En İyi Kişisel Bloglar ve Yazarları #2

Türkiye’nin en iyi kişisel blog ve yazarları adlı yazımın devamını hazırladım. Bir önceki yazıda belirttiğim kişisel bloglara yenilerini ekleyip yazı serisi hazırlamaya karar verdim. Bundan sonra her hafta 3 kişisel bloğu tanıtan bir yazı hazırlayacağım. Kadirblog.com olarak tarafsız şekilde yazmaya özen gösteriyorum. Sitede yer alan tanıtım fikirleri tamamen bana aittir. Yazılarımda kullandığım dili daha da geliştirmek adına sizlerden tavsiye bekliyorum. Tavsiyelerinizi yorum atarak belirtebilirsiniz.

Kişisel Blog tanımına uyacak şekilde yazılan yazılar Google aramalarında her zaman üst sıralarda çıkar fakat son zamanlarda kopya siteler arama motoru optimizasyonu yaparak üst sıralara çıkmaya başladı. Artık öyle akıl almaz teknikler buldular ki bazı siteler orijinal içeriğe sahip olmasına rağmen kopya içerikten  sonra Google aramalarında çıkıyor. Bu duruma üzülüyorum çünkü verilen emekler hak ettiği değeri görmüyor. Bundan dolayı işinde başarılı olan siteleri tanıtmak ve kullanıcının gerçek blog yazarlarına ulaşması için bu yazı serisini yazıyorum. Dilerseniz ilk siteden başlayalım.

Sezaiacima.com

sezaia acima com en iyi kişisel bloglar türkiye kadirblog google wordpress

Bu yazımda ilk tanıtacağım kişisel blog birlikte epey zaman geçirdiğimiz bir dostuma ait. Kendisi bu alanda ilk sitesini benden çok çok önce açmıştı. Daha önceleri Blogger‘ da kişisel blog sahibi iken sonradan WordPress altyapısına geçip işini biraz daha ciddi yapmaya başladı. Siteyi kurduğundan bugüne kadar onlarca tema değiştirdi ama bir türlü adam akıllı bir temada karar kılmadı. Sitesinde kaliteli içerik olmasına rağmen tasarım olarak çok kötü olduğunu söylemek zorundayım. Özellikle SEO (search engine optimization ıhı ıhı…çok güzel okunuyor kerata) konusunda başarılı bulduğum yazıları mevcut. O kadar yardımsever birisidir ki sitesine gelen kullanıcılara yardım etmek amacıyla siteye telefon numarasını bile koymuştur. Kendinizi yalnız hissettiğiniz zamanlarda kendisini arayabilirsiniz.

Güncelleme 1: Sonunda güzel bir tema bulmuş.

Kişisel blog sahibi olmanız için 8 neden adlı yazısı bu alanda sizlere çok yardımcı olacaktır. Eğer sizde kişisel blog kurmayı düşünürseniz sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Usluer.net

usluer kişisel blog türkiyenin en iyi kişisel blog ve yazarları kadirblog com

Şimdi güzel bir tasarıma sahip olan kişisel blog İsmail Usluer‘e ait. İçinde birçok konuda yazı bulacağınız bu kişisel blog, kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla kurulmuş. Bloğun içinse arama moturu optimizasyonu, çin sitelerinden alışveriş yapmaya kadar birçok kategoride yazı bulunuyor. Sağlık, teknoloji, yaşam ve kitaplar hakkında bolca yazı bulacağınız kişisel bloğu takip etmenizi tavsiye ediyorum. Kendisine özgü üslubu ile yazılarını okumaya teşvik eden yazarımız biraz önce tanıtımını yaptığım Sezaiacima.com‘un sahibiyle aynı üniversite olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde okumuş.

Damlakaraman.com.tr

damla karaman kişisel blog türkiyenin en iyi kişisel blog ve yazarları kadir blog com 2016

Sanırım çok fazla erkeklerden bahsettim şimdi ise SEO konusunda bana epey bilgi kazandıran bir ablamızın kişisel bloğunu sizlere tanıtmaktan gurur duyuyorum. İçerisinde bir web sitesinin doğru SEO ayarlarına sahip olması için gerekli tüm bilgiler mevcut. Kendisi kişisel blog kavramını öteye taşımış ve kazanç kapısı haline getirmiş biridir. Web sitesinde yer alan hizmetlerden birini satın alarak sizde web sitenize doğru ayarları uygulayabilir, Google sıralamalarında üst sıralara çıkabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi En İyi Kişisel Bloglar ve Yazarları #1 başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum