SEO Uzmanlarının Kullandığı En İyi 10 SEO Araçları Sitesi

Web dünyasına yeni başlayan biriyseniz SEO Optimizasyonuna hakim olmanız biraz zor. SEO hakkında araştırmalarınızın bir sonu olmayacaktır. Bazen kısa yoldan iyi eğitimler alarak bu süreci kısaltabilirsiniz. Eğer kendi başınıza öğrenen biriyseniz bu süreç çoğunlukla tecrübe edinilerek (yanlışlar yaparak) kazanılır.

Bu yazımda en iyi 10 SEO araçları sitesini ele aldım. Zengin SEO araçlarına sahip bu sitelerin bir kısmı ücretsiz bir kısmı ise ücretli olarak yayın yapıyor. SEO uzmanlarının en çok kullandığı SEO araçları hakkında bilgi sahibi olmak için yazımın devamına göz atabilirsiniz.

En İyi Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Araçları Sitesi

1. Ahrefs: SEO Anahtar Kelime Aracı

Eğer SEO dünyasına yeni giriş yapmış biriyseniz muhtemelen Ahrefs’i duymuşsunuzdur. En çok tavsiye edilen SEO araçları sitesi, içinde barındırdığı birçok özellik ile sitenizin durumu hakkında net bilgiler edinmenizi sağlıyor. İçinde barındırdığı araçlar sayesinde sitenizin sıralamada yükselmesi için hangi kısımlarını iyileştirilmesi gerektiğini ve rakiplerinizi analiz edip nasıl hareket etmeniz gerektiğine dair bir çok bilgiye ulaşmanızı sağlıyor. Özellikle zorlu bir sektörde bulunan web sitelerin rakip analizi özelliğinden yararlanmasını şiddetle tavsiye ediyorum.

2. Majestic: Pazarlama için SEO Araçları

Majestic uzmanlara göre pazarlama için en iyi SEO araçlarından biridir. En iyi web sitelerinin sıralamasını görmenizi sağlayan The Majestic Million gibi sayısız kullanışlı özelliğe sahiptir. Ayrıca site karşılaştırmaları ve rütbe izleme özellikleri sahiptir. Sıralamada üste çıkmanız için en iyi anahtar kelimeleri bulmanızı sağlayan araçları da mevcuttur.

3. Woorank: SEO Sıralama Aracı

En iyi SEO analiz aracı olarak Woorank , pazarlama verilerinizi izlemek ve raporlamak için ücretsiz ve ücretli seçenekler sunar. Hangi anahtar kelimeleri hedeflediklerini keşfetmek için rakiplerinizi ekleyebilir ve böylece kendi anahtar kelimelerinizle çalışabilirsiniz. Sektörünüzü gerçekten anlamak ve kullanıcılar için mümkün olan en iyi şekilde sitenizi optimize etmek için anahtar kelimelerin zaman içinde nasıl performans gösterdiğini raporlamayı deneyin. Ve en önemlisi bu araçlar yinelenen içeriği, kesinti sürelerini ve güvenlik sorunlarını tanımlayabildiğinden ve bunların nasıl düzeltileceğine dair yönergeler sağlayabildiğinden web sitenizin teknik ve içerik açısından eksiklerini görmenizi sağlayan çeşitli araçlara sahiptir.

4. SpyFu: Ücretsiz SEO Araçları

SpyFu’nun inanılmaz premium araçları bulunuyor. Ücretsiz olarak sunulan araçlar da siteniz için çok yararlı veriler elde etmenizi sağlamaktadır. SEO’ya yeni başlayan biriyseniz başarılı olmaya başladığınızda ücretli özelliklere kolayca geçebilirsiniz. Bir anahtar kelimenin her ay kaç defa aranacağını kolayca görebilir ve bu anahtar kelime için sıralama zorluğunu kolayca belirleyebilirsiniz. Hangi anahtar kelimeleri kullandıklarını belirlemek için rakipleriniz üzerinde biraz araştırma da yapabilirsiniz. Kaç tane organik anahtar kelimeye sahip olduklarını, aylık kaç tıklama aldıklarını, ücretli ve organik rakiplerinin kim olduğunu, Google Adwords’te oluşturdukları reklamları ve daha fazlasını kolayca görmek için rakiplerinizin veya kendi web sitenizde arama yapabilirsiniz . Piyasadaki en ayrıntılı SEO analiz araçlarından biridir.

5. Answer The Public: Ücretsiz SEO Araçları

Answer The Public e-ticaret blogunuz için yazacağınız konuları kolayca bulmanızı sağlar. Bu araç daha iyi bir çevrimiçi sıralama için belirli anahtar kelimeler etrafında içerik oluşturmak amacıyla kullanabilirsiniz. Öne çıkan zengin içerik fırsatlarını bulmak için harika bir fırsattır. Sizin için içerik oluşturmak üzere bir içerik yazarı kiraladığınızı varsayalım. Tek yapmanız gereken bu listeyi indirmek ve onlara göndermek. Web siteniz için SEO yönünden en iyi içerikleri bulmanız için son derece etkili bir yoldur.

6. Ubersuggest: Anahtar Kelime İzleme Aracı

Neil Patel tarafından geliştirilen Ubersuggest, anahtar kelimeleri ve bunların arkasındaki arama amacını onlar için en üst sıradaki SERP’leri (Herhangi bir arama motorunda anahtar kelimeyi yazıp arattığınızda karşınıza çıkan sonuç listesinin ismidir.) belirterek tanımlamanıza yardımcı olan bir anahtar kelime bulma aracıdır. Kısa kelimelerden uzun öbeklere kadar bu ücretsiz harika anahtar kelime aracından yüzlerce öneriyle web sitenizde kullanmak için doğru terimleri bulabilirsiniz. Raporlarına ekledikleri metrikler, anahtar kelime hacmi, rekabet, TBM ve mevsimsel eğilimler ile siteniz için son derece iyi veriler elde edebilirsiniz.Ayrıca bir anahtar kelimenin hedeflemeye değer olup olmadığını ve ne kadar rekabetçi olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir.

7. Moz: SEO Software

Moz, uzmanların kullandığı en iyi SEO araçlarından biri olarak adından sıkça söz ettiriyor. Bazı uzmanlar, Google’ın düzenli algoritma değişikliklerine rağmen Moz’un her zaman nasıl güncel olduğunu merak ediyor. İster anahtar kelime önerileri isterse bir site taraması arıyor olun, Moz tam aradığınız hizmeti veren bir SEO araç merkezidir. Web sitenizin nasıl performans gösterdiğinin yanı sıra sitenizi nasıl geliştireceğiniz konusunda da harika bilgiler edinebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir sayfaya göz atarken mağazanızın metriklerini görmenizi sağlayan ücretsiz olarak indirebileceğiniz ücretsiz bir MozBar araç çubuğuna da sahiptir. SEO hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, yıllık konferansları olan MozCon’a da göz atabilirsiniz.

8. KWFinder: SEO Kelime Aracı

KWFinder gibi bir SEO Anahtar Kelime Aracı, daha düşük bir rekabet seviyesine sahip uzun kuyruklu anahtar kelimeler bulmanıza yardımcı olur. Uzmanlar bu SEO aracını en iyi anahtar kelimeleri bulmak ve geri bağlantılarda ve SERP’de (Arama Motoru Sonuçları Sayfası) analiz raporları çalıştırmak için kullanırlar. Sıra Takibi aracı geliştirmenizi tek bir anahtar metriğe göre izlerken sıralamanızı kolayca belirlemenize yardımcı olur. Ayrıca bu yeterli değilse web sitenizi daha da üst sıralara koymanıza yardımcı olacak bir ton yeni anahtar kelime fikri alabilirsiniz.

9. SEMRush: Marketing SEO Tools

SEMRush SEO topluluğunda uzmanların favorisi konumunda bulunan nadir sitelerden bir tanesidir. Uzmanlar, sıralamaları ve yeni sıralama fırsatlarını kolayca değerlendirebilmeyi sever. Bu SEO aracının en popüler özelliklerinden biri rakiplerinizi web sitenizi kolayca karşılaştırmanıza izin veren Domain vs Domain analizidir. Web sitenizin arama verilerini trafiğini ve hatta rakiplerinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak analiz raporları arıyorsanız, anahtar kelimeleri ve alanları karşılaştırabilirsiniz. Sayfa İçi SEO Denetleyicisi aracı, sıralamalarınızı kolayca izlemenize ve web sitenizin performansını nasıl artıracağınıza ilişkin bazı öneriler bulmanıza olanak tanır.

10. Serpstat: Hepsi Birarada SEO Platformu

Serpstat, SEO, PPC ve içerik pazarlama hedefleri için bir büyüme platformudur. SEO görevlerini çözmek, rakipleri analiz etmek ve ekibinizi yönetmek için uygun fiyatlı bir hepsi bir arada araç arıyorsanız, Serpstat mükemmel bir seçim olacaktır. Dünyadaki tüm Google bölgeleri için anahtar kelime ve rakip analiz verileri topladığı için birçok uzman araca geçiyor. Ayrıca, Serpstat benzersiz özellikleriyle bilinir. En popüler olanı, rakiplerinizin ilk 10 arama sonucunda sıraladıkları ve sizin bilmediğiniz anahtar kelimeleri tanımlayan Eksik Anahtar Kelimeler (Missing Keywords) özelliğidir.

Değerli ziyaretçi WordPress Newspaper Tema İncelemesi başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz