Bronşit Nedir, Nasıl Oluşur?

Bronşit, akciğerin gökyüzü yöntemlerini tutan, gökyüzü yollarının iltihaplanmasına verilen addır. Bu hastalığın ilk  belirtisi öksürük ve balgam çıkarmadır. Bir süre tek devam eden öksürüğe balgam çıkarmanın da eşlik etmesi, kritik bronşit başlangıcının meydana geldiğini gösterir ve kesinlikle tedavi edilmesi gerekir. Bronşit hastalığında bronşun içi, bronşun zarı iltihaplanır. Başka bir deyişle şişer ve ödem haline gelir. Ödem olarak bilinen şişme durumu meydana gelir.

  • Akciğerlere giden hava yollarının iç yüzündeki zarın iltihaplanmasıdır.
  • Akut ve kronik olarak 2 gruba ayrılır.
  • Akut Bronşit: Çoğunlukla grip, kızamık, boğmaca ya da tifo benzeri hastalıklar esnasında görülür.

Hastalığın başlangıcında kuru ve ağrılı öksürük, az yapışkan balgam, sonraları sümüksü cerahatli balgam ile hafif ateş ve halsizlik görülür. Kesinlikle tedavi edilmesi gerekir.
Kronik Bronşit: Bu tür bronşitte; hava yollarını yağlayan bezler büyümüş, iç yüzlerinde yer alan tüyler görevini yapamaz olmuştur. Kesinlikle tedavi edilmesi gerekir. Her 2 bronşitte de ifade edilecek önce yapılacak ilk iş sigarayı bırakıp istirahat etmektir.

Değerli ziyaretçi Bel Ağrısı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir? başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

1 Yorum