Minimalist Tasarıma Sahip 10 Yazı Fontu

Bu aralar yazı fontlarına merak sardım. Bu yazımı saymazsak daha önce önce tasarımcılar ve yazılımcılar için yazı fontlarını paylaşmıştım. Yazı fontlarının çok fazla olması ve seçerken çok fazla kararsız kalmamdan dolayı seçtiğim yazı fontlarının başkalarının da işine yarar düşüncesi bu yazı serisini yazmamı sağlıyor. Biraz uzun bir cümle oldu ama sanırım beni anladınız.

Bugün sizlerle 10 tane minimalist tasarıma sahip yazı fontunu paylaştım. Minimalist tasarımın ne demek olduğunu bilmeyenler için kısaca açıklamak gerekirse; aşırı sade ve nesnel tasarım diyebiliriz. Birşey tasarlarken ya da yazarken sadeliğe önem verenlerin işine yarayacak olan bu yazı fontlarının ücretsiz ve ücretli olmak üzere 2 farklı sürümleri mevcuttur. Ücretli sürümlerinde yazı tipinin birçok tipi bulunurken ücretsiz sürümde daha az seçenek bulunuyor.

01. Museo Sans

Tasarımcı: Exljbris Font Foundry

İndirme Linki: Fontspring


02. Museo Slab

Tasarımcı: Exljbris Font Foundry

İndirme Linki: Fontspring


03. BW Quinta Pro Light

Tasarımcı: Branding With Type

İndirme Linki: Fontspring


04. Simplifica

Tasarımcı: KAIWA

İndirme Linki: Behance


05. Gidole

Tasarımcı: Andreas Larsen

İndirme Linki: Font Squirrel


06. Blogger Sans

Tasarımcı: Sergiy Tkachenko

İndirme Linki: Fontfabric


07. Gogoia

Tasarımcı: Alan de Sousa & Fontfabric

İndirme Linki: Fontfabric


08. Perfograma

Tasarımcı: Asen Petrov

İndirme Linki: Fontfabric


09. Panton

Tasarımcı: Fontfabric

İndirme Linki: Fontfabric


10. Uni Sans

Tasarımcı: Svet Simov, Ani Petrova & Vasil Stanev

İndirme Linki: Fontfabric


Yazı serisinin devamının gelmesi için sizlerinde önerileri olursa yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Sizden aldığım öneriler doğrultusunda güncel bir liste oluşturabilirim. İncelemenizi tavsiye ettiğim diğer yazı fontlarına aşağıdaki yazı başlıklarından ulaşabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi Yazılımcılar İçin 10 Yazı Fontu başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Benzer Yazılarım