WordPress’te Google AMP Nasıl Doğru Bir Şekilde Devre Dışı Bırakılır

WordPress’te Google AMP’yi devre dışı bırakmak istiyor musunuz? Google AMP ilk çıktığında kurulumu yapan birçok blogcu ve web sitesi şimdi farklı nedenlerle devre dışı bırakmak zorunda kalıyor. Buradaki zorluk, Google AMP’yi devre dışı bırakmanın umduğumuz kadar basit olmamasıdır. Bu makalede, Google AMP’yi WordPress’te nasıl devre dışı bırakabileceğinizi göstereceğiz.

WordPress’te Google AMP’yi Neden ve Kim Devre Dışı Bırakmalı?

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar veya AMP, web’i mobil kullanıcılar için daha hızlı hale getirmeyi ve kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlayan açık kaynaklı bir girişimdir. Bunu, minimum düzeyde HTML ve JavaScript içeren sayfalar sunarak yapar. Bu, içeriğin Google AMP Önbelleğinde barındırılmasını sağlar. Google daha sonra bu önbelleğe alınmış sürümü kullanıcılara arama sonuçlarında bağlantınızı tıkladığında anında hızlı bir şekilde sunabilir.

Birçok web sitesi sahibi, blogcular ve çevrimiçi yayın yapan siteler AMP’yi kullanmayı bıraktı. Birçoğu ise bu kararlarının ardındaki sebepleri paylaştı.

Dönüşüm Oranlarında Büyük Düşüş

AMP, kısıtlayıcı bir HTML / JS kümesi kullanır. Site sahipleri, kullanıcıları abone olmaya , iletişim formlarını doldurmaya veya bir şeyler satın almaya teşvik etmek konusunda fazla bir şey yapamaz .

Mobil Kullanıcılar Tarafından Daha Düşük Sayfa Görüntüleme Sayısı

AMP web sitenizin gezinme menülerini , kenar çubuklarını veya diğer içerik keşif özelliklerini göstermez. Bu, mobil kullanıcıların sayfa görünümlerinde önemli düşüşlere neden olur. Aslında, bazı kullanıcı deneyimi uzmanları, üstteki kapat düğmesinin, kullanıcıları web sitenize göz atmak yerine makalenizi okuduktan sonra Google aramaya geri dönmeye teşvik ettiğini öne sürüyor.

Daha Düşük Kullanıcı Katılımı

Birçok web sitesi, widget’ları göstermek , kullanıcı oylarını, yorumları vb. Tıklamak gibi kullanıcı etkileşimlerini geliştirir . Google AMP, web sitesi sahiplerinin, kullanıcıların ilgilerini çekmelerini ve içerikleriyle etkileşime girmelerini zorlaştırmaktadır .

Google AMP’yi Devre Dışı Bırakmanız Gerekir mi?

Bu sorunun cevabı aslında web sitenize bağlıdır. Mobil kullanıcılar, kitlenizin büyük bölümünü oluşturuyorsa, yine de AMP kullanmak isteyebilirsiniz. Öte yandan, Google AMP’yi denediyseniz ve dönüşüm oranlarınızı olumsuz etkilediyse, muhtemelen web sitenizde Google AMP’yi devre dışı bırakmalısınız. Popüler inanışın aksine, Google web sitelerini AMP kullanmadıkları için cezalandırmaz. Mobil aramada AMP kullanmadan rekabet edebilmek için web sitenizin mobil ve mobil cihazlardaki hızını artırabilirsiniz.

Adım 1: Google AMP’nin WordPress’te devre dışı bırakılması

Web sitenize AMP desteği eklemenizi sağlayan birkaç WordPress eklentisi vardır. Temel ayarlar, hangi eklentiyi kullandığınıza bakmaksızın aynı kalır. Yapmanız gereken ilk şey, AMP eklentisini devre dışı bırakmak. Sadece eklentiler sayfasını ziyaret edin ve AMP eklentisinin altındaki devre dışı bırakma bağlantısını tıklayın.

Eklentiyi devre dışı bırakmak web sitenizdeki AMP desteğini devre dışı bırakacaktır.

Adım 2: Yönlendirmeleri Ayarlama

AMP eklentisini devre dışı bırakmak, makalelerinizin AMP sürümünü web sitesinden kaldıracaktır, ancak AMP’yi bir haftadan daha uzun bir süre açık bıraktıysanız bu tek başına yeterli değildir.

Google’ın dizinlerinde önbelleğe alınmış sayfalara sahip olma olasılığı çok yüksektir ve bu sayfaları arama sonuçlarında göstermeye devam edecektir. Bu sorunu çözmek için, AMP sayfalarına gelen kullanıcıları normal AMP olmayan sayfalara yönlendirmeniz gerekir.

Google AMP için yönlendirmeleri ayarlamak için iki farklı yöntem göstereceğiz . Sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz.

Yöntem 1: Yeniden Yönlendirme Eklentisi Kullanma

Öncelikle Redirection (Yeniden Yönlendirme) eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir . Aktivasyon üzerine, yönlendirmeleri ayarlamak için Araçlar »Redirection sayfasına gidin.

İlk olarak, Source URL (Kaynak URL) alanına aşağıdaki kodu ekleyin:

/(.*)\/amp

Hedef URL alanına, web sitenizin URL’sini aşağıdaki biçimde eklemeniz gerekir:

https://kadirblog.com/$1

kadirblog.com‘u kendi alan adınızla değiştirmeyi unutmayın.

Şimdi Regex onay kutusunu seçin ve Grup açılır menüsünün altındaki Redirections seçeneğini seçin. Son olarak değişikliklerinizi kaydetmek için Add Redirect (Yönlendirme Ekle) düğmesine tıklayın. Yönlendirmenin doğru çalışıp çalışmadığını görmek için artık web sitenizdeki bir AMP sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yöntem 2: Yönlendirmeleri .htaccess’te ile Manuel Ayarlama

Yönlendirmeleri ayarlamak için bir eklenti kullanmak istemiyorsanız, WordPress sitenizi barındırdığınız hosting hesabınızdaki .htaccess dosyasını kullanarak yönlendirmeleri ayarlayabilirsiniz . Öncelikle cPanel’de bir FTP istemcisi veya Dosya Yöneticisi kullanarak web sitenize bağlanmanız gerekir.

Bağlandıktan sonra, web sitenizin kök klasöründe .htaccess dosyasını bulmanız ve düzenlemeniz gerekir. .htaccess dosyanızın altına aşağıdaki kodu eklemeniz yeterlidir:

// Redirect AMP to non-AMP

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_URI} (.+)/amp(.*)$

RewriteRule ^ %1/ [R=301,L

Değişikliklerinizi kaydetmeyi ve dosyayı sunucunuza geri yüklemeyi unutmayın. Yönlendirmenin amaçlandığı şekilde çalıştığından emin olmak için artık web sitenizdeki herhangi bir yayının AMP sürümünü ziyaret edebilirsiniz. Umarım bu makale Google AMP’yi WordPress’te düzgün bir şekilde devre dışı bırakmanıza yardımcı olmuştur.

Değerli ziyaretçi SPSS iCloud Drive Hatası başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz