Pokemon GO Nasıl Yüklenir? Nasıl Oynanır ?

Uzun süredir merakla beklenen Pokemon GO oyunu nihayet çıktı ve kısa sürede kitleleri kendine bağladı. Bu yazımda sizlere Pokemon GO nasıl oynanır  ve nasıl yüklenir onu anlatacağım. Sanal gerçeklik üzerine kurulan oyun bildiğimiz oyunlardan çok daha farklı bir yapıya sahip. Mobil cihazlar için Android ve IOS platformu için çıkan oyun sadece birkaç ülkede oynanabilir durumda. Oynanabilir ülkeler arasında bizim ülkemiz olmasa da sizlere ülkemizde nasıl oynayabileceğinizi ayrıca anlatacağım. Kısa sürede popüler hale gelen oyun ülkemizde Google Play Store‘ da bulunmuyor. Bu durumda oyunu nasıl yükleyeceğiniz ile ilgili basit birkaç yöntem söyleyeceğim. İlk olarak Android işletim sistemine sahip telefonlara nasıl yüklenir onu anlatayım.

Android Telefonlara Pokemon GO Yükleme

Android işletim sistemine sahip telefonlara yükleme işlemi IOS platformuna göre çok daha kolay bir işlem. Bunun için yapmanız gereken oyunun temiz APK dosyasını bulmak olacaktır. Bulduğunuz APK dosyasını yüklemek için telefonunuzdan “Bilinmeyen Kaynaklar” kısmına girip aktif etmeniz gerekli. Bunun için çoğu telefonda Ayarlar > Güvenlik bölümüne girip Bilinmeyen Kaynaklar kutucuğunu seçin. Ardından indirdiğiniz APK dosyasını yükleyebilirsiniz.

Android Telefonlara Pokemon GO Yükleme kadir blog oyun kişisel blog 1 Android Telefonlara Pokemon GO Yükleme kadir blog oyun kişisel blog 2

IOS (Apple) Telefonlara Pokemon GO Yükleme

IOS işletim sistemine sahip bir Apple cihazında oynamak her zaman olduğu gibi yine biraz daha karmaşık işlemlerden oluşuyor. Bildiğiniz gibi oyun sadece birkaç ülkede oynanabilir durumda olduğu için Apple ID hesabınızı bu ülkeye aitmiş şeklinde göstermeniz gerekiyor. Pokemon GO oyunu şu an Avustralya, Yeni Zelanda ve Kuzey Amerika’da oynanabiliyor. Dolayısıyla Apple hesabınızı bu ülkelerden birine ayarlayın.

Apple Hesabı Ülke Değiştirme

  • Aygıtınızda Ayarlar > iTunes ve App Store‘a dokunun.
  • Apple Kimliğinize dokunun.
    Henüz giriş yapmadıysanız iTunes Store için kullandığınız Apple Kimliği ve parola ile giriş yapın.
  • Apple Kimliğini Göster‘e dokunun.

apple id hesabı ülke değiştirme kadir blog kişisel blog

  • İstenirse parolanızı yeniden girin.
  • Ülke veya Bölgeyi Değiştir seçeneğine dokunun.
  • Avustralya, Yeni Zelenda veya Kuzey Amerika’ yı seçerek ve ardından Sonraki düğmesine dokunun.
  • Hüküm ve Koşullar ile Apple Gizlilik Politikası’nı inceleyin, hüküm ve koşulları kabul ediyorsanız Kabul Ediyorum‘ a dokunun.
  • Görüntülenen istemde Kabul Ediyorum‘ a dokunun.

Bu işlemleri yaptıktan sonra Apple Store mağazasına girip Pokemon GO oyununu indirip oynayabilirsiniz.

Pokemon Go Nasıl Oynanır?

pokemon Go nasıl oynanır nasıl yüklenir kadir blog kişisel oyun bloğu 2

Oyun ile ilgili video izlemişseniz oyunun sanal gerçeklik üzerine kurulu olduğunu göreceksinizdir. Oyunda bir karakter oluşturup Pokemon avına çıkıyorsunuz. Oyunda Pokemon avlamak için gezintiye çıkmanız gerekiyor. Bunun için telefonun GPS özelliğini kullandığını belirteyim. Yakın zamanda sokakta Pokemon avına çıkan insanları görürseniz hiç şaşırmayın çünkü ana teması gezerken Pokemon yakalamak üzerine kurulu olan oyunun son derece eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Oyunda trade sistemi sayesinde Pokemon transferi yapılabiliyor. Yakaladığınız Pokemonlar diğer oyuncuların Pokemonlarıyla savaşabilir. Daha fazla Pokemon yakalamak için daha fazla yol gitmeniz gerekiyor. Aç susuz kalıp Pokemon avına çıkan insanları sokakta görebilirsiniz:)

pokemon Go nasıl oynanır nasıl yüklenir kadir blog kişisel oyun bloğu

Normal şekilde Pokemon avına çıkıp Pokemon yakalayabiliyorsunuz fakat bunu yapmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Zaten bir süre sonra da bazı Pokemonları normal şekilde yakalayamıyorsunuz. Bu durumda oyun için satın alımları kullanabilirsiniz. Eğer Pokemon koleksiyonuzda daha fazla Pokemon katmak isterseniz Poke Top‘ları satın almanız gerekiyor. Yani bir Pokemon yakalamak istediğinizde Pokemonu koyacak bir Poke Top gerekecektir. Daha fazla Pokemon demek daha fazla Poke Top demek olacağından elinizde birden fazla Poke Top olması gerekiyor. Bunları almak içinde Oyunda Poke Stop denen satın alma istasyonları mevcut. Bu Poke Stop denen istasyonların nerede olduğu haritada belli olmadığı için bulduğunuzda birden fazla Poke Top almanızda fayda var. Poke Gym olarak adlandırılan salonlarda ise elinizde bulunan Pokemonları kullanarak rakiplerinizle savaşabilirsiniz. Savaşı kazandığınızda karşı tarafın Pokemonunu alıyorsunuz. Aldığınız Pokemon bir sonraki savaşta çok işinize yarayacaktır. Karşı tarafın Pokemonunu alacağınızdan yine Poke Top sahibi olmanız gerekiyor ki Pokemonu içine koyabilesiniz.

poke top pke shop nerede nasıl oynanır kadir blog kişisel oyun bloğu

Oyun oynarken telefonun GPS özelliğini yani konum bilgisini kullanacağınız için şarjınız çok hızlı bitecektir. Bunun için Poke Shop denen satın alma istasyonlarından Power Bank satın almanız gerekiyor dersem şaka olur 🙂 Bunun için yanınızda hızlı şarj cihazı veya Power Bank bulundurmanız faydalı olacaktır. Oynaması eğlenceli olan oyunu bede birkaç gündür zevkle oynuyorum. Şu an birçok platformda oynandığı için milyonlarca oyuncunun oynadığı oyun yakın zamanda indirme rekorları kıracaktır diye düşünüyorum. En ilginç oyunlardan biri olan Pokemon GO oyununu sizinde denemenizi öneririm. Deneyimlerinizi yorum yaparak benimle ve bu yazıyı okuyanlarla paylaşabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi GTA 5 Mod Yükleme Rehberi başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • Güzel ve detaylı bilgiler vermişsiniz hocam teşekkürler! Ancak sormak istediğim bir şey var anlık görüntüler ve kullanıcın çektiği fotoğrafların depolandığı söyleniyor. Tabi ki girişteki izinlerde de yazabilir ancak çoğu kullanıcı oraya göz atmayabiliyor. Bu konu hakkında bilginiz var mı ve ne düşünüyorsunuz?

    • Güvenlik yönünden hiçbir uygulamaya maalasef güvenemeyiz. Veri hırsızlığını büyük firmalar bile yapıyor. Bence veri hırsızlığının önüne geçmek için akıllı telefon kullanmamak lazım. Pokemon oyunu yine bize ait olan herşeye erişebiliyor. Bu durumda bence yine tüm uygulamalarda olduğu gibi güvenemeyiz. Dikkatli olmak lazım.

Benzer Yazılarım