En İyi WordPress Yedekleme Eklentileri – Ücretli ve Ücretsiz Tavsiyeler

Siteniz için yapabileceğiniz en güzel şeylerden bir tanesi de sitenizin düzenli olarak yedeğini almak olacaktır. Sitenizin hacklendiği ya da büyük bir sıkıntı yaşadığınız dönemde site yedeğinin olduğunu bilmek bir site sahibi olarak çalışmalarınızda güven kaynağı olarak size yansıyacaktır. Piyasada ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok WordPress yedekleme eklentileri bulunmakta. Bunları kullanmak da oldukça kolay. Sizlere bu yazımda en iyi yedekleme eklentilerini anlatıyor olacağım.

1. VaultPress

Birçok kişi tarafından kullanılan yedekleme sistemlerinden bir tanesi olan Vaultpress, WordPress takımı tarafından geliştirilip kullanıcılara sunulmakta. Normal yedekleme sistemi ile beraber anlık yedekleme özelliği de bulut ortamında gerçekleşiyor ve webmasterların işini ciddi anlamda kolaylaştırmakta.

VaultPress ile kurulum yapıp yedekleme işlemini geliştirmek gerçekten çok kolay. Toplamda aylık 5$’a sahip olacağınız bu sistem ile sitenizin güvenlik taramasını da gerçekleştirmeniz mümkün. Bu eklentinin eksi noktasına değinecek olursa. Ek olarak her bir site için bu ödemeyi yapmak zorundasınız ve her bir site için +5$ ödemek aylık ek bir maliyet yaratabilir.

2. Backup Buddy

WordPress’ in en popüler yedekleme eklentilerinden diğer biri de Backupbuddy, özel yedekleme sisteminde site yedek rutini günlük haftalık ve aylık olarak ayarlanabilir ve dilerseniz yedekleri Dropbox, Amazon bulut ortamına hatta ve hatta kendi e-mail adresinize bile gönderebilirsiniz.

Bu eklentinin en büyük artısı ise tek ödeme ile ömür boyu eklentiye sahip olup düzenli olarak güncelleme gerçekleştirebilmeniz. Lisans ile beraber özel foruma kayıt olabilir ve ücretsiz olarak 1 GB yedekleme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Son olarak herhangi bir downtime yaşamadan farklı bir hostinge taşınma işlemini de bu eklenti ile gerçekleştirebilirsiniz.

3. BackWPup

Ücretsiz olarak gelen eklentilerden bir tanesi. Ayrıca bu eklentinin premium versiyonu da bulunmakta. Dropbox ftp email gibi yedekleme imkanlarını kullanabileceğiniz bu eklenti ile siteyi geriye alma işlemi de oldukça kolay.

4. BackupWordpress

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz yedekleme sistemlerinden bir tanesi de BackUpWordpress, yedekleme dönemi ayarlama veritabanı ve dosyaları farklı farklı zamanlarda yedekleme gibi özellikleri bulunmakta.

Ücretli ve ücretsiz versiyonu birbirinden ayıran en büyük özellik ise sadece ücretli versiyonda bulur ortamına yedek gönderebiliyorsunuz. Her bir bulut hizmeti için bir ek paket sunulmakta. Dilerseniz bu paketi tek tek satın alabilir ya da toplu seçim yapabilirsiniz.

5. UpdraftPlus

Bulut ortamına yedekleme ve yedek zamanı ayarlama gibi özellikleri bulunan diğer bir eklenti. Diğer eklentilerde olduğu gibi UpdraftPlus eklentisinde de ücretli versiyon bulunmakta. Bu sayede daha fazla özellik sahini olabilirsiniz. Eklenti çok başarılı olmakla beraber ufak bir sıkıntısı bulunmakta o da kullanıcı arayüzünün oldukça kötü ve kullanışsız olması.

6. Duplicator

Adından da anlaşıldığı gibi site kopyalama işlerinde kullanabileceğiniz eklentilerden bir tanesi. Bu özelliğe ek olarak yedekleme işlemlerini de başarılı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün. Maalesef eklentinin otomatik yedekleme sistemi bulunmamakta. Eğer ki bireysel olarak yedeklemeyi yapmayı ya da sitenizi kopyalamayı düşünüyorsanız bu eklenti kesinlikle tercihiniz olmalı.

7. WP-DB-Backup

2 milyondan fazla kullanıcısı ile WordPress’ in en çok kullanılan eklentilerinden bir tanesi. Eklentinin en büyük sorunu ise sadece veritabanını yedekleyebiliyor olmanız. Bu da dosyaların hepsini kendiniz kopyalamanız gerektiği anlamına geliyor. Eğer ki site yedekleme işlemlerinden sonra hosting konusunda kararsız kalmışsanız mutlaka en iyi hosting firmalarının yer aldığı makaleye göz atmanızı tavsiye ediyorum. Baştan sona yeni bir sayfa açmak isteyenler için ise tüm detayları bulabileceğiniz blog açma sunumu güzel bir rehber olacaktır.

Sonuç olarak

Yedekleme sitemini gerçekleştirebileceğiniz farklı farklı sistemler bulunmakta. Her zaman kaliteli ve kolay kullanılabilir bir hizmeti almak maalesef belli bir meblağ ile gerçekleşiyor. Dilerseniz anlık yedekleme ve güvenlik de dahil tüm hizmete aylık 5$ kadar bir ücret verebiliyorsunuz ya da ücretsiz eklentiler ile işi biraz zorlaştırarak WordPress yedekleme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Eğer ki ciddi bir iş yeri sahibiyseniz ve verilerin hepsi büyük öneme sahipse mutlaka VaultPress‘ i kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak küçük ölçekli bir site ile çalışıyorsanız bunun yerine BackUPBuddy eklentisini kullanmanız daha mantıklı olacaktır ki bu sayede ek masraflardan da kurtulmuş olursunuz.

Bu konu hakkında kafanıza takılan sorular olursa mutlaka bize buradan ulaşın. Site taşıma işlemlerinde size başarılar diliyoruz 🙂

Değerli ziyaretçi En İyi Ücretsiz 30+ WordPress Parallax Teması başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • Cpanel üzerinden düzenli back up almaktan farkı ne ki eklentinin? Neden wordpress e bir eklenti daha kurup web sitemi yorayım.

    (Hakkında sayfanızda gördüm KATÜ’de okuyorsunuz. Tuna’yı tanıyor musunuz aynı bölümde olması lazım?)

    • Bana kalırsa sizin dediğiniz yol daha kolay ve daha sağlam lakin eklentilerin bir artısı var siz uğraşmadan kendisi zaman aralıklarında otomatik yedekleme işlemi yapar.

      “Evet KTÜ’ de okuyorum. Tuna ile şahsen tanışmadık ama sima olarak biliyorum kendisini.”