Casper VIA F3 Oyun Performansı

Bu yazımızda Casper’ın yeni modellerinden biri olan VIA F3 modeline dair oyun performansı hakkında bilgi vereceğim. Cihazı uzun bir süre test ettikten sonra oyun piyasasında yer edinen bazı önemli oyunları test etme imkanım oldu. Bu oyunlara dair bazı notlar aldım. Cihazın oyun performansını merak eden kullanıcılar bu yazıyla beraber kafalarında birçok soruya cevap bulabilirler.

Önceki yazılarımı okumayan varsa Casper VIA F3 inceleme yazımda bu yeni Android akıllı telefon modeli hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılar yazımı okuyarak cihaz hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirler.

VIA F3 modeli oyun performansında orta düzey kullanıcılar için tatmin edici performans sunuyor. Telefona PUBG Mobile, Asphalt 9, Modern Combat 5: Blackout, Modern Combat: Versus, Dead Effect 2,  Legends ve Call Of Duty Mobile gibi iyi bir grafik ve işlemci gücü gerektiren oyunları kurup oynadım. Oyunlara dair performansları ayrıca videoya kaydedip görmeniz için Youtube’da paylaştım.

Asphalt 9 Oyun Performansı

Asphalt 9 sever biri olarak en güzel oyun deneyimini bu oyunda yaşadım. Oyunu oynarken herhangi bir takılma yaşamadım. Grafikler orta düzeyde olduğundan olabilir diye ayarları en üst seviyeye getirip tekrar oynadım ve hafif takılmalar yaşamadım diyemem. Lakin bu takılmalar oyun zevkinizi pek etkilemiyor.

Modern Combat 5: Blackout

Modern Combat oyun serisi Android’de oynamayı sevdiğim FPS oyunların başında geliyor. VIA F3 modeli Modern Combat’ta performans açısında bir sorun yaratmıyor. Güzel bir oynama zevki vaadediyor.

Modern Combat 5: Versus

Yine FPS oyunları arasında popüler bir diğer Gameloft oyunu olan Versus ise cihazı performans açısında biraz daha yoran bir oyun oldu. Ara ara grafiklerde takılmalar yaşadığım bu oyun elbette güçlü bir işlemci isteyen oyunların başında geliyor. Takılmalar yaşansa da oyun zevkini pek fazla etkilediğini söyleyemem.

Dead Effect 2

Bu oyun diğer oyunlardan farklı olarak cihazı biraz yoran bir oyun oldu. Üst ayarlarda oyunda takılmalar yaşadım ve bu oyun zevkini olumsuz yönde etkiledi. Ayarları optimize ederek oyunu daha zevkli hale getirme şansımız yok değil elbette.

Call Of Duty Mobile

Activision tarafından uzun zamandır yapılması beklenen Call Of Duty oyunu nihayet geçen günlerde yayınlandı. Bende direk Casper VIA F3’e kurulumunu yapıp oynadım. Genel oyun tadı PUBG’ye benzeyen bu yeni oyun cihazı hiç yormadı. Cihazın Call Of Duty Mobile performansını beğendim diyebilirim.

PUBG Mobile

Telefonun PUBG mobile performansı çok merak edilen bir durum olacağını bilerek özellikle PUBG için detaylı bir açıklama hazırladım. “PUBG Telefonu” şeklinde tanımlamalara sahip birçok model piyasaya bu şekilde tanıtılıyor. Telefonun bu oyunda verdiği zevk orta düzey diyebilirim. Orta düzey Android Akıllı telefon modellerine nazaran iyi bir oyun zevki veriyor. Telefonun orta düzeyde performansı tatmin edici buldum. Tabi ayarları en üst düzeye yükselttiğimizde oyunda takılmalar yaşadım ve bunu normal karşıladım. Cihazın bu oyun için kullanıcıları memnun edeceğini düşünüyorum. Özellikle batarya konusunda iyi olan cihaz uzun süreli bir oyun zevki verebiliyor.

Genel Yorum

Yukarıda bahsettiğim bir çok oyunda orta düzey cihazlar için genel olarak tatmin edici sonuçlar aldığımı belirtebilirim. Orta düzey cihazlar arasında bir oyun telefonu arıyorsanız bu model sizi mutlu edebilir. Eğer çok fazla oyun oynayan biriyseniz tabi bir oyun telefonuna yönelmeniz daha iyi olacaktır lakin onunda fiyatları baya bir yüksek.

Cihazın oyun performansı hakkında merak ettiğiniz başka bir şey olursa bu yazı altına yorum bırakabilirsiniz. Casper VIA F3 m0deli hakkında merak ettiğiniz diğer bilgileri sitenin teknoloji kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi Casper VIA F3 ve Samsung Galaxy A30 Karşılaştırma başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz