SPSS iCloud Drive Hatası

Apple Macbook bilgisayarlarda SPSS kurma aşamasında karşımıza çıkan ilginç bir soruna değineceğim bugün. Yaşadığım bu sorunu Türkçe kaynaklarda maalesef çözümünü bulamadım. İngilizce kaynaklarda ise soruna dair doğru bir çözüm yolu sunan yoktu. Macbook bilgisayarına SPSS kuran bir arkadaşım sorunla karşılaşıp çözümünü benimle paylaştı. Bende sorunu hemen kişisel blogumda paylaşayım dedim. Bu sayede sizlerinde işine yarar düşüncesindeyim.

SPSS kurulum aşamasında karşımıza çıkan hatada aşağıdaki uyarıyı alıyoruz. Uyarıya dair çözümü yine yazının devamında paylaştım.

  • İngilizce: icloud drive may not work properly. please check the icloud preference pane
  • Türkçe: icloud sürücüsü düzgün çalışmayabilir. lütfen icloud tercih bölmesini kontrol edin.

Çözüm

Bu sorunun çözümü son derece basittir. Apple markalı bilgisayarınızda Mac OS X işletim sisteminin dilini İngilizce yaparsanız sorun çözülecektir. Sorunu bu şekilde çözemeyen veya başka bir şekilde çözen arkadaşlar bu yazının altına yorum yaparlarsa başka insanlara yardımcı olmak yönünden faydası olacaktır.

Videolu Çözüm

Değerli ziyaretçi WordPress'te Facebook Paylaşım Resminin Yanlış Çıkma Sorununun Çözümü başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • sorunumu çözen bir video oldu çok teşekkürler. Peki ben mac’in sunduğu güncellemeleri yaparsam spss crack bozulur mu? böyle bir durumda güncellemeleri yapmamaktan başka bir çözüm var mı?

      • bundan 10 sene önce kullandığım crack adobe photoshop after effects gibi uygulamalar mac güncellemesini yapınca kullanılmaz hale geliyordu. o nedenle sordum belki spssde de böyle bir durum oluşuyordur diye. Teşekkürler.