Yazıcı Seçiminde Bakmanız Gereken 4 Şey

İş yeriniz ya da eviniz için yazıcı almanız gerektiğinde, detaylı bir araştırma yapmadan kesinlikle ürün seçiminde bulunmayın. Özellikle daha önce yazıcı kullanmayanlar ya da kullandığı yazıcıdan memnun kalmayanlar bu aşamada daha titiz bir araştırma yapmak isteyebilir. Araştırmalar sonucunda seçeneklerin sanılandan da fazla olması, akılların karışmasına neden olabiliyor. Bu nedenle sizler için yazıcı seçiminizi kolaylaştıracak, dikkat etmeniz gereken 4 madde şeklinde bir içerik hazırladık.

1- Yazıcıda Marka Seçimine Dikkat

İlk olarak gözden geçirmeniz gereken husus marka. Yazıcının uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi ve beklentilerinizi karşılayabilen bir performans sunabilmesi için belirli markalara yönelmenizde fayda var. Bu markalardan en çok tercih edilenlerden biri HP oluyor. Çünkü çok sayıda farklı cihaz modeli mevcut ve kendi kullanım şeklinize uygun bir modeli kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Kalite beklentisini karşılayan üretimler yapan markalar genellikle ileri teknoloji kullanıyor. Dolayısıyla teknik özellikleriyle yüz güldüren modelleri, sektöründe lider konumda olan firmaların ürün seçeneklerinde bulabiliyorsunuz.

2- Kartuş ve Toner Arasında Seçim Yapın

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, seçeceğiniz yazıcının kartuşlu mu yoksa tonerli mi olması gerektiğidir. Karar vermek için de ayda kaç sayfa çıktı aldığınızı düşünün. Örneğin ayda yaklaşık olarak 100 ila 200 sayfa arasında baskı alıyorsanız kartuş kullanılan bir yazıcı modelini seçmeniz çok daha cazip olabilir. Fakat pek çok işyerinde aylık baskı sayısı 1000’li rakamları dahi bulabiliyor. İşte bu durumda kartuş daha masraflı olacağından bu ofislerde toner ile çalışan yazıcıların tercih edilmesi, daha doğru olabiliyor. Tonerli yazıcılar lazer yazıcı adıyla da anılıyor. Kartuşlu olanlar ise mürekkep püskürtmeli yazıcılar şeklinde piyasaya sunulabiliyor.

3- Kağıt Haznesinin Kapasitesine Bakın

Özellikle işyerlerinde kullanım için bir yazıcı arıyorsanız ve çok sık baskı alınan bir ofis söz konusuysa, seçtiğiniz modelin kağıt hazne kapasitesi de önem kazanıyor demektir. Yazıcılar son dönemde fotokopi makinesi işlevini de üstleniyor. Dolayısıyla fotokopi kağıdı kapasitesi açısından da bakmanız ve yüksek kapasiteli bir kağıt haznesi sunan modellere yönelmeniz gerekir. Gün içerisinde yazıcıya sürekli kağıt eklemek sorun olabilir. Bundan kurtulmak için doğru model tercihinde bulunmanızda fayda var.

4- Bütçenize Uygun En Kaliteli Yazıcıyı Seçin

İleri teknoloji ile tasarlanmış, yüksek performans sunan ve fotokopi çekmek gibi ek fonksiyonları bulunan bir printer satın almak istiyorsanız fiyat da önem kazanıyor demektir. Ayırdığınız bütçe ile en kaliteli ve en yüksek performanslı yazıcıyı satın alabilmek için doğru adresten ürün temin etmek gerekir. Bu noktada devreye Avansas giriyor. Çok sayıda ofisin ihtiyaçlarını bu adresten karşılamasının öncelikli nedeni; kaliteyi, avantajlı fiyatlar eşliğinde sunuyor olması. Hem tonerli hem de kartuşlu yazıcı modellerini bulabileceğiniz Avansas, HP marka yeni printer çeşitlerini de satışa sunuyor. HP yazıcılarla uyumlu HP kartuşlara http://www.avansas.com/hp-kartus.htm bu adresten bakabilirsiniz. Üstelik sadece yazıcı değil kartuş ve toner ihtiyacınızı da Avansas’ ın online satış adresinden kolaylıkla temin edebiliyorsunuz. Böylece uyumlu kartuş ya da toner bulma derdinden de kurtulmuş oluyorsunuz. Avansas Yazıcılar kategorisinden ürün seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi Asus Zenfone 3 Ultra Ön İnceleme başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • Yazıcı seçimi konunda uyumlu kartuşların fiyatlarına bakmakta yarar var. Bazı markalar yazıcı fiyatları olarak uygun olsa da kartuş fiyatında pahalı olabiliyor.

    • Haklısınız zamanında yazıcı satışı yapardım bir mağazada yazıcı fiyatı örnek olarak 80 lira ise kartuşlar 100 liradan fazla tutuyordu. Yazıcı bozulunca çöpe atmak dışında seçenek kalmıyordu.

  • Kartuş daha çok üst düzey renkli çalışmalar için ideal olabilir sanırım. Ben hem evimde hem de ofiste tonerli yani lazer yazıcı kullanıyorum. Sizinde belirttiğiniz gibi toner oldukça ekonomik oluyor diğerine göre.

  • Yazıcılar eskiden özellikle 10 sene önce pahalıydı. Şimdi yazıcılar ucuz kartuşlar pahalı 🙂 Orijinal kartuş kullanılmazsa da yazıcının ömrü çok kısalıyor. Aldığımız ürünleri uzun ömürlü kullanabilmek için orijinal ürünlerden ve markalardan şaşmamak lazım. HP, Canon ve Brother yazıcılar kaliteli ve uzun ömürlü yazıcılar üretiyor.

  • Size katılıyorum. Yazıcı seçiminde marka seçimi önemli. Örneğin HP hem ürün çeşitleriyle bütçeye ve ihtiyaca uygun bir çok ürün sunuyor hem de servis ağı geniş. Yazıcıların kartuş fiyatları da biraz daha makul olsa keşke 🙂

  • Kişisel kullanımlar ve küçük işletmeler için yazıcı seçiminde en önemli unsur bütçeye uygun olması. 🙂 Açıkçası teknolojiye ulaşabilirlik artsa da kullanma bilinci yeteri kadar artmadı. Alınmak istenen yazıcı için uyumlu kartuş / toner incelemesi yapılmadan yazıcı satın almayı doğru bulmuyorum.

  • Kartuş ve toner arasında seçimi yapmak aslında kullanım amacıyla doğrudan ilgili. Resim fotoğraf gibi renk ve detayların yoğun olduğu görseller için mürekkep püskürtmeli olanlar daha ideal. İş yeri ve ev kullanıcıları için lazer yazıcı fazlasıyla yeterli oluyor.

  • Lazer yazıcı olarak fiyat performans konusunda HP üzerine marka tanımıyorum. HP orijinal kartuş fiyatları da abartı olmuyor ve uzun süre gidiyor. HP Laserjet Pro P1102 model yazıcı kullanıyoruz ve oldukça memnunuz. Bu bütçelerde yazıcı arayanlara tavsiye ederim.