Bugün size klasik müzik nedir, en önemli klasik müzik temsilcileri kimlerdir üzerine birkaç cümle yazdım. Genelde yüksek kültür seviyesi ile bağdaştırılan ve halk müziğinden ayrılmış, Batı Avrupa kökenli ve ağırlıklı müzik türüdür. En önemli özelliği çok sesli olmasıdır. Opera, senfoni, sonat ve oda müziğini içine alan bir tanımdır. En ünlü klasik müzik yapımcıları arasında Beethoven, Mozart, Bach gibi müzisyenler sayılabilir. Bu müziğin belirli kuralları vardır, kuralcı bir müzik türüdür. Bizim ülkemizde pek de önemsenmeyen bu müzik türü Avrupa’da önemli bir yere sahiptir.

Senfoni orkestrası eşliğinde yapılan bir müzik türüdür. Her kültürün kendine özgü klasik müzik tarzları vardır. Çin ve Hindistan’ın klasik müzik tarzını daha detaylı araştırabilirsiniz. Benimde hemen her gün dinlediğim Dmitri Shostakovich‘in The Second Waltz adlı parçasıdır. Dinlerken kendinizi adete kaptıracaksınız. Bu parçanın Hollandalı sanatçı André Rieu tarafından bestelenmiş şeklini sizlere video olarak ekledim. Yukarıdan izleyebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi Meritokrasi Nedir? başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Benzer Yazılarım