SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?

SEO (Search Engine Optimization ) ülkemizdeki adıyla “Arama Motoru Optimizasyonu” arama motorları için yapılan iyileştirme, optimizasyon ve uygun hale getirme işlemlerine denir. Bu SEO çalışmaları site içi SEO ve site dışı SEO olmak üzere ikiye ayrılır. Arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için yapılan tüm işlemlere SEO denir. Bu çalışmaların yapılma nedeni sitede yer alan bilgi, hizmet ve satışların daha fazla kitleye ulaştırılması içindir.

Site İçi SEO: Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için siteye uygulanan iyileştirmelere denir.

Site Dışı SEO: Üst sıralara çıkmak için site ile bağlantılı olan diğer sitelerden backlink, doğrudan bağlantı, reklam, tanıtım yazısı gibi işlemler yaptırmaya denir.

Bir sitenin içindeki yazı, hizmet ve bilginin arama motorlarında üst sıralara çıkması için sadece o hizmet ve bilgiyi sitede paylaşarak aramalarda üst sıralara çıkmak pek kolay değildir. Bunun için arama motorları, uygulanması halinde yapılan site içi ve site dışı iyileştirmelere karşılık siteyi üst sıralara çıkarır.

Değerli ziyaretçi Kaligrafi Nedir? başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Benzer Yazılarım