BB-8’e Arkadaş Geldi Karşınızda Asus Zenbo


Asus‘ un Computex 2016 fuarında tanıttığı ve hepimizi şaşırtmayı başardığı robotunu sizlere tanıtmak istiyorum. Tanıtımdan önce isterseniz üstteki videoyu izleyebilirsiniz. Asus Zenbo adını verdiği robotunu bugün görücüye çıkardı. Tayvan’ da yapılan Computex 2016 fuarında Asus Zenfone 3 modelleri ve diğer Asus ürünlerinin yanında bizleri şaşırtıp bir robot tanıtımı yaptı. Ev robotu olarak nitelendirilen Asus Zenbo evde sizleri için bir asistan olmak için tasarlandı. Bir ev bakım asistanı olarak Zenbo, doktor randevuları, ilaç ve egzersiz programları ve hatırlatmak gibi önemli işlevlere sahip.

asus zenbo robotu asistan konuşan robot kadir blogTabi bu kadarla sınırlı değil. Sizleri şaşırtacak olan daha birçok özelliği içinde barındırıyor. Asus Zenbo hakkında merak edilen her şeyi burada anlatmaya çalışacağım. Bu arada son derece güzel bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebilirim. Özellikle ekranındaki bir çift göz ve sürekli gülümseyen yüz ifadesi onu çok sempatik yapıyor. Bir kişisel asistan olarak tanıtılan Zenbo, çocuklar için iyi bir yardımcı olabilecek bir yapıya sahip. Belki de üzerine biraz daha yapay zeka unsurları eklenirse, çocuklar için çok iyi bir arkadaş dahi olabilir.

Asus Zenbo‘ nun sahip olduğu özellikleri sizlere sıralayacak olursam. Evin etrafında serbestçe ve bağımsız hareket eder ve her yerde size yardımcı olur. Onun kamerası ile fotoğraf ve video çekebilir, görüntülü görüşme yapabilir ve uzaktan evi izleyebilirsiniz. Önemli bilgileri sesli olarak hatırlatır. Çocuklar için çok iyi bir sesli hikaye anlatıcısı olabilir. Onunla konuşursanız sizi duyar ve elinden geldiğince cevap vermeye çalışır. Zenbo yüksek kaliteli dahili stereo hoparlörü ile evin herhangi bir yerinde müziğin keyfini çıkarmanıza sağlayabilir.

Sahip olduğu en önemli özelliklerden birkaçı da akıllı ev aletlerine bağlanması, onlarla etkileşime geçmesi ve online ürün siparişi vermenize yardımcı olması. Yapay zeka demişken Zenbo sahip olduğu yapay zeka ile sizin tercihlerinizi aklında tutar ve kendini onlara göre adapte eder. Yani sizden öğrendikleriyle ev içinde uyumlu şekilde çalışır. Duygularını ifade etmek için ekranda yüz ifadeleri belirtir. Tabi tüm özellikleri bunlarla sınırlı değil resmi sitesine göz atıp daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

ailenizin dostu asus zenbo incelem makale kadir blog kişisel blog

Ben şahsen ev asistanı olmasının yanında çocuklarla iyi anlaşacağını düşünüyorum. Evde onlarla arkadaş olur ve çocuklara yeni şeyler öğretebilir. Fuarda tanıtılan ürün 599 dolar fiyat etiketine sahip olacağı açıklandı. Ülkemize gelir mi gelmez mi bilemiyorum ama son zamanlarda gördüğüm en iyi teknolojik gelişmelerden biri olduğunu söyleyebilirim. Asus Zenfone 3‘ le bizi şaşırtırken Zenbo ile hayranlarına sürpriz yapması ileride bizleri daha büyük sürprizlerin habercisi olduğunun göstergesi diye düşünüyorum. Bakalım zaman bize ne getirecek. Başka bir yazıda görüşmek üzere.

Değerli ziyaretçi 4.5G'yi Destekleyen Tüm Telefonların Listesi başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz