Casper VIA P3 ve Samsung Galaxy A40 Karşılaştırma

Casper ve Samsung’un orta düzey kullanıcıları hedefleyerek ürettiği iki modeli bu yazımda karşılaştırdım. Casper VIA P3 ve Samsung Galaxy A40 modelleri hakkında merak edilen sorulara bu yazı altında cevap vermeye çalıştım. Her iki cihazın olumlu ve olumsuz özellikleri hakkında detayları paylaştım.

Bu iki cihaz arasında kalan kullanıcıların kafasına takılan soruları bu yazı ile cevaplamaya çalışacağım. Cihazlar hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazı altına yorum yaparak belirtebilirsiniz. Şimdi cihazların önemli özelliklerinin sıralandığı tabloya göz atalım:

Tablodaki sonuçlardan yola çıkarak Galaxy A40 modelinin yazı üstünde iyi olduğunu görebiliyoruz. Lakin performans konusunda AnTuTu sonuçlarını baz alırsak VIA P3 modelinin daha iyi olduğu ortaya çıkıyor. Öncelikle her iki cihaz Android 9.0 işletim sistemine sahip. Materyal olarak plastik kullanılmış cihazlarda.

Galaxy A40 Exynos 7904 VIA P3 ise Helio P60 işlemci kullanıyor. İşlemcilerin Versus.com‘daki kullanıcı değerlendirmesine göre Helio P60 71 puan alarak daha başarılı olarak değerlendiriliyor.

Cihazlardan VIA P3’ün 3 GB ram Galaxy A40’ın ise 4 GB ram kapasitesi var. Bu kapasitelerin sağladığı performansların farklı olmasının nedeni ise Samsung’un FHD ekran kullanmasından kaynaklı olarak tüketiminin yüksek olması. 3 GB’lık P3 bundan dolayı daha yüksek performans veriyor. Casper’da 32 GB depolama alanı bulunurken Samsung’da 64 GB depolama yer alıyor.

Arka kameralara baktığımızda cihazların birbirine yakın özelliklere olduğunu görüyoruz. Ön kamerada ise Samsung’un 25 MP’lik kamerası Casper’ın 8 Mp’lik kamerasından daha iyi sonuçlar veriyor.

Batarya kapasiteleri birbirine yakın olsa da Samsung’da daha yüksek çözünürlüklü ekran olduğundan tüketimi elbette daha yüksek olacaktır. Bu da kullanım süresine doğrudan etki ettiğinden Casper’ın daha yüksek kullanım süresi sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Her iki modelin fiyatlarına odaklandığımızda Casper VIA P3’ün 1599 TL fiyatı varken Samsung Galaxy A40’ın 1850 TL’lik fiyatı (Samsung Türkiye garantili) olduğunu görüyoruz. Aradaki fiyat farkı azımsanacak ölçekte değil bu yüzden karar verirken iyi düşünülmesi lazım.

Değerli ziyaretçi Casper VIA P3 ve Xiaomi Redmi Note 7 Karşılaştırma başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz