Muz Cumhuriyeti Nerededir?

İstikrarsız, ekonomik olarak birkaç tarımsal ürünün ihracatı ile ayakta zar zor durabilen, yolsuzluklarla iç içe belli bir zümre tarafından yönetilen ülkeleri tanımlamak için kullanılan küçümseyici bir ifadedir. İlk muz cumhuriyeti Orta Amerika’ da bulunan Honduras’ tır. Batısında Guatemala, güneybatısında El Salvador, güneydoğusunda ise Nikaragua bulunur. Ayrıca bu terim ilk olarak Amerikalı yazar O. Henry (William Sydney Porter) tarafından kullanılmıştır.

Bu terimin hayatımıza bu şekilde giriyor olması sizi endişelendirmesin zira yaşadığımız ülke son derece demokratik ve istikrarlı bir ülke.

Muz Cumhuriyet Nerededir?

Çok bahsettik bu ülkeden (veya ülkelerden) eminim sizde merak edip ‘Acaba Muz Cumhuriyeti Nerededir?‘ diye kendinize sormuşsunuzdur. Size bu ülkelerin nerede olduğunu detaylı bir şekilde anlatacağım. Yöneticilerinizin dediklerine koyun gibi inanıyorsanız, sorgulamıyorsanız, başınızı televizyondan kaldırmıyorsanız, hapishaneleriniz gazeteciler, akademisyenler ve bilim adamlarıyla doluysa, sizden çalanları alkışlıyorsanız, karın tokluğu ile yaşayıp saraylarda yaşayanları destekliyorsanız bu ülkeyi bulmak için fazla uzağa gitmenize gerek yok zaten orada yaşıyorsunuzdur!

Değerli ziyaretçi İndex Nedir? başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Benzer Yazılarım