2023’te Etsy’de Nasıl Satış Yapılır: Yeni Başlayanlar İçin Kılavuz

Etsy’de nasıl satış yapacağınızı öğrenmek istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Doğru yere geldiniz. Dünya çapında 96 milyondan fazla aktif alıcıyla Etsy, dünyanın en büyük çevrimiçi pazar yerlerinden biridir. Satacak bir ürünü olan yaratıcı bir girişimciyseniz olmanız gereken yer burasıdır. Kendi Etsy mağazanızı oluşturmak ve bugün satışa başlamak için bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için yazımı okumaya devam edebilirsiniz.

Etsy’de satışa başlamak için 10 basit adım

1. Ücretsiz bir hesap oluşturun

Her şey sırayla. Etsy.com/sell adresine gidin ve ” Başlayın “a tıklayın.

E-posta adresinizi girin ve istemleri izleyin.

2. Vitrininizi açın ve tercihleri ​​seçin

Ücretsiz hesabınızı oluşturduysanız, şimdi mağaza dilinizi, ülkenizi ve para biriminizi seçin. Bir mağaza adı seçin. Bu kısım, özellikle sıfırdan başlıyorsanız zor olabilir. Mağaza ismi seçerken yardımcı olacak birkaç ipucu:

  • Markanızın uyandırmasını istediğiniz duyguyu ileten bir kelimeyi, sattığınız her ne ise onu ifade eden kelimeyle birleştirin. Örnek: Büyüleyici Kolyeler .
  • Doğa, yabancı bir dil veya bir müzik aleti gibi soyut bir şeyden ilham alan benzersiz bir kelime veya ifade kullanın.
  • İkisini birleştirerek yeni bir kelime oluşturmaya çalışın.
  • Kendi adını kullan.

Unutmayın: Lansmandan önce mağazanızın adını istediğiniz kadar değiştirebilirsiniz . Ancak sonrasında değiştirmek isterseniz , bunu yalnızca bir kez yapabilirsiniz. Bu yüzden sonradan pişman olacağınız bir isim seçmeyin.

3. Mağazanızı ürünlerle doldurun

Mağazanızı kurduktan sonra sıra ürün listelemelerinizi eklemeye gelir. Her öğe için en fazla 10 fotoğraf ekleyebilirsiniz. Ve gerçekten seviye atlamak istiyorsanız 5-15 saniyelik bir video yükleyebilirsiniz.

Buraya liste kaydınızın ayrıntılarını dahil edecek, ona bir kategori atayacak ve ürün açıklamaları, fiyatlandırma ve nakliye bilgileriyle birlikte envanterinizi ekleyeceksiniz. Dükkanınızı pazarlamak için Etsy reklamlarını kullanmak isteyip istemediğinize de karar verebilirsiniz. Öğeniz için tüm ayrıntıları ekledikten sonra, ” Yayınla ” veya ” Taslak Olarak Kaydet ” düğmesine basabilir ve öğeye daha sonra geri dönebilirsiniz.

4. Nasıl ödeme almak istediğinize karar verin

Etsy’de satış yapmaya başlamak istemenizin nedenlerinden biri de ekstra para kazanmak, değil mi? Ürün listelemelerinizi oluşturduktan sonra, nasıl ödeme almak istediğinizi Etsy’ye bildirmeniz gerekir. Kişisel bilgilerinizi ve adresinizi ekledikten sonra banka hesabınızı bağlamanız yeterlidir.

 

5. Nakliye seçeneklerini seçin

Nakliye söz konusu olduğunda iki seçeneğiniz vardır: Gönderim tercihlerinizi ürün bazında seçin veya Gönderim ayarlarınızı mağazanızın tamamına uygulayın. Diyelim ki göndermesi çok maliyetli olmayan bir öğeniz var ve bu tek öğe için ücretsiz gönderim sunabilirsiniz. Ancak mağaza tercihiniz, mağazanızdaki daha pahalı ürünlerin kargo ücretini müşterinizin ödemesini sağlamaksa, bunu da yapabilirsiniz!

6. Müşteriler için faturalandırmayı ayarlayın

Etsy Payments, hem siz hem de alıcılarınız için faturalandırmayı halletmenin en basit yoludur. Müşteriler kaydolduklarında çeşitli ödeme seçenekleri (kredi kartı, banka veya Apple Pay gibi) arasından seçim yapabilir ve yerel para birimlerinde ödeme yapabilir.

7. Vitrininizi e-ticaret web sitenize bağlayın

İşletmeniz için mevcut bir e-ticaret web siteniz varsa, harika haberlerimiz var! Etsy, Shopify, Magendo ve WooCommerce gibi birçok e-ticaret platformuyla çalışır, böylece mevcut sitenizi Etsy vitrininize bağlayabilirsiniz. Dolayısıyla örneğin Shopify’da bir ürün satıyorsanız ve aynı zamanda bir Etsy satıcısı olmak istiyorsanız , bunu kullanışlı Shopify entegrasyonunu kullanarak yapabilirsiniz!

8. Etsy vitrininizi özelleştirin

Şimdi eğlenceli kısım: Etsy vitrininizi renkler, yazı tipleri, güzel ürün fotoğrafları ve daha fazlasıyla süsleyin. Unutmayın: Etsy vitrininiz, müşterinizin ilk izlenimidir. Hangi görsel hikayeyi anlatmak istediğinizi anlamak için biraz zaman ayırın.

9. Canlı yayına geçin!

Etsy mağazanızı kurdunuz ve artık canlıya almaya hazırsınız. Ama öncesinde yapmanız gereken birkaç işlem daha var.

10. Yeni mağazanızı sosyal medyada paylaşın

Etsy size mağaza kurmanız için araçlar sağlayabilir, ancak güzel yeni vitrininizi dünyayla paylaşmak bambaşka bir oyundur. Mağazanızı sosyal medyada paylaşmak, ürünlerinizi tanıtmanın ve potansiyel müşterileri çekmenin harika bir yoludur. Örneğin Instagram’da satış yapmak , hedef tüketicinize ulaşmanıza ve daha fazla satış yapmanıza yardımcı olabilir. 2021’de platformda aylık 1,21 milyar aktif kullanıcı vardı.

Pinterest’te pazarlama ve satış, pazarlama stratejinize katkıda bulunmanın başka bir harika yoludur. Her ay 459 milyon aktif kullanıcısı ile dünyanın en büyük 14. sosyal ağı olmasının yanı sıra alışveriş etkileşimi her yıl artmaya devam ediyor.

Hepsini yönetmek için bir araca mı ihtiyacınız var? Hootsuite, sosyal varlığınızı yönetmeyi kolaylaştırarak işinizin diğer alanlarına odaklanabilmeniz için size zaman kazandırır. Gönderileri planlamak ve yayınlamak, hedef kitlenizle etkileşim kurmak ve sonuçları ölçmek için kullanın – bunların hepsini tek bir panodan yapın.

Etsy’de satış yapmanın maliyeti nedir?

Etsy mağazanızı oluşturmak ücretsizken, bir satıcı olarak bilmeniz gereken belirli ücretler vardır.

Barındırma listeleme ücretleri

Etsy, listelediğiniz her ürün için 0,20 USD tutarında bir listeleme ücreti alır.

Listelemelerin süresi dört ay sonra sona erer ve siz otomatik yenilemeleri kullanmamayı seçmediğiniz sürece öğe başına 0,20 ABD doları üzerinden otomatik olarak yenilenir.

İşlem ücretleri

Bir müşteri mağazanızdan bir ürün satın aldığında, Etsy toplam sipariş tutarının %6,5’i kadar bir işlem ücreti alır. Bu Etsy ücreti, öğenin toplam maliyeti için geçerlidir (bunun için ücret alıyorsanız nakliye ve hediye paketi dahildir). İşlem ücreti tutarı Ödeme hesabınızda otomatik olarak görünecektir.

Ek reklam/pazarlama ücretleri

Mağazanızı tanıtmak için Etsy’nin reklam hizmetlerinden yararlanmayı seçerseniz, ekstra ücretler uygulanacaktır.

Etsy Ads ile: Belirlediğiniz bütçeye göre ücretlendirme yapılır.
Site Dışı Reklamlarda: Sadece reklamınız satışa dönüştüğünde ücret uygulanır.

Ödeme işlem ücretleri

Bu ücret, belirli bir oran artı ürününüzün toplam satış fiyatının yüzdesidir ve ülkeye göre değişir.

Gümrük ve KDV ücretleri

Etsy mağazanız uluslararası nakliye hizmeti sunuyorsa ithalat vergileri, gümrük vergileri ve/veya diğer ülkeler tarafından uygulanan diğer ücretlerden haberdar olmak isteyeceksiniz. Çoğu durumda, gümrük vergilerinden alıcı sorumludur. KDV kaydı olan bir satıcıysanız, sattığınız ürünler için KDV tahsil etmeniz gerekebilir.

Etsy’de başarılı satış yapmak için en iyi ipuçları

Profesyonel ürün çekimleri kullanın

Ürünlerinizi Etsy’de satmanın en kolay yollarından biri kaydırmayı durduran fotoğrafçılıktır. Aslında, iyi ürün fotoğrafçılığı, platformdaki başarınız için çok önemlidir. Etsy’nin müşteri araştırmasına göre, müşterilerin satın alıp almayacaklarına karar vermelerini sağlayan şey ürün fotoğrafları. Ve çoğu durumda, resimlerinizin kalitesi nakliye ücretlerinden, incelemelerden ve hatta ürünün fiyatından daha önemlidir! Görüntü kalitesi, müşteri incelemelerinde en yüksek sırada yer alır

Etsy’nin alıcı anketlerine göre, müşterilerin %90’ı fotoğrafların kalitesinin bir satın alma kararında “son derece önemli” veya “çok önemli” olduğunu söyledi.

Kaynak : Etsy

Profesyonel olmak bütçede yoksa, strese girmeyin. Ürün fotoğrafçılığınızı bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olacak pek çok kaynak var. Işıklandırma, çekim, düzenleme ve daha fazlası hakkında ipuçları için Etsy’nin Ürün Fotoğrafçılığı Kılavuzu‘na bakın .

Göz alıcı bir logo ve afiş oluşturun

Başarılı bir Etsy mağazası için olmazsa olmazlardan biri de güçlü bir görsel markadır. Ne de olsa, vitrininiz genellikle müşterinizin ilk izlenimidir. Grafik tasarım size uygun değilse, yardımcı olabilecek pek çok ücretsiz çevrimiçi araç (Canva gibi) vardır. Bir Hootsuite kullanıcısıysanız Hootsuite entegrasyonu için Canva’ya göz atın. Doğrudan Hootsuite panonuzdan ilgi çekici görsel içerik oluşturmanıza olanak tanır.

Etsy mağazanızı SEO için optimize edilmiş hale getirin

Google gibi, Etsy’nin de kendi arama algoritması vardır. Bir alıcı bir ürün aradığında, görevi alakalı olanı sunmaktır. İster el yapımı ürünler, ister eski ürünler veya zanaat malzemeleri satıyor olun, bu konuda ileriye dönük olmak ve bu anahtar kelimeleri benimsemek en iyisidir. Etsy mağazanızı arama için optimize etmenin ve üst sıralarda yer alma şansınızı artırmanın birkaç yolu:

  • Öğe listelerinizde etiketler ve anahtar kelimeler kullanın
  • Bir öğeyi listelerken öznitelikleri kullanın
  • Düzenli olarak yeni içerik ekleyerek mağazanızı güncel tutun
  • İyi bir müşteri deneyimi sağlayın
  • Alıcıları yorum bırakmaya teşvik edin
  • “Hakkımda” sayfanızın tamamlandığından emin olun

Benzersiz bir Hakkımda bölümüne sahip olun

Etsy’nin 2021 Küresel Satıcı Sayımı’na göre , satıcılarının %84’ü işlerini evlerinden yürüten yalnız girişimciler. Gerçek şu ki, her dükkan sahibinin anlatacak bir hikayesi vardır. Bu hikayeyi paylaşmak ve sizi benzersiz kılan şeyin altını çizmek, kalabalık bir pazarda öne çıkmanın anahtarıdır.

İşinizin arkasındaki kişi hakkında yazmak sizi biraz utandırıyorsa, anlıyoruz. Kendiniz hakkında konuşmak her zaman kolay değildir! Ancak bu, müşterilerinizle bir bağlantı kurma ve siz ve işletmeniz hakkında biraz daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olma şansınız. “Hakkımda” sayfanıza ne ekleyeceğinizi bulmakta zorlanıyorsanız, şu kutulardan birkaçını işaretlemeyi deneyin:

  • Başlangıç ​​hikayenizi paylaşın. Nasıl başladınız ve neden?
  • Sizi özel yapan şeyleri vurgulayın. Benzersiz bir süreciniz var mı?
  • Seyircinizi perde arkasına götürün. Bir dükkan sahibinin hayatındaki bir günün nasıl geçtiğini yüksek kaliteli fotoğraf ve videolarla gösterin.
  • Markanın arkasındaki yüzü gösterin. İnsanlar tanıdıkları, sevdikleri ve güvendikleri insanlardan satın alırlar. Bu yüzden alıcılarınıza kim olduğunuzu göstermeyi unutmayın!
  • Sosyal medya kanallarınıza bağlantılar ekleyin. Müşterilerinize, mağazanızın dışında sizi nerede bulabileceklerini ve sizinle etkileşim kurabileceklerini bildirin.

Hediye rehberi koleksiyonları oluşturun

Hediye rehberi koleksiyonları, herhangi bir mağaza için değerli bir ektir. Belirli ürünleri sergilemeye, alıcılarınıza ilham vermeye ve doğum günleri, düğünler veya baby shower partileri gibi tatiller ve dönüm noktaları için akıllarda kalmaya yardımcı olurlar.

Mağazanızdaki öğe listelerini düzenlemek için Etsy’deki Bölümleri kullanarak bir hediye rehberi koleksiyonu oluşturabilirsiniz. Bölümler, mağazanızın sol kenar çubuğunda bağlantılar olarak görünür ve bunları, öğe listelerini birçok şekilde gruplandırmak için kullanabilirsiniz.

Sosyal medyada yeni ürün listelerini tanıtın

Paylaş, paylaş, paylaş! Potansiyel alıcılarla bir şeyler inşa etmenin ve sadık bir takipçi kitlesi oluşturmanın en iyi yolu budur. Buna yardımcı olması için Etsy platformunda yerleşik olan araçları bile kullanabilirsiniz!

Etsy’den oluşturabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz altı tür gönderi vardır:

  • Yeni ürün listeleri
  • Son kilometre taşları
  • Satış ve kuponlarla ilgili ayrıntılar
  • Yorumlar
  • Favorilere eklenen öğeler
  • Mağaza güncellemeleri

Envanteri stoklu tutun

En sevdiğiniz çevrimiçi mağazaya göz atıp, istediğiniz o harika yeni tulumun içinde bedeninize uymadığını öğrenmekten daha kötü bir duygu yoktur. Envanteri mümkün olan en iyi şekilde stoklayarak müşteri deneyiminizi mükemmel hale getirin . Elbette bir şeyler oluyor, malzemeler tükeniyor ve bir solo girişimci olarak ancak bu kadarını yapabilirsiniz. Bu yüzden kendinize de bolca lütuf verdiğinizden emin olun!

Müşterilere teşekkür mesajları gönderin

Bir müşteri mağazanızdan alışveriş yaptıktan sonra bir teşekkür notu göndermek, onu takdir ettiğinizi bilmesini sağlamanın harika bir yoludur. Mesajınıza ne ekleyeceğiniz konusunda kararsız mısınız? İşte birkaç fikir:

  • Müşterinize siparişleri için teşekkür edin ve ürünlerini almaları için ne kadar heyecanlı olduğunuzu onlara söyleyin.
  • Soruları olması durumunda iletişim bilgilerinizi paylaşın.
  • Öğelerini ne zaman almayı beklemeleri gerektiği konusunda onlara bir uyarı verin.
  • Bir sonraki satın alımlarında indirim için bir kod sağlayın.
  • Geri bildirim isteyin.

Müşterileri satın aldıkları ürünlerin fotoğraflarını çekmeye teşvik edin

Alıcılarınızı satın aldıkları ürünün fotoğrafını çekmeye ve yorum bırakmaya teşvik etmenin birçok yolu vardır. Fotoğraflı bir inceleme bırakma isteği içeren basit bir teşekkür notu bazen tek yapmanız gerekendir. Bir teşvik sunun: Alıcınızın bir sonraki siparişinde ücretsiz bir hediye veya indirim kodu ekleyin.

Mağazanızı sosyal medyada tanıtın

Sosyal medya oyununun anahtarı tutarlılıktır. Takipçileri çekmek ve elde tutmak ve daha da iyisi onları alıcıya dönüştürmek için ortaya çıkmanız gerekir. Mağazanızı tanıtmak için sosyal medya içeriği oluşturmayı kullanmanın birkaç yolu :

  • İşletmenizin arkasındaki hikayeyi anlatın
  • Ürünlerinizi kullanımda gösterin
  • Sahne arkasını paylaşın
  • İlgi çekici altyazılar yazın
  • Doğru hashtag’leri kullanın
  • Kitlenizle etkileşim kurun
  • Unutmayın: Tutarlı olun. Gönderi yapmadan aylar geçirmeyin ve kitlenizin etrafta kalmasını beklemeyin!

Etsy’de Satış SSS

Etsy’de ne satabilirsiniz?

Etsy, el yapımı, vintage veya zanaat malzemeleri olan ürünlerin satılmasına izin verir.

  • El yapımı ürünler: Satıcı tarafından yapılan ve/veya tasarlanan ürünler.
  • Vintage Öğeler: En az 20 yaşında olan öğeler.
  • El işi malzemeleri: Bir öğenin veya özel bir durumun yaratılmasında kullanılabilecek araçlar, malzemeler veya malzemeler.
  • Neleri satıp satamayacağınıza dair daha fazla ayrıntı için Etsy’nin web sitesini ziyaret edin .

Etsy’de satış yapmaya değer mi?

Evet! Etsy, dünya çapında 96 milyondan fazla aktif alıcıyla dünyanın en büyük çevrimiçi pazar yerlerinden biridir. Çevrimiçi satış dünyasına ayak basmak isteyen bir acemiyseniz ve deneyimli işletme sahipleri için de harikaysa başlamak için harika bir yer. Etsy, diğer e-ticaretle bütünleşir, böylece birini veya diğerini seçmek zorunda kalmazsınız. Örneğin, Shopify mağazanızı Etsy ile entegre ederek her iki dünyanın da en iyisini elde edebilirsiniz. Etsy, ürününüzü tanıtmanıza ve satışları artırmanıza yardımcı olacak pazarlama ve reklam hizmetleri bile sağlar.

Yeni başlayanlar Etsy’de nasıl satış yapar?

Bir Etsy vitrini kurmak basittir:

  1. Ücretsiz bir hesap oluştur
  2. Mağaza konumunuzu ve para biriminizi ayarlayın
  3. Bir mağaza adı seçin
  4. Ürünlerinizi ekleyin
  5. Bir ödeme ve faturalandırma yöntemi belirleyin
  6. Gönderim seçeneklerini ayarlayın
  7. Vitrininizi özelleştirin
  8. Yayımlama!

Etsy’de satış yapmanın maliyeti nedir?

Bir Etsy mağazası açmanın maliyeti sıfırdır, ancak dikkat edilmesi gereken üç önemli ücret vardır:

  • Listeleme Ücretleri: Yayınlanan ürün listeleme başına 0,20 USD sabit ücret.
  • İşlem Ücretleri: Etsy, yapılan her satış için toplam işlem değerinin %6,5’ini alır.
  • Ödeme işleme ücretleri: Belirli bir oran artı ülkeye göre değişen bir yüzde.

Etsy’de nakliye ücretini kim ödüyor?

Duruma göre değişir! Nakliye için ödeme yapma veya ürün maliyetine ek olarak müşterinizin ödeme yapmasını sağlama seçeneğiniz vardır. Ayrıca kargo tercihlerinizi tek tek ürün bazında seçebilir veya kargo ayarlarınızı mağazanızın tamamına uygulayabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Julia Tam Sayılar ve Kesirli Sayılır (Floating-Point Numbers) başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir Cevap Yaz