HTC 10 ve Asus Zenfone 3 Karşılaştırma

Bu yazımda HTC‘ nin son amiral gemisi M10 modelini ve Asus‘ un son amiral gemisi Zenfone 3 modelini inceledim. Akıllı telefonlar arasındaki farklar hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. Bu modeller arasında kalan kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla her iki modelin artı ve eksi yönlerini paylaştım. Kafanıza takılan soruların cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. İlk olarak cihazların sahip olduğu teknik özellikleri aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz. Teknik özellikleri inceledikten sonra her iki model hakkındaki yorumlarımı okuyabilirsiniz.

 
MarkaAsusHTC
ModelZenfone 3M10
Ekran TipiSuper IPS+Super LCD 5
Ekran Boyutu5.5 inç5.2 inç
Çözünürlük1080 x 1920 piksel (~401 ppi)1140 x 2560 piksel (~564 ppi)
İşlemciSnapdragon 625 – 8 Çekirdek 2.0 GHzQualcomm Snapdragon 820 – 4 Çekirdek 2.15 GHz
Ram3 GB / 4 GB4 GB
Depolama32 GB / 64 GB32 GB
Arka Kamera16 Megapiksel OIS (4 Eksenli) – 4K Video12 Megapiksel – 4K Video
Ön Kamera8 Megapiksel5 Megapiksel
Batarya3000 mAh3000 mAh
USBUSB Type-CUSB Type-C
Ağırlık155 Gram161 Gram
Boyutlar152.6 x 77.4 x 7.7 mm.145.9 x 71.9 x 9 mm
Fiyat1799 TL’ den başlayan fiyatlar2299 TL’ den başlayan fiyatlar

HTC M10 Hakkında Önemli Noktalar

Firmanın son çıkan akıllı telefon modeli tasarım ve donanım olarak birçok yenilikle geliyor. Tamamı metalden oluşan kasa yapısı ile son derece sağlam bir hissiyat veriyor. HTC’ nin en başından beri telefonlarında metal malzeme kullanmayı sevdiğini biliyoruz. Cihazın metal olması en azından kasa için iyi bir avantaj sağlıyor. Cihazda öne çıkan özelliklere bakacak olursak ilk olarak 1440×2560 (QHD) çözünürlüğe sahip ekranın olduğunu görüyoruz. Bu ekran 564 ppi yoğunluk ile son derece canlı ve parlak renkler sunuyor.

4 GB ram ve Qualcomm Snapdragon 820 işlemci barındıran cihaz kullanıcılara performans konusunda iyi sonuçlar veriyor. 12 MP kamerası ve 4K video çeken arka kamera ve 5 MP ön kameraya sahip olan cihaz fotoğraf severler için son derece iyi kalitede çekimler vadediyor. USB Type-C girişi ile hızlı şarj edilebilen telefonun 3.000 mAh kapasiteli bir bataryası bulunuyor. Bu batarya normal kullanıcılar için 1 günü rahat çıkarıyor.

HTC M10′ un satış fiyatına baktığımız zaman 2.499 TL’ den başladığını görüyoruz. Bu özelliklere sahip bir model için diğer rakiplere oranla biraz pahalı olduğunu düşünüyorum.

Asus Zenfone 3 Hakkında Önemli Noktalar

Zenfone 3 ile kendini daha da geliştiren Asus firması akıllı telefon sektöründe kalıcı olmayı hedefliyor. Zenfone 4-5-6 ve ardından Zenfone 2, Zenfone Max gibi modeller ile piyasada adından söz ettiren firma son akıllı telefon modeli olan Zenfone 3′ le yeni bir tasarıma gitmiş. Üst seviye akıllı telefonlarla rekabet etmesi için tasarlanan yeni model, hem bu rekabeti yapması hemde daha uygun fiyatıyla avantajlı olmayı hedefliyor.

Asus Zenfone 3 tasarım olarak önceki modelden çok farklı olarak geliyor. Cihazın gövde yapısı ve malzemesi tamamen değişmiş. Benim gözüme ilk takılan şey şüphesiz arka panelinde cam olması oldu. Arka tarafta yer alan cam kaplama cihazı çok şık yapmış. Bu cam tasarımı metal çerçeveler koruyor. Cihazın ekranı 1920×1080 (FHD) çözünürlüğe sahip ve bu ekran 401 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Ön panel genel olarak sade duruyor. Arka panel biraz önce belirttiğim gibi tamamen camdan oluşuyor. Arka tarafta kameranın altında ayrıca parmak izi sensörü yer alıyor.

Cihazın çift sim kart girişi sol tarafta ses ve güç girişleri ise sağ tarafta yer alıyor. Hoparlör ızgarası ise cihazın alt kısmına yerleştirilmiş.

16 MP arka kamera ve 8 MP ön kameraya sahip olan yeni model düşük ışık modu, süper çözünürlük gibi modlarla her ortamda kaliteli fotoğraf çekmeyi sağlıyor. Cihazda 4 GB ve Qualcomm Snapdragon 625 işlemci bulunuyor. Bu donanım Asus ZENUI arayüzü ile son derece stabil ve hızlı çalışıyor. USB Type-C girişi ile hızlı şarj edilebilen telefonun 3.000 mAh kapasiteli bataryası var ve bu batarya 5 dakikalık Şarj ile 2 saatlik konuşma sağlayabilir. Batarya 1 günü rahat çıkarıyor bu yüzden şarj sorunu yaşamazsınız.

Asus Zenfone 3′ ün 3 GB modeli Vodafone’ da ve Vatan Bilgisayarda 1799′ TL den başlayan fiyatlarla satılıyor. Gittigidiyor ve N11 gibi sitelerde Asus Türkiye garantili olmak üzere 1600 liradan başlayan fiyatlarla bulabilirsiniz.

Hangisini Almalı?

Cihazlar donanım olarak birbirine çok benziyor. İşlemci olarak HTC M10 biraz daha iyi performans vadediyor. Kamera olarak Zenfone 3 biraz iyi denebilir. Her iki modelin kullanım süreleri hemen hemen aynı denebilir. Yani gün sonuna kadar şarj sorunu yaşamazsınız. Fiyat olarak Zenfone 3 modeli daha uygun ve seçim yaparken etkili olacaktır diye düşünüyorum.

Her iki model arasında kalan kullanıcılar seçim yaparken yazdıklarımı göz önüne alarak kafanıza takılan soruların cevabını bulabilirsiniz. Eğer hala sormak istediğiniz sorular varsa yorum yapabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi LG V20 ve Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Karşılaştırma başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • Kadir bey merhabalar
    İncelemelerinizde Samsung Galaxy A8 2016 ile Zenfone 3 Deluxe modelinin karşılaştırmasına yer verecekmisiniz? Yada tek başına Samsung Galaxy A8 2016 incelemesi çift hat olmasından kaynaklı hatlarda çekim gücü olarak performans düşüşü yaşanıyormu.

    Teşekkür ederim

  • Güzel bir inceleme olmuş paylaşım için teşekkürler iki telefonda gerçekten çok güçlü.

    • Yorum için teşekkürler Onur, HTC’ nin son modeli donanım ve tasarım olarak çok iyi, Zenfone 3′ le çok benzer yanları var. Kullanıcılar seçim yaparken eminim zorlanacaktır.