Casper VIA F3 Kamera İncelemesi

Bu yazımda 3 kameralı Casper VIA F3 modelinin kamerasını derinlemesine inceleyeceğim. Orta düzey kullanıcılar için 3 kameralı bir cihaz olmasından dolayı rakiplerinden ayrılan Casper’ın bu yeni modelinin kamerası bakalım bizleri şaşırtacak mı? Telefonun kamera modlarını ayrıntılı olarak inceleyip video testler yapıp cihazı satın almak isteyen kullanıcıları bildirme amacıyla hazırlamış olduğum bu yazı umarı siz faydalı olur.

VIA F3 modelini daha önce diğer yazılarımda ayrıntılı olarak inceleyip fikirlerimi belirtmiştim. Genel olarak orta düzey kullanıcılar için iyi bir cihaz olduğunu ve kamerasının rakiplerinden ayrılmasında büyük bir etken olduğunu söylemiştim. İnceleme yazımda kameraya fazla değinmemiştim ve kamerayı ayrı bir yazı olarak paylaşmanın daha mantıklı olacağını düşünmüştüm. Şimdi ise sizleri bu yazıyla baş başa bırakıyorum.

Casper VIA F3 Kamera Özellikleri

Kamera Çözünürlüğü12 MP
FlaşLED
Diyafram AçıklığıF2.0
Video Kayıt Çözünürlüğü1080p (Full HD)
Video FPS Değeri30 fps
İkinci Arka Kamera Çözünürlüğü13 MP
İkinci Arka Kamera DiyaframF2.2
İkinci Arka Kamera ÖzellikleriEkstra Geniş Açı (120°)
Üçüncü Arka Kamera Çözünürlüğü2 MP
Üçüncü Arka Kamera ÖzellikleriDerinlik Algısı (Bokeh)F2.4
Üçüncü Arka Kamera DiyaframF2.4
Ön Kamera Çözünürlüğü8 MP
Ön Kamera Video Çözünürlüğü1080p
Ön Kamera FPS Değeri30 fps
Ön Kamera Diyafram AçıklığıF2.0
Ön Kamera Özellikleri Portre Modu
 Sanal Flaş
 1.12μm Piksel

Kamera Modları

Profesyonel Mod

VIA F3’ün profesyonel modu ile ışık ayarı, pozlama ayarı ve beyaz ayarı gibi manuel ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Cihazı profesyonel modda geniş açıdan dar açıya aldığınız manuel odaklama işlemini yapma şansına sahipsiniz.

Profesyonel mod ile doğru ayarları yaparak düşük ışıklı ortamlarda iyi fotoğraflar çekebilirsiniz. Profesyonel mod bunlarda sınırlı değil tabiki ortamın koşullarına göre manuel olarak ayarlayabileceğiniz bir sürü ayar bulunuyor.

Gece Modu

Telefonun gece moduna baktığımızda üstteki görselde karanlık bir ortamda çekilen normal bir fotoğraf görüyoruz. Gece modunu aktif ettiğimizde sağ tarafta belirgin bir fark oluştuğunu görebiliyoruz. Gece modu başarılı bir şekilde karanlık ortamları aydınlatıyor.

Hızlı Çekim Modu

VIA F3’te hızlı çekimde telefonda iyi görünürken bilgisayara aktarınca video kalitesinde düşüş olduğunu fark ettim. Eğer büyük ekranda paylaşım yapmayacaksanız hızlı çekim modu telefonlarda iyi görünüyor.

Ağır Çekim Modu

Cihazın yavaş çekimdeki performansı orta düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Yavaş çekimde aşırı performans arıyorsanız VIA F3 modeli bu aşamada işinizi görmeyecektir.

Kamera Özellikleri

Cihazın geniş ve dar açı performanslarına baktığımızda dar açıda çekilen bir fotoğrafın yakınlaştırılmış görüntüsünde iyi sonuçlar aldığını görüyoruz.

Geniş açıda ise yakınlaştırmamıza rağmen dar açı ile nerdeyse bir fark oluşturmadığını görüyoruz. Bu da geniş açıda çekilen görüntünün çözünürlük anlamında yüksek olduğu anlamına geliyor.

Kameranın ayarlar kısmına girdiğimizde aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşıyoruz. Bu ekran birçok özelliği açıp kapatabiliyoruz.

Dokunmatik Deklanşör: Ekrana dokunduğunuzda fotoğraf çekmenizi sağlıyor.

Filigran: Çektiğinizde fotoğraflara filigran ekliyor. Örneğini üstteki fotoğrafta sağ altta görebilirsiniz.

Otomatik Zamanlayıcı: Zaman ayarlı fotoğraflar çekmenizi sağlıyor.

AI: Kamerayı yapay zeka ile destekliyor.

Deklanşör Sesi: Fotoğraf çekerken ses efekti ekliyor.

GPS Konum: Fotoğraflar GPS konum bilgileri ekliyor.

Film Rulosu: Kamerada iken bildirim sekmesinin altına önceden çekilen fotoğraf ve videoları ekliyor.

Resim Boyutu: Fotoğraf 12 MP, 9 MP ve 7 MP olarak çekmenizi sağlıyor.

Titreşim Önleme: Fotoğraflarda titreşimi önlüyor.

Casper VIA F3 Örnek Fotoğraflar

Portre modu ve yüz güzelleştirme modu aktifken ön kamera ile çekilen fotoğraflar arasındaki farkı daha net görebilmeniz açısında birkaç örnek fotoğrafı yazının devamında bulabilirsiniz.

Casper VIA F3 modelinin kamera özellikleri hakkında merak ettiğiniz tüm soruları bu yazı altından yorum yaparak sorabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi Casper VIA F3 ve Huawei P Smart 2019 Karşılaştırma başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

1 Yorum

  • Ülkemizde üretilen bir ürün mü bilinmez ama yıllardır Casper ‘in Türk markası olduğu vurgulanır. Artık pazardaki diğer rakipleriyle yarışabilir halde ürünler verdiği görmek gerçekten gurur verici.