Hakkımda

Ben Abdulkadir Turan, kısaca Kadir Turan’ da diyebilirsiniz. Mart ayının 21′ inde Şanlıurfa’ da dünyaya geldim. Her ne kadar net bir bilgi olmasa da 21 Mart 1993 yılı kadir gecesine denk geldiği için adım o yüzden konmuş diyorlar. Orta halli bir ailenin sarışın ve sakin bir çocuğu olup anneme hiç sorun çıkarmamışım. Yaramazlık falan yok yani. Çocukluğuma dair hatırladığım fazla birşey yok. Tek bildiğim ¨Nerde o eski günler¨ cümlesindeki eskilerin gerçekten iyi zamanlar olduğu.

Küçükken genelde araçlar, aletler, elektronik eşyalara ilgim vardı. Sürekli bir şeyler yapmak bişeylerle uğraşmak istiyordum. Bu yüzden babamın tornavida ve araç çantasını hep kurcalardım. O çanta kilitlendikten sonra işler biraz daha zorlaşsa da yine açmanın yolunu buluyordum bir şekilde. Bişeyleri kırmak, açmak, bozmak eğlenceliydi her zaman. Yaşadığım sokağın biraz aşağısında bulunan okula yazılmakla eğitim hayatıma resmi olarak başladım. Babam sağ olsun erken deyip biraz geç gönderdi okula, o zamanlar benim yaş 8. Keşke 2 sene daha erken başlasaydım diyorum hiç olmazsa eğitim sisteminde 2 sene daha erken kurtulmuş olurdum.

İlkokul ve ortaokul bitirdikten sonra eve yakın bir liseye başladım. Ergenlik zamanları falan derken epey melankolik geçti o yıllar. Bilgisayarla tanışmam 7.sınıfta ilk defa izlemek için gittiğim tiyatro dönüşü olmuştu. Babam sağ olsun aylarca istediğim bilgisayarı bir gece ansızın odama getirip bırakmıştı. İlk bilgisayarı aldıktan sonra diğer normal çocuklar gibi bir süre oyunlarla vakit geçirdim. Favori oyunum Call Of Duty ile çok güzel zamanlar geçirdim diyebilirim. Neyse hikayemize dönelim. Oyunlar bir süre zamanımı alsada bilgisayarın verdiği sorunları kendim nasıl çözebilirim diye düşünürken epey kurcalamıştım aleti. Format atmak, modifiye işletim sistemi yüklemek abimle benim için sıradan bir olay haline gelmişti. Abimin ilgisi grafik tasarıma yönelince Photoshop’la tanışmam böyle oldu. Ben her ne kadar grafik tasarımı sevsemde hiçbir zaman tam olarak yönelemedim. Kodlama ve yazı yazmak daha çok ilgimi çekiyordu. İlgimi çekiyordu ama diğer yandan farklı alanlarda da bir şeyler öğreneyim derken yeni şeyler öğrenmemde abimin epey katkısı oldu diyebilirim.

Lise 1’de bilgisayar tamircisinde işe başladım. Her gün uyan liseye git, işe git, format at, torrentten film, oyun indir, eve git izle-kur-oyna çemberinde zaman geçirdim. Lise zamanlarında en çok sevdiğim oyun olan Call of Duty oyunuyla epey zaman geçirmişimdir. Hatta şimdi gözlerimin biraz çukurlaşmasının bu oyun yüzünden olduğunu düşünüyorum. Lise zamanlarında derslere pek yoğunlaşamadım. Bilgisayar tamiratçısında çalışmam derslere ilgimi düşürdü. Zamanımın büyük bir bölümü bilgisayar tamiratıyla geçiyordu. Donanım tamiratında kendimi geliştirdim bir de yazılımla uğraşayım dedim. İşte asıl serüvenim o zaman başladı. Gerçi ortaokulda GTA Vice City’e mod yapmakta yazılımla ilgiliyse daha erken başladı diyebilirim.

Öncesinde web siteleri kurma işleriyle ilgilendim. Ufak tefek siteler kurdum başarılı olamadım. İnternetten para kazanma o aralar epey popülerdi ama ben henüz nasıl kazanacağımı bilmiyordum. Abimin bir arkadaşının Androidcim.com adında bir sitesi vardı ve para kazanıyordu. Bu benimde ilgimi çekmişti. İlk başta nasıl yapıldığını bilmiyordum o yüzden işi öğrenmem gerekiyordu. Abimin arkadaşı ile tanıştıktan sonra sitesine yazarlık yapabileceğimi söyledim ve onla anlaştık. Sitesine telefonlar hakkında yazılar yazmaya başladım. Bir süre öyle devam ettikten sonra neden kendi siteme yazmamayım diye düşündüm. bu yüzden kuracağım siteye isim arayışlarına başladım. Site için isim bulmak en zor kısımdı. Doğru ismi bulduktan sonra çevremdeki arkadaşlara önerdim ama pek beğenmediler. Aklımda başka da isim yoktu. Site için bulduğum Androidmakale.com alan adını satın alarak 22 Şubat 2014’te site kurma işini başlattım. Bu süreçte yazarlık yaptığım siteden ayrıldım ve kendi siteme WordPress altyapısını kurduktan sonra ilk yazımı yazdım.

26 Şubat 2014 yılında yazdığım ilk yazı “Htc ve Sony Cihazlarının Bootloader Kilidini 1 adımda Kırma – En basit Yol” idi.

Siteye bir yandan yazı yazmak diğer yandan Google’da arama sonuçlarında nasıl üst sıralara çıkarabilirim diye düşünürken SEO terimi ile karşılaştım. SEO (Search Engine Optimization) yani Arama Motoru Optimizasyonu sitemin üst sıralara çıkmasında epey fayda sağladı. Arama motorları ile ilgili birçok şey öğrendim. SEO’ya uygun yazılar yazmaya başladım. Sitemin kullanıcıları artmaya başlarken para kazanmak için en sağlam firma olan Google Adsense’e başvuru yaptım. Site kabul edildi ve reklamlar yayınlanmaya başladı.

Bu süreçte sadece içeriğe odaklandım. Bir yandan içerik eklerken diğer yandan SEO uyumlu yazı yazmak için araştırmalar yapmaya başladım. eğer SEO uyumlu yazılar olmasaydı eminim daha fazla içerik yazmam gerekecekti lakin doğru ve uyumlu yazılar yazarak az içerik ile siteye yüksek oranda kullanıcı çekmeyi başardım.

Devamı Gelecek…