En İyi Kişisel Bloglar ve Yazarları #1

Bu yazımda sizlere kişisel blog tanımının hakkını veren kişisel bloglardan bahsedeceğim. Türkiye’nin en iyi kişisel blogları olarak karşımıza çıkan bu listede tek amacı yazı yazmak olan yazarların kaleminden çıkan yazıların kendisine nasıl okuyucu kitlesi kazandırdığını göreceksiniz. Kişisel blog terimi internet dünyası ile karşımıza çıkan bir terim olarak görünse de aslında günlük tutmanın dijital versiyonu demek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Listede elimden geldiğince kaliteli içerik yazan blog yazarlarını ele almaya çalışacağım. Sizlerinde beğendiği ve listede olmayan yazarlar ve bloglar varsa bana yorum atarak bildirebilirsiniz. İsterseniz ilk kişisel blog tanıtımına geçelim. Bu arada belirtmekte fayda görüyorum: Hazırladığım listede belli bir sıralama yapmadım. Her yazımda 3 tane kişisel blog hakkında tanıtıcı yazı yazmaya çalışacağım.

Timurdemir.com.tr

kişisel-blog-yazarları-kadir-blog-en-iyi-bloglar-timur-demir

İnternete kişisel blog yazınca ilk sırada çıkan ve bu tanımın hakkını veren blog olarak gördüğüm ilk site Timur Demir‘in kişisel bloğudur. Aynı zamanda Kişisel blog kurmak isteyenlere kaynak olacak bu sitede birçok makaleye ulaşabilirsiniz. Benimde şu an okuduğum Karadeniz Teknik Üniversitesi‘ nde bulunan yazarımız Orman Mühendisliği bölümünde okuyor. Blog yazarlarına kaynak olması amacıyla www.blogkocu.com adlı bir web sitesi kurduğunu da belirtmeden geçmeyeyim. Bu alanda “Paylaşmayı Misyon, bilgiyi en değerli hazine olarak görmeyi ise Vizyon edindim.” diyor.

Kelimelerbenim.com

en iyi kişisel blog ve yazarları kadir blog kelimelerim benim com

Üslubu da kendi kişisel bloğu gibi renkli olan Sezer İltekin‘in yazılarını uzun süredir takip ediyorum. Siteyi incelerseniz aynı tasarıma sahip temayı kullandığımızı fark edeceksiniz. Kendi bloğumu kurduğum ilk zamanlar nasıl bir tasarım kullanayım diye düşünürken siteleri teker teker gezinip fikir edinmeye çalışıyordum. Bu blogla karşılaşınca karar vermem hiç uzun sürmedi. Birçok konuda yazılar bulunan bu sitede okuyacağınız yazılardan sıkılmak neredeyse imkansız diyebilirim. Zaman geçirmek ve daha önce kimsenin ilgisini çekmemiş konularda yazılara ulaşabilirsiniz. Sitede en fazla ilgimi çeken bölüm ise Ben Neymişim yazısı oldu. Hayat hikayesini anlattığı bu yazıda kullandığı üslup çok ilgimi çekti, okumaktan zevk aldım diyebilirim. Site hakkında detaylı yazı yazmayı isterim ama sizin incelemeniz daha iyi olur diye düşünüyorum.

Kadirdurukan.com

kadir dorukan kişisel blog sitesi en iyi kişisel bloglar

Web günlüğü tanımına uyan bu site Kadir Dorukan‘a aittir ve kendisiyle isim olarak adaş olduğumuzu da belirteyim. Gördüğüm en sade kişisel blog tasarıma sahip olan site tamamen kendi bakış açısıyla ele aldığı yazılardan oluşuyor. Blog henüz yeni olmasına rağmen güzel yazılardan oluşuyor. Bloğun içeriği hakkında genelde bir şeyler yazmam çünkü okuyucunun merak edip takip etmesini daha doğru buluyorum.

Kişisel blog alanında iyi olan 3 siteyi sizlere tanıttım dilerim bende bu listeye girebilirim. Bir sonraki 3 kişisel blog tanıtımında görüşmek üzere. Yorum kısmına incelememi istediğiniz kişisel blog varsa belirtebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Yorum