası görüntü olarak vardır. Rom atarak yapma ihtimali düşük bir ihtimal ama yinede denenebilir.

  • Abdülkadir Turan ağabey verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. bende de bu model var. zenpad c7.0 ama telefon özelliğini açtırmak istiyorum. uygun romu günlerden beridir internette bulamıyorum. tamircilerde de çözümünü bulamadım. telefon özelliği için uygun rom atılması gerekiyormuş. eğer bu konuda bana ve bu modeli kullananlara yardımcı olabilirsen gerçekten minnettar kalacağız sana. lütfen ağabey es geçme..

    • Merhaba Cengiz sendeki cihaz Z170 olarak geçiyor. Sim kartlı olan model ise Z370 olarak geçer. Eğer Z370 in romu atılarak olacaksa linki aşağıda sizlerle paylaştım.
      Samsung Z370 Firmware

      Android’i seçtikten sonra Firmware menüsünden son romları indirebilirsiniz.

      • Abdulkadir hocam öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. ve eksik bilgi verdiğim için de özür dilerim. cihazımla ilgi bilgiler aşağıdaki gibidir:
        Marka: Asus Zenpad C7.0
        Model: P01Y(Z7010CG)
        Andorid Sürümü: 5.0.2
        İşlemci Adı ve Numarası: intel SOFIA QC C3230) ( büyük ihtimal. çünkü başka forumlarda bu bilgi için inte atom yazıyor. benim kutuda ise intel sofia ile başlayan bu bilgiler yazıyor )
        Hafıza Bilgileri: toplam 8 gb
        Anakart Numarası: bulamadım

        ve hocam cihaz Turkcell’den alınmış. telefon özelliği pasifleştirilmiş. sim kart takılıyor ve takılınca da yalnızca isim telefon listesi geliyor, mesaj atılabiliyor ama arama yapılamıyor. telefon özelliği için uygun rom atılması gerekiyormuş.

        bu bilgiler ışığında eğer yardımcı olabilirsen minnettar kalacağım abi. sabırsızlıkla yanıtını bekliyorum

        • Cihazda sim kartı olursa ek olarak vergiler geleceği için bu özellik pasifize edilmiş. Sim kart girişi çalışıyor ve kişiler görünüyorsa telefon özelliğini aktif etmek yeterli olacaktır. Sana cevap olarak kesin birşey diyemem ama doğrudan rom değişikliği olmuyor, ondan önce bazı işlemler yapman gerekiyor. Öncelikle aşağıdaki alıntıyı seninle paylaşıyorum.

          ‘Arkadaşlar asus global sitede orjinal rom var trdekilerin telefon özelliği pasifize edilmiştir orjinal romu yüklemek için sku yu tr den wv ye değiştirmek gerekir. googledan sku değiştirme yazabilirsiniz. Asus garantiyi online takip ettiği için tabletin sku sunu göreceğini düşünüyorum ben garanti durumunu etkileyebileceği için henüz yapmadım. Birde tr firmware içine asus caller ekleyebilen bir arkadaş olsa keşke ]Direkt sku değiştirmeden Asus caller yükleyebilen varmı play storeda bi program active ediyor ama pek güvenilir değil free calls gibi bi ismi vardı’

          Bu işlemi nasıl yapacağını öğrenmek için aşağıdaki linkten paylaşıyorum.

          ZenFone’larda SKU Kodu (WW/TW/CN) Değiştirme

          • hocam paylaştınız alıntıdaki linkte verilen bilgiler zenpad için değil de zenfon için yazılmış. ama mantık yine aynı olmalı. tabi benim teknik bilgim hiç yok. ben linkteki yazıları kopyalayıp tamirci arkadaşa götürdüm. o inceleyecek ve çözmeye çalışacak. eğer çözebilirse durumu buradan size yazacağım. hiç olmasa başkalarına da bir yararı dokunmuş olur.

            ilginiz için çok teşekkür ederim. siz hiç değilse bir şeyler yapmaya çalıştınız. başkaları yanıt verme zahmetine bile girmedi 😀

          • hocam tamirci arkadaşın dediğine göre paylaştığınız yazıdaki linklerin bazıları ölü. sku kodunun değiştirilmesi turkcell ve superonline kaynaklı zenpadler için bir hayli riskli olduğu için tamirci arkadaşım işlemi yapmaktan kaçındı. şimdilik yalnızca tablet olarak kullanacağız. belki ileride romlar çıkar ve ya kapatılan telefon özelliğini engelleyen yazılım kırılır diye düşünüyoruz. herşey için teşekkürler..

          • Bilgi için teşekkür ederim. Riskli bir işlemse şimdilik girişmeyin en iyisi, ileride dediğiniz gibi romlar çıkarsa daha kolay olur o şekilde.

          • selamlar hocam. zenpad tabletin telefon özelliğinin açılacağı yok. ben de lenova tb3 850f tablet alıp kullanmaya karar verdim bu sefer 😀
            ama bu tabletin de telefon özelliği orjinal olarak yok. acaba bu modele rom atılabiliyor mu? telefon özelliği etkinleştirilebiliyor mu? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

  • Bendede bu tabletden super cok beyeniyorum sadece 1 sey hic hosuma gitmedi on kamera hic guzel deyil neden oyle?Belki ben birseyleri yaptim lutfen bir aciklama yapardiniz