WordPress’te Facebook Paylaşım Resminin Yanlış Çıkma Sorununun Çözümü

WordPress paylaşımlarımızı sosyal medya sitelerinde paylaşıp trafik çekmeye çalışırız. Çoğu zaman paylaşım yaparken öne çıkan görselin Facebook, Twitter ve Google+ gibi sitelerde hatalı çıktığını görürüz. Bu bazen sitenin logosunun çıkması şeklinde de karşımıza çıkmaktadır. Facebook ve Twitter’da paylaşım resminin yanlış çıkma sorunuyla karşılaştıysanız bu yazıda bu sorunu çözmek için birkaç yolu sizlere hazırladım.

Dilerseniz bu sorunu bir WordPress eklentisi ile çözebilirsiniz. Dilerseniz bir kod yardımıyla da yapabilirsiniz. Sorunu çözmek için ilk olarak WordPress admin paneline giriş yapınız ve istediğiniz yöntemlerden birini uygulayınız.

Yöntem 1: Open Graph for Facebook, Google+ and Twitter Card Tags Eklentisi

Bu eklenti, Facebook’un daha etkili ve verimli Facebook paylaşım sonuçları için Facebook Open Graph etiketlerini WordPress Blog’unuza veya Web Sitenize ekler. Ayrıca, daha etkili ve verimli Twitter paylaşım sonuçları için Twitter Kartı etiketlerini eklemenizi sağlar. Google+ paylaşım sonuçları için Meta Açıklama etiketini ve Schema.org Ad, Açıklama ve Resim etiketlerini eklemenizi sağlar.

Yöntem 2: All in SEO ve Yoast SEO Eklentisi Sosyal Medya Özelliği

Bu eklentilerden birini kullanıyorsanız yapmanız gereken bu özelliği aktif etmektir. All in SEO eklentisini kullananlar WordPress admin panelinden All in SEO ayarları arasında yer alan Özellik Yöneticisi bölümüne girip Sosyal Meta özelliğini aktif etmeleri gerekir.

Yoast SEO eklentisini kullanan SEO > Sosyal Medya > Facebook > Open Graph özelliğini aktif etmeleri yeterlidir.

Yukarıda çözümünü sunduğum Facebook ve Twitter sosyal medya paylaşım resmi sorununa dair merak ettiğiniz her şeyi yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi WordPress Yazılarınızı Sosyal Medyada Otomatik Paylaşmak İçin 15 Eklenti başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz