Casper VIA F3 ve Huawei P Smart 2019 Karşılaştırma

Bu yazımda Casper VIA F3 ve Huawei P Smart 2019 modellerini karşılaştırdım. Her iki model hakkında merak edilen tüm sorulara bu yazı altında cevap vermeye çalışacağım. Cihazları donanım ve yazılım kategorilerinde karşılaştırıp merak edilenleri yazmaya çalışacağım. Her 2 modele dair genel özelliklere ait tabloyu aşağıdaki görselden inceleyebilirsiniz.

Cihazların fiyatlarına baktığımızda Huawei P Smart 2019 “Huawei Türkiye Garantili” olanları 1700 Lira bandında satılırken Casper VIA F3 modeli ise 1800 Lira bandında satılıyor. Bu da her iki cihazı aynı fiyat aralığına sokuyor. Her iki model de orta düzey kullanıcılara hitap ediyor.

Tasarım

Cihazların tasarımlarına baktığımızda ekran boyutu olarak Casper VIA F3 kullanıcıya daha iyi bir ekran sunabilir. Kalınlık ve ağırlık bakımından ciddi bir fark olmadığı görülmektedir. Renk seçeneklerine baktığımızda ise Casper VIA F3, 7 adet renk seçeneği sunarken Huawei P Smart 2019, 2 adet renk seçeneği kullanıcıya sunmaktadır.

Gövde malzemesini incelediğimizde kapak kısmında bir fark olmadığı, çerçeve kısmında ise Huawei P Smart 2019 alışılmış bir görüntü sunarken Casper VIA F3 Polikarbonat tasarımı ile güzel bir estetik sunmuştur.

Ekran

Cihazların ekran çözünürlüklere baktığımızda Casper’da HD+ (720×1560) ekran bulunurken P Smart 2019’da ise FHD+ (1080×2340) ekran bulunuyor. Çözünürlükler arasındaki ciddi farka bir de Huawei’nin 415 PPI piksel yoğunluğundaki ekranını (Casper’da bu yoğunluk 274 PPI) katınca Huawei’nin ekran kalitesi anlamında daha önce olduğunu belirtebilirim.

Huawei’nin ekran boyutu 6.21 inç iken Casper’ın 6.26 inç uzunluğunda. Casper’da ekran gövde oranı %79.09 olurken Huawei’de %82.66 olarak görülüyor. Her iki cihazın ekran kalitesi yönünden değerlendirdiğimizde P Smart 2019 biraz daha iyi diyebiliriz. Tabi bu ekran kalitesi cihazın piline doğrudan etki ettiğinden kullanım yönünden belirgin farklar oluşturacaktır.

Kamera

Her iki cihaz için belirgin farklardan biri olan kamera konusuna gelecek olursak. Casper’ın göze çarpan özelliklerinden biri üç kameralı olması ve bu da cihazı kamera da biraz daha öne çıkarıyor. Casper’da 12 + 13 + 2 MP olmak üzere 3 adet arka kamera bulunurken Huawei’de 13 + 2 MP çözünürlüğünde 2 adet kamera bulunuyor.

Casper’da kamera özelliklerine baktığımızda arka kamera ile FHD 30 FPS video kaydı yapabiliyorken Huawei ile FHD 60 FPS video kayıt yapılabiliyor. Her iki cihazın ön kamerası 8 MP ve FHD video kayıt yapabiliyor.

Donanım

Telefonların donanım yönünden biribirinden oldukça farklı özellikleri bulunuyor. Casper Helio P22 işlemci kullanıyor ve bu işlemci 8 çekirdekli olup 2.0 GHz hızında iken Huawei ise Kirin 710 adlı 8 çekirdekli 2.2 GHz hızın bir işlemci kullanıyor. Her iki cihazda 3 GB belleğe sahip. Depolama alanlarına baktığımızda Casper 64 GB depolamaya sahipken Huawei ise 32 GB depolamaya sahip. Bu hafızalar her iki modelde de SD Kart ile yükseltilebiliyor.

Cihazları AnTuTu testine koyduğumuzda belirgin farklar görüyoruz. Huawei’nin akıllı telefonu 133.000 puan alırken Casper ise 77.000 civarında puan alıyor. Bu farklar tabi ki telefonu normal kullanırken fark edemiyoruz. Telefonla oyun oynarken grafiksel olarak yüksek ayarlara getirirsek fark edilebilir oluyor.

Batarya

Telefonları birçok kategoride karşılaştırdık ve orta düzey kullanıcılar için en önemli konulardan biri olan batarya konusuna geldik. Casper’da 4000 mAh kapasite bulunurken Huawei’de ise 3400 mAh kapasiteye sahip bir batarya bulunuyor. Her iki cihaz da Micro-USB girişinden şarj oluyor.

VIA F3 ile normal kullanımda 2 güne yakın bir kullanım şansına sahipken bu süre P Smart 2019’da biraz kısalıyor. P Smart 2019 ise bir güne yakın bir kullanım sunuyor. P Smart 2019’un ekran çözünürlüğü olarak yüksek olması kullanıcıya uzun süreli ekran süresi sunamamasına neden oluyor.

Değerli ziyaretçi Casper VIA F3 Oyun Performansı başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz