Sony Xperia T3 ve Asus Zenfone 2 Laser (5,5 inç) Karşılaştırma

Merhaba arkadaşlar bu yazımda başlıkta belirttiğim her iki modeli kategorilerde karşılaştırarak bir sonuca ulaşmaya çalışacağım. Aynı fiyatlarda satılan modeller aynı kullanıcılara hitap ettiği için her iki model arasında kalan ve almayı düşünenler için bu yazım dilerim rehber niteliğinde olur. Bakalım hangi model daha iyiymiş.

Kamera:

xperia-t3-kamera-test-kadir-blog-akıllı-telefon-android

Sony Xperia T3

Asus Zenfone 2 Laser

Asus Zenfone 2 Laser

Xperia T3’ün kamerası 8 megapiksel iken Zenfone 2 Laser’in kamerası 13 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekmenize olanak sağlıyor. Ön kameralara baktığımız zaman yine Zenfone 2 Laser’de 5 megapiksel iken Xperia T3’te 1,1 megapiksellik kamera bulunuyor. Diğer bir ayrıntı ise Zenfone 2 Laser’de lazer odaklama ile yakın çekimde çok sonuçlar elde edebilirsiniz. Kamera konusunda Zenfone 2 Laser’in daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Performans

Akıllı telefonlarda Sony’nin modelinde Snapdragon 400 adlı işlemci, 1 gb ram ve Adreno 305 grafik işlemcisi varken Asus’un modelinde Snapdragon 410 adlı işlemci, 2 gb ram ve Adreno 306 grafik işlemcisi bulunuyor. Görüldüğü gibi donanım konusunda Asus daha iyi olduğu için performansa doğrudan yansımış AnTuTu testinde daha yüksek skoru elde etmiş. Bu kategori de Zenfone 2 Laser’in daha iyi olduğu görülüyor.

Ekran:

Ekran boyutu olarak birbirine çok yakın boyutlara sahipler. Zenfone 2 Laser’de 5,5 inç ekran varken Xperia T3’te 5,3 inç ekran bulunuyor. Her iki ekranda HD (720×1280) çözünürlüğe sahip. Xperia’nın ekranı 277 ppi ile canlı renkler sunuyor.

Diğer Detaylar:

Yazımda belirtmediğim diğer detayları aşağıda ki tabloyu inceleyerek ulaşabilirsiniz. Tabloyu incelediğiniz zaman Zenfone 2 Laser modelinin birçok konuda daha üstün olduğunu fark etmişsinizdir. Tablonun devamında sizleri bir de fiyat konusunda bilgilendireyim istedim.asus zenfone 2 laser sony xperia t3 karşılaştırma testi

Fiyat:

Her iki modelde 999 TL’den başlayan fiyatlarla mağazalarda satışta. Sony Xperia T3’i N11.com‘dan satın alabilirsiniz. Asus Zenfone 2 Laser’i ise doğrudan Asus Shop üzerinden alabilirsiniz.

Elimden geldiğince tarafsız olamaya çalıştım. Sizde her iki model hakkında ki fikirlerinizi yorum yazarak belirtebilirsiniz. Başka bir inceleme veya karşılaştırma yazısında görüşmek üzere.

Değerli ziyaretçi Asus Zenfone 2 Laser ve General Mobile 4G Karşılaştırması başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz