En İyi 5 Website Analiz ve SEO Araçları Sitesi

Oldukça karışık bir algoritmaya sahip olan Google sürekli bunu güncelliyor. Bu güncelleme ile sitelerimizin SEO’ ya (Search Engine Optimization) uygun hale gelmesi zorlaşıyor. Arama motoru optimazasyonunu sağlamak biraz zor olsa da bu işi bizim yerimize yapacak bir sürü site var. Peki en sağlam ve gerçekçi bilgileri veren hangi sitelerdir diye soracak olursanız yazımı okumanızı tavsiye ederim. Hem ülkemizde hemde yabancı sitelerden oluşturduğum “En İyi 5 Website Analiz ve SEO Araçları Bulunan Siteler” adlı listemi okuyabilirsiniz. Bu listede bulunan sitelerden yararlanarak sitelerinizin SEO (Arama Moturu Optimizasyonu) ayarlarını ve optimizasyonunu kolayca yapabilirsiniz.

Websitelerin eksik yanlarını, hataları, geliştirilmesi gereken kısımlarını bu verdiğim listede bulunan sitelerde taratarak en doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz. Ben kendi sitelerim için bunlardan yararlanarak sürekli düzeltiyorum. Tabi bu eksikleri kapattığım zaman da arama motorlarında daha üst seviyelere çıkmaya başlıyor. Arama motorlarında üst seviye demek daha fazla ziyaretçi demek olduğundan çok büyük önem arz ediyor. Dilerseniz listeye geçelim. Sizlerinde önerdiği kaliteli siteler varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz, listeye eklerim.

Verdiğim listede website analiz işlemini hem ücretli hem de ücretsiz olarak yapan siteler vardır. Sitelerin tüm özelliklerinden yararlanmak için ücretli üye olmanızı tavsiye ederim.

1) Google Webmaster Araçları

Maliyet: Ücretsiz

Google’ ın sitenizi nasıl gördüğünü anlamanın en iyi yolu Google Webmaster Araçları‘ nı kullanmaktır. Bu Google araçları sayesinde websitenin SEO‘ ya uygunluğunu kontrol eder. Sitelerin daha hızlı indeks alması için Google gibi getir özelliğini kullanabilirsiniz. Site haritalarını gönderip Google’ ın sitenizi daha iyi anlamasını ve yapısını çözmesine yardımcı olabilirsiniz.

google web araçları search console kadir blog seo araçları seo analiz

Google Web Yöneticisi Araçları başka büyük özelliği PageSpeed Insights ile sitenin açılış hızını ölçüp siteyi daha hızlı hale getirmek için eksik yanlarını görebilirsiniz. Bu araç ile sitenizin masaüstü ve mobil versiyonunun hızını öğrenebilir ve bunu geliştirebilirsiniz. Sayfa hızı puanlaması 0 ile 100 arasında değişmektedir. Sizde hemen şimdi sitenizin hızını ölçebilirsiniz. Sitenizin puanlaması 85 ve üzeri ise çok iyi performans anlamına gelmektedir.

2) Wmaracı.com

Maliyet: Ücretli – Ücretsiz

Listenin ikinci sırasında kullanıcı dostu arayüzü ile yayın hayatını forum olarak sürdürüp aynı zamanda birçok SEO analiz aracını kullanıcılara sunan wmaraci.com bulunuyor. Benim en fazla ilgimi çeken ise arayüzün kullanışlı ve kolay olmasıydı. Şu anda aktif olarak kullandığım siteye yazımda biraz daha fazla yer vermeye çalıştım.

wm araci seo analiz seo araçları kadir blog seo hizmeti

Sitenin kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu hizmetlere bakacak olursak site analizi, SEO analizi, bir kelimede sitenin kaçıncı sırada olduğunu bulma gibi işe yarar hizmetler yer alıyor. Sitede premium üye olursanız daha fazla araçtan yararlanma imkanı elde ediyorsunuz. Premium üyeliklerin aylık bazda ücretleri ise aşağıdaki resimde görülüyor.

wm aracı premium üyelik kadir blog inceleme seo analiz site analiz sıra bulucu

Forumun ticaret kısmında her türlü hizmet alabileceğiniz işler dönüyor. Sürekli aktif olması, ticaret puanına sahip olan kullanıcıların güvenilirlik vermesi sağlam bir ticaret yapmanıza olanak sağlıyor. Eğer forum üzerinden ticaret yapacak olursanız en az 20 ticaret puanına sahip kullanıcılardan yapmanızı tavsiye ediyorum.

3) R10.net

Maliyet: Ücretli – Ücretsiz

Webmaster dünyasında davetiye yolu ile üyelik sağladığı için seçilmiş kullanıcılara hitap eden bir diğer sitemiz R10.net ise 10-15 yaşındaki SEO uzmanı veletlerler daha az karşılaşacağınızı garanti edebileceğim bir platform.

r10 net site analiz seo analiz kadir blog seo hizmeti seo ajansları

Yine üstteki site ile aynı olarak forum yapısında işleyen site içinde birçok araç bulunduruyor. Premium üyelik sahibi kullanıcılara bol keseden hizmet verdiğini söyleyebilirim. Sitede yer alan Otomatik Backlink aracı ile sitelerinize kolayca backlink kazandırabilirsiniz. İçerisinde Youtube Analiz aracı ile rakiplerinden farklı bir hizmet sunuyor.

4) Moz Pro Tools

Maliyet: 1 aylık deneme süresi sonrası aylık 99 dolar

Moz Pro Tools sitenizin arama motorlarında üst sıralara çıkması için birçok hizmet veren bir şirkettir. Siteler hakkında tespit raporları, optimize etmek için ihtiyaç duydukları araç ve kaynakları abonelerine sunuyor. Örneğin tarama testi aracı ile belirli bir URL adresini 3.000 bağlantıdan analiz eder. Analiz sonrası ayrıntılı raporu kullanıcılara e-posta ile gönderip bilgilendirir.

moz pro tools ücretsiz site analiz kadir blog seo analiz site analiz

SEO performansınızı etkileyen içerik ve yönlendirmeler taranabilirlik faktörleri tanımlamak için arıyorsanız bu site çok işinize yarayacaktır.

Found.co.uk

Maliyet: Ücretsiz

Listemizin son sitesi ise analiz konusunda ücretsiz hizmet veren Found.co.uk bulunuyor. Site analiz sayfası olan Found.co.uk/seo-tool‘ a ulaşarak ücretsiz bir şekilde siteniz hakkında detaylı rapor alabilirsiniz.

web site analiz seo analiz seo araçları kadir blog com

Kullanıcı dostu basit arayüzü ile siteler hakkında detaylı rapor sunan bu site ücretsiz olmasıyla benim favorim konumunda. Sitemde gördüğüm eksiklikleri buraya bakara düzeltmeye çalışıyorum. Siteler hakkında eksikler ve uyarıları kullanıcılara göstererek nerede düzeltme yapmamızı söylüyor olması en güzel yanlarından biri.

En iyi SEO araçlarına sahip olan siteleri elimden geldiğince sizlere tanıtmaya çalıştım. Listemin devamı gelecektir. Buraya eklenmemiş daha bir sürü site olduğundan eminim. Yerli ve yabancı sitelerden en iyilerini bir araya getirmeye çalıştım yazımda kullanıcılara yardımcı olmaya çalışıyorum. Sizlerinde bir önerisi varsa yorum yaparak belirtebilir. Başka bir yazıda görüşmek üzere.

Bu yazımı beğendiyseniz en iyi SEO uyumlu WordPress temalar hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz “Seo Dostu ve Hızlı 5 Adet WordPress Teması” adlı konuma göz atabilirsiniz.

Değerli ziyaretçi En İyi 10 Ücretsiz 2016 WordPress Temaları başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum