Kadın Olmanın Dayanılmaz Hafifliği [STOLK]

Markaların bir hafta öncesinden başlattığı kampanyalar yüzünden sevgililer günü, yılbaşı yada anneler günüyle karıştırılsa da Kadınlar günü sanıldığı gibi kapitalizmin bir oyunu değil. Ona verilmiş bir tepki aslında, haksız çalışma koşullarını, kadın-erkek eşitsizliğini ve kendilerine oy hakkı verilmeyişini protesto ederken yanarak ölen 129 kadın işçinin anısını ve mücadelesini yaşatmak için ortaya çıkmış. 1921‘ den beri kutlanmakta olan bu gün,  içlerinde Çin, Rusya ve Brezilya’ nın da bulunduğu 33 ülkede resmi tatil günüdür.

Stolk kanalında Kadınlar Gününe özel olarak yayınlanan bu video, günün en anlamlı hediyesi olmuş kadınlara. Kadınlar Gününün gerçekte ne anlama geldiği ve nereden geldiğini anlamak istiyorsanız videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum.

Değerli ziyaretçi Keanu Reeves'in Günümüz Toplumuna Ağır Eleştirisi başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

1 Yorum

  • Stolk kanalını çok severim. Paylaşımınız çok güzel olmuş teşekkürler. Tüm kadınların geçmiş kadınlar günü kutlu olsun.