Casper VIA P3 ve Huawei P Smart 2019 Karşılaştırma

Orta seviye cihazlarda yeni çıkan modeller rekabet gitgide rekabet kızışıyor. Casper‘ın yeni telefonu VIA P3 modeli ise bunlardan bir tanesi. Aralık 2019’da tanıtılan yeni modeli Huawei P Smart 2019 ile karşılaştırmak istedim. Her iki cihazın artıları ve eksileri hakkında yorumlarımı yazının devamında sizlerle paylaştım.

Cihazlara dair merak edilen önemli noktaların bazıları kendi yorumum olsa da versus gibi karşılaştırma sitelerinden alınan kullanıcı oyları da yer alıyor. Yani sadece bir kişinin değil binlerce kişinin yorumları yer alıyor. Şimdi ilk aşamada cihazların özelliklerinin karşılaştırıldığı tabloyu sizlerle paylaşıyorum.

Donanım ve Performans

Cihazların işlemcilerine baktığımızda birinde Helio P60 diğerinde Kirin 710 işlemci bulunuyor. Bu işlemciler orta seviye cihazlar için iyi performans veriyor. Her iki işlemcinin değerlendirme puanları aşağıda yer alıyor.

Bu puan tablosunda Helio P60’ın daha yüksek olduğu görülüyor. Casper’ın ve Huawei’nin cihazlarında 3 GB ram kullanılmış. Her iki cihazında işlemci çekirdek sayısı 8 olarak düşünülmüş. AnTuTu performans skorlarında Casper bir tık üstte olsa da birbirine yakın sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz. Ram kapasitelerinin aynı olması ve Casper’ın saf Android arayüzü kullanması onu daha performanslı yapıyor.

Tasarım ve Ekran

Birinde 3D cam diğerinde plastik görünümlü cam yazsa da sonuç olarak aynı materyal kullanılıyor. Yani her ikisinde de plastik görünümlü cam kullanılıyor. Tasarım olarak oval kenarlara sahip olan cihazlar birbirine yakın tutuş hissi veriyor. Ekran kalitesi olarak Huawei 6.21 inçlik FHD+ ekranı ile Casper’dan daha büyük bir ekrana sahip olup 415 PPI piksel yoğunluğu ile daha canlı renkler sunuyor.

P Smart 2019’da (%82.66) damla çentik olmasından dolayı daha büyük ekran / gövde oranı sunuyor.

Yazılım

P Smart 2019 EMUI 9.0.1 tabanlı Emotion UI arayüzünü kullanırken VIA P3 saf Android arayüzünü kullanıyor. Arayüzler arasında ciddi farklar var. Saf arayüz performans açısından iyi olsa da görsellik anlamında geride kalıyor. Casper’ın yakın zamanda kendi özel arayüzünün olması çok daha iyi yapacaktır cihazı.

Kamera

Cihazların kameraları birçok kullanıcı için önemli bir unsudur. Casper’ın arka kamerasına baktığımızda 13 + 5 Mp Huawei’nin arka kamerasına baktığımızda 13 + 2 MP’lik çift kamera görüyoruz. Her iki cihazın ana kamerası aynı olsa da ikincil kameralar arasında fark var. İkincil kamera da Casper biraz daha iyi sonuçlar veriyor.

Her iki cihazında ön kamera çözünürlüğü 8 MP olarak görülüyor. Ön kamerada birbirine yakın sonuçlar veren cihazların genel olarak kamera özellikleri birbirine yakın diyebiliriz.

Değerli ziyaretçi Casper VIA P3 ve Xiaomi Redmi Note 7 Karşılaştırma başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz