Samsung Galaxy S7 ve Asus Zenfone 3 Karşılaştırma

Zaman geçiyor ve bizler her gün yeni çıkan akıllı telefonlarla karşılaşıyoruz. Ben ne zaman beni etkileyen bir akıllı telefon ile karşılaşsam alıp kullanmak isterim. Eminim sizde aynı şekilde hep en yeni teknolojiye sahip bir telefon kullanmak istemişsinizdir. Yeni bir telefon alırken nelere dikkat edeceğinizi siz belirlersiniz. Paranız kısıtlı ise ona göre yeni model bakarsınız. Ülkemizde çoğu insanın pahalı telefonlar yüzünden ağzı yanmıştır. Eskiden bin liralık bir telefon alırken “çok pahalı” diyorduk. Şimdilerde 4.000 liralık Iphone alınca “Elma’ dır olsun o kadar” demeye başladık. Peki neler değişti hiç düşündünüz mü? Aslında hiç birşey değişmedi, sadece biz çok iyi uyutuluyoruz. Bir telefona araba parası verirken acaba “Bu telefon bizi uzaya mı çıkaracak?” diye bir saniyeliğine bile olsa kafamıza takmıyoruz. Bir karşılaştırma yazısının girişi için farklı bir başlangıç olduğunun farkındayım ama bazı şeyler çok canımı sıkıyor ve bazen araya bir yerlere mesajlar sıkıştırmaya çalışırım.

Bu yazımda Asus Zenfone 3 (ZE552KL) ve Samsung Galaxy S7 modelini elimden geldiğince karşılaştırmaya çalıştım. Cihazların teknik detayları hakkında size bilgi verip ardından “hangisini almalı” sorusuna mantıklı cevaplar vermeye çalışacağım.

Özellikler

 zenfone-3-kadir-blog
MarkaAsusSamsung
ModelZenfone 3Galaxy  S7
Ekran TipiSuper IPS+Super AMOLED
Ekran Boyutu5.5 inç5.1 inç
Çözünürlük1080 x 1920 piksel (~401 ppi)1440 x 2560 piksel (~577 ppi)
İşlemciSnapdragon 625 – 8 Çekirdek 2.0 GHzSamsung Exynos 8 – 8 Çekirdek 2.30 GHz
Ram3 GB / 4 GB4 GB
Depolama32 GB / 64 GB32GB
Arka Kamera16 Megapiksel OIS (4 Eksenli) – 4K Video12 Megapiksel – 4K Video
Ön Kamera8 Megapiksel5 Megapiksel
Batarya3000 mAh3000 mAh
USBType-CMicro USB
Ağırlık155 Gram152 Gram
Boyutlar152.6 x 77.4 x 7.7 mm.142.4 x 69.6 x 7.9 mm
Fiyat1799 TL’ den başlayan fiyatlar2399 TL’ den başlayan fiyatlar

Tasarım ve Ekran

Her iki model de tasarım olarak son derece şık görünüyor. Galaxy S7 biraz daha oval bir yapıya sahipken Zenfone 3 daha çok karesel bir tasarıma sahip ve bu tasarımlar son derece ilgi çekici duruyor. Asus’ un yeni modeli 5.5 inç Samsung’ un yeni modeli ise 5.1 inçlik ekran sahip ve bu ekranlar arasında ciddi derecede çözünürlük farkı var. Asus 1920×1080 piksel çözünürlüğe sahip ekran kullanırken Samsung 1440×2560 piksel çözünürlüğe sahip bir ekran kullanmış. Ekran olarak Samsung’ un Super AMOLED ekranları daha canlı ve parlak duruyor. Ekran konusunda Samsung’ un çok iyi işler çıkardığını belirteyim. Bu kadar çözünürlük farkının pili ne ne kadar etkilediğini yazının ilerleyen kısmında sizlerle paylaşacağım. Asus cihazın alt kısmında 3 adet kapasitif tuş kullanırken Samsung bir adet orta tuş ve sağ-sol olmak üzere 2 adet kapasitif tuş kullanmış. Cihazların genel olarak alt kısımları ve üst kısımları hemen hemen aynı diyebiliriz.Üst kısımda Galaxy S7′ de 5 MP kamera bulunurken Zenfone 3′ te 8 MP kamera bulunuyor.

Her iki model de cihazların daha çok şık görünmesini sağlayan arka cam kaplamayla kaplanmış. Bu kaplamalar alüminyum çerçeve ile korunuyor. Cihazların arka tarafları firmaların logoları dışında sade görünüyor. Zenfone 3′ te ekstra olarak arka tarafta kameranın altında parmak izi sensörü bulunuyor. S7′ de parmak izi sensörü ön tarafta orta tuşun altında yer alıyor. Açıkçası tasarım olarak her iki modelde son derece güzel ve seçim yapmakta biraz zorlanabilirsiniz. Her iki modelin alt ve üst tarafı birbirine çok benziyor. Hoparlör konumları ve USB girişleri aynı yer bulunuyor. Zenfone 3′ te sim kart girişi sol tarafta ter alırken S7′ de üst tarafta yer alıyor.

Kamera

Galaxy S7′ de sırasıyla 12 MP arka 5 MP ön kamera da bulunuyor. Zenfone 3′ te ise 16 MP arka 8 MP ön kamera bulunuyor. Her iki modelin kamera çözünürlüğü arasında biraz fark olsa da kullanılan kamera sensöründen dolayı olsa gerek aynı sonuçları veriyor. Ön kamerada Zenfone 3′ ün daha iyi olduğunu belirtmekte fayda var. Cihazların kamera uygulamaları birçok mod ve özelliğe sahip. Her iki modelin arka kamerası ile 4K video çekim yapılabiliyor.

Her iki Cihazın kamerasında titreşim önleyici Optik Görüntü Sabitleme teknolojisi kullanılmış. Işıklandırma olarak çift tonlu LED ile desteklenmiş. Telefonlar ile çekilen örnek fotoğrafları aşağıda görebilirsiniz.

Kamera olarak tercih yaparken ön kamerası biraz daha iyi olduğu için eğer Özçekim’ de önemli derseniz Zenfone 3′ ü seçebilirsiniz. Arka kamera olarak fazla bir fark yok her iki model arasında ama düşük ışık modu ve süper çözünürlük gibi modlar Asus’ u biraz daha ön plana çıkarıyor açıkçası.

Donanım

Bir akıllı telefonun sahip olduğu donanım cihazı seçerken çok büyük önem arz ediyor. Cihazların temel donanımları hakkında detaylı özellikler aşağıda paylaştım.

Samsung Galaxy S7Asus Zenfone 3
Yonga Seti (Chipset)

Samsung Exynos 8

Qualcomm Snapdragon 625
Ana İşlemci (CPU)4 Çekirdek 2.3 GHz Exynos M1

4 Çekirdek 1.6 Ghz ARM Cortex-A53

Octa-Core 2.0 GHz ARM Cortex-A53
Çekirdek Sayısı88
İşlemci MimarisiARMv8-A (64-bit)ARMv8-A (64-bit)
AnTuTu Puanı129.00061.000
Ram4 GB4 GB
Depolama32 GB32 GB

Cihazların donanımsal olarak işlemcileri farklı olduğu için alınan performansta farklılıklar var. Galaxy S7′ de 4+4 şeklinde iki adet işlemci bulunuyor. Zenfone 3′ te ise 8  çekirdekli tek işlemci bulunuyor. İşlemci ve grafik olarak Samsung Galaxy S7 daha gelişmiş bir donanıma sahip olduğundan AnTuTu değerlerinde anlaşılacağı üzere çok daha iyi diyebiliriz. Donanım olarak bu kadar farkın olması sizi şaşırtmasın zira telefonu kullanırken uygulamaların tepki süresi arasında o kadar fark yok. Asus’ un ZENUI arayüzü Galaxy S7 ile aynı hızda çalışıyor diyebiliriz. Oyunlarda ve uygulamalarda S7 biraz daha akıcı çalışıyor. Performans konusunda S7 daha iyi diyebiliriz.

Pil ve Fiyat

Önemli bir konuya daha geldik. Pil ve fiyat telefonların terci edilmesinde büyük rol oynuyor. Her iki model de 3.000 mAh kapasiteli bataryaya sahip. Bu bataryanın ne kadar gittiği cihazların sahip olduğu donanım ile doğrudan bağlantısı var. S7′ nin yüksek çözünürlükteki ekranı elbette daha fazla pil harcayacağı için pilinin daha az gittiğini söyleyebilirim. Cihazların pillerine ait detaylı karşılaştırma tablosunu aşağıdan görebilirsiniz.

Tablodan göreceğiniz üzere Zenfone 3 pil konusunda daha iyi diyebilirim. Her iki modeli de hızlı şarj teknolojisi ile 1.5 ile 2 saat arasında tam şarj edebilirsiniz. Zenfone 3 ile bir günün sonunu rahat görebilirken Galaxy S7′ de şarj konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Her iki modelin ülkemizdeki satış fiyatlarına bakacak olursak Zenfone 3′ ün 3 ram kapasiteli modeli 1799′ dan başlayan fiyatlarla satıldığını görüyoruz. Yazıda karşılaştırdığımız model 4 GB ram olduğu için onunda iki bin lira civarı satıldığını söyleyebiliriz. Samsung Galaxy S7 ise 2399 TL’ den başlayan fiyatlarla mağazalarda satılıyor. Fiyatları yazarken distribütör yani üretici firmanın resmi dağıtıcısı olan mağazaları baz alarak yazdım.

Hangisi Almalı?

Karşılaştırma yazısının sonuna gelirken hangisini almalıyız sorusuna cevap vermeye çalışacağım. Tasarım konusunda her iki cihaz da son derece güzel görünüyor ve seçim yaparken biraz zorlanabilirsiniz. Donanım konusunda Galaxy S7 çok daha iyi olduğu özelliklerden anlaşılıyor. Oyunlarda ve uygulamalarda Galaxy S7 daha iyi sonuç veriyor. Cihazların kameraları hemen hemen aynı sonuçları veriyor ve kamera severler için ön kamera da Zenfone 3 biraz daha iyi diyebiliriz.

Pil konusunda Zenfone 3′ ün daha iyi olduğunu yukarıda yazdım. Eğer pil konusunda çok sıkıntı yaşıyorsanız bu iki modeli es geçip Zenfone Max modellerine göz atabilirsiniz. Fiyat olarak Zenfone 3 ile Galaxy S7 arasında 400 liralık bir fark var. Bu fark o kadar da yüksek bir farktır diyemeyiz. İki bin lira verebilen biri zaten üstüne 400 lira daha ekleyebilir. O yüzden fiyat konusunda tercih tamamen size ait, kendi bütçenize bakıp ona göre tercih yaparsınız.

Her iki modeli de detaylı şekilde karşılaştırmaya çalıştım. Hangi cihazı alacağınız yine sizin tercihiniz tabi ki, bir mağazaya gittiğiniz de bu yazdıklarımı göz önüne alarak istediğiniz modeli seçebilirsiniz. Mağazalarda Samsung ürünlerini satıp prim kazanan çalışanları lütfen görmezden gelin 🙂

Değerli ziyaretçi Apple Iphone 7 ve Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Karşılaştırması başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz