Casper VIA P3 ve Samsung Galaxy A20s Karşılaştırma

Bu yazıda Samsung Galaxy A20s ve Casper VIA P3 modelini karşılaştıracağım. Cihazlara dair merak edilen sorulara bu yazı altında cevap vermeye çalışacağım. Aynı fiyat aralığında satılan cihazlar orta düzey kullanıcılara hitap ediyor.

Cihazların en önemli özelliklerinin olduğu tabloyu inceledikten sonra karşılaştırma aşamasına geçeceğiz. Merak ettiğiniz her şeyi yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Donanım ve İşlemci

Akıllı telefonların en önemli donanımlarından biri olan işlemci cihazlara performans sunan ana donanımdan biridir. Dolayısıyla işlemci ne kadar iyiyse telefon o kadar performanslı çalışmaktadır. Samsung Snapdragon 450 kullanırken Casper ise Helio P60 işlemci kullanmış. Bu cihazların kullanıcı ve performans puanlamasına yazının devamından bakabilirsiniz.

Helio P60 açık ara farkla yüksek puan alıyor. Bu işlemci farkı AnTuTu performans puanına yansımış olacak ki Samsung’un telefonu 87.000 puan alırken Casper’ın telefonu ise 165.000 puan alıyor. Her iki cihazın 3 GB ram bulunuyor. İşlemci anlamında Casper VIA P3 daha iyi performans sunuyor. Performans arıyorsanız VIA P3 daha iyi bir seçenek gibi duruyor.

Ekran ve Görünüm

Cihazların ekranlarına baktığımızda VIA P3’te 5,86 inç HD+ çözünürlükte ekran bulunurken Galaxy A20s’de ise 6,5 inç HD+ çözünürlükte ekran bulunuyor. Yani Samsung’da daha büyük bir ekran bulunuyor. Cihazlarda ekran olarak Samsung’un galip geleceğini düşünsem de piksel yoğunluğuna baktığımda VIA P3’ün 288 ppi Galaxy A20s’in ise 259 ppi piksel yoğunluğu olduğunu gördüm. Yani renkler ve parlaklık Casper’da daha iyi görünüyor.

Cihazların ön paneline odaklandığımızda Casper’da daha geniş bir çentik bulunurken Samsung’da ise damla çentik var. Ön görünümde damla çentik Samsung’da %81.24 ekran gövde oranı sağlıyor. (Casper’da %78.79)

Kamera

Cihazların ön kameraları aynı olup 8 MP çözünürlüğe sahip. Arka kameralarda VIA P3’te 13 + 5 MP varken Galaxy A20s’te ise 13 + 8 + 5 MP çözünürlükte kameralar bulunuyor. Arka kamerada Samsung biraz daha önce çıkıyor. Samsung’da bulunan 3 kamera daha iyi çekim yapmanızı sağlayacaktır.

Her iki cihazın arka kamerası ile saniyede 30 kare olmak üzere FHD video çekme şansımız var. Samsung’un fazladan bir kamerası ise daha geniş açılı fotoğraf çekmenizi sağlıyor.

Batarya

Cihazların batarya kapasitesi arasında ciddi bir fark var. Her iki model USB Type-C girişi ile şarj edilebiliyor. Samsung’da 4000 mhA Casper’da 3000 maH batarya kapasitesi yer alıyor. VIA P3’ün 3G ile konuşma süresi 22 saat iken Galaxy A20s’in konuşma süresi ile ilgili net bir bilgiye erişemedim.

Samsung’un kendi arayüzünün tüketimini sayarsak ve Casper’da saf Android arayüz olmasından dolayı cihazda normal kullanımda bu süre birbirine yakın bir sonuç verecektir.

Değerli ziyaretçi Casper VIA P3 ve Xiaomi Redmi Note 7 Karşılaştırma başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz