QT birden fazla platformu destekleyen grafiksel olarak kullanıcı arayüzü geliştirmenizi sağlayan bir programdır. Genelde GUI (Graphical User Interface) geliştirmek yani Grafiksel Kullanıcı Arayüzü oluşturmak için kullanılsalda gelişmiş arayüzü GUI dışında birçok araç içermektedir. Biz öğrenciler QT programını C ve C++ dilleriyle programlar geliştirmek için kullanıyoruz. QT programı ücretli sürüm ve açık kaynak kodlu sürüm olmak üzere ikiye ayrılır. Genel olarak eğitim amacıyla indirdiğimiz sürüm açık kaynak olan sürüm oluyor. Buradaki yazımda QT’ nin son sürümlerini indirmeniz için gerekli linkleri paylaştım.

QT’ nin Windows işletim sistemi (Exe), Mac OS işletim sistemi (DMG) ve Linux işletim sistemi (Run) için kurulum dosyalarını buradan indirebilirsiniz. Sizlerle paylaştığım linklerde bilgisayarınız için uygun olan sürümü indirip C ve C++ ile kodlamaya başlayabilirsiniz.

QT 5.5.0 İndir

QT 5.5.1 İndir

QT 5.6.3 İndir

QT 5.7.1 İndir

QT 5.8.0 İndir

QT 5.9.4 İndir

QT 5.10.1 İndir

QT 5.11.0 İndir

QT 5.11.1 İndir

QT 5.11.2 İndir

QT 5.11.3 İndir

QT 5.12.3 İndir

Değerli ziyaretçi Android Teknik Destek Sitesi başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

1 Yorum