Veri Madenciliği Programlama Dilleri

Veri madenciliği, veri çeşitliliğine ve bilgisayar işlemesine bağlıdır. Veri madenciliği aracı gelecekteki davranışı tahmin eder ve ayrıca bilginin tercih edilen seçeneklere ulaşmasını sağlar. Endüstri, iş karmaşıklıklarını sıralamak ve teknolojik yenilikler getirmek için sayısız programlama diliyle dolup taşmaktadır.

Giderek artan gelişmelerle birlikte, geliştiricilerin sürekli olarak yeni beceriler edinmelerini sağlamak önemlidir. Ancak veri madenciliği yapmak için en iyi programlama dilini seçmek isteyen biriyseniz bu görev daha zordur. Her projenin farklı araçlar ve işlevsellikler talep edebileceği göz önüne alındığında doğru programlama dilini seçmek önemlidir. Yazının bu bölümünde veri madenciliğinde sık kullanılan programlama dilleri açıkladım.

R Programlama Dili

R, istatistiksel bilgi işlem ve grafikler için bir dil ve ortamdır. John Chambers ve meslektaşları tarafından Bell Laboratuvarlarında geliştirilen S diline benzer bir GNU projesidir. R dili ilk olarak 1993 yılında ortaya çıktı. R, veri bilimindeki en yaygın dildir. Sadece birkaç satır kodla rakamları temsil edecek şekilde zarif grafikler oluşturabilir.

Normal olarak excel dosyaları veri analisti tarafından kullanılır; Bununla birlikte şimdi R, ağırlıklı olarak bir görselleştirme aracı olarak mali modelleme için kullanılmaktadır. R’ın güçlü yönlerinden biri ihtiyaç duyulan matematiksel semboller ve formüller de dahil olmak üzere iyi tasarlanmış yayın kalitesinde grafiklerin üretilebilme kolaylığıdır. Temel olarak, R veri madenciliği ve veri analizi için ilgi çekici araçlar sunuyor.

Python Programlama Dili

Programcılar Python’u okunabilirliği yüksek, açık ve basit bir dil olarak görür. Basitlik hem dilin kendisi hem de Python programcıları arasında yaygın ve basit bir kod yazmayı teşvik etme konusunda var olmaktadır. Python, veri madenciliği yeteneklerine sahiptir ve veri işlemede iyi bir seçenek olarak ortaya çıkmıştır. Python, orta ölçekli belgelerin işlenmesi için en iyi araçtır.

Yüksek performanslı hesaplamalar yapmak istiyorsanız, Python kullanılabilecek en iyi seçenektir. Python hızla gelişmekte ve daha somut bir dil haline gelmektedir. Python, R’a göre öğrenmesi kolay bir dil olmakla beraber topluluğu son yıllarda hızlı bir şekilde büyüdü.

Julia Programlama Dili

Julia bir süre önce ilk aşamalarında olmasına rağmen, sayısal bilgi işlem alanında dalgalanmalar yaratmaya başladı. Julia, Python gibi bir söz dizimine ve C gibi rekabetçi bir performansa sahip yüksek seviyeli bir dildir. Bu programlama dili ilk olarak Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından başlatılan bir proje olarak ortaya çıkmıştır.

Nitelikli bir derleyici, dağıtık koşut yürütüm olanağı, sayısal hesaplamalarda yüksek doğruluk oranı ve geniş bir matematiksel işlev kütüphanesine sahip olan Julia’nın sözdizimi diğer yazılım geliştirme ortamlarında kullanılan dillerle benzerlik göstermektedir. Büyük bölümü Julia’yla yazılmış olan bu kütüphane C ve Fortran kullanılarak geliştirilmiş doğrusal cebir, rastgele sayı üretimi ve hızlı Fourier dönüşümü bileşenlerini de içermektedir.

Değerli ziyaretçi Veri Madenciliğinde Önemli Noktalar başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz