Bel Ağrısı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Esaslı tek hastalıktan kaynaklanmayan bel ağrıları, genellikle yorgunluk sonrasında görülür. Dinlenmekle geçer. Uzunca devam eden bel ağrılarında kesinlikle doktora görünmek gerekir. Bel ağrısı, hareketleri kısıtlayan, yürümeyi, ayakta durmayı, üstelik oturmayı bile zorlaştıran, can sıkıcı ve epeyce da yaygın tek şikayettir.

Beli ağrıyanlar çoğunlukla anında fıtıktan şüphelenir şayet yazımızda da göreceğiniz benzeri bel ağrısının yabancı birçok sebebi olabilmektedir. Ağrı şiddeti kişiden kişiye çeşitlilik gösterdiği ve tam anlamıyla ölçülemediği amaçlı, yalnızca ağrıdan yola çıkarak bu hale neyin sebep olduğunu düşünmek güçtür. Hekimler aracılığıyla sorulacak gerçek suallerle bel ağrısı baskı kaynaklı mı, duruş bozukluğundan mı ya da kireçlenmeden mi kaynaklanıyor, tanı edilebilir. Daha fazla sağlık ve hastalık için sağlık kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi Bademcik İltihabı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir? başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz