Çocuklar İçin Masallar

Bir peri masalı, çocuk masalı, sihir masalı ya da epik masal kısa bir hikaye biçiminde olan folklor türünün bir örneğidir. Bu tür hikayeler tipik olarak cüceler, ejderhalar, elfler, periler, devler, deniz kızları, konuşan hayvanlar, tek boynuzlu atlar, cadılar ve genellikle büyülü yaratıklar içerebilir. Çoğu kültürde efsaneyi masaldan ayıran açık bir çizgi yoktur.

Masallar, efsaneler gibi diğer halk hikayeleri ve canavar masalları dahil olmak üzere açık ahlaki hikayelerden oluşur. Bu terim çoğunlukla Avrupa geleneğindeki kökenleri olan öyküler için kullanılır ve en azından son yüzyıllarda çoğunlukla çocuk edebiyatı ile ilgilidir.

Daha az teknik bağlamda, bu terim aynı zamanda “masal sonu” (mutlu son) veya “peri masalı romantizminde ” olduğu gibi olağandışı mutluluklarla kutsanmış bir şeyi tanımlamak için de kullanılır. Herkese göre, “peri masalı” terimi, herhangi bir uzak hikâye veya uzun masal anlamına da gelebilir; özellikle, sadece doğru değil aynı zamanda doğru olamayacak olan herhangi bir hikâyede kullanılır.

Masallar hem sözlü hem de edebi biçimde gerçekleşir; “masal” (Fransızca’da “conte de fées”) adı ilk olarak 17. yüzyılın sonlarında Madam d’Aulnoy tarafından yazılmıştır. Günümüzün masallarının birçoğu, varyasyonlarla dünyadaki birçok kültürde ortaya çıkan asırlık öykülerden evrimleşmiştir. Masalın tarihinin izlenmesi özellikle zordur çünkü yalnızca edebi formlar yaşayabilir.

Yazımızda masallar hakkında detaylı olarak bahsedildi. Çocuklar ve yetişkinler için en doğru masalları bulmak epey zordur. Özellikle çocuklar için eğitici masalları Türkçe olarak sunan az site vardır. Masalokuyorum.com çocuklar için kısa masallar, peri masalları, hayvan masalları, hikayeler, eğitici masallar, eğitici öyküler içeren geniş bir platformdur. Sitemizde çocuklarınız için en doğru masalları, hikayeleri ve öyküleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi Casper VIA P3 Detaylı İnceleme başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz