Asus Zenfone 2 Laser Ayrıntılı İnceleme

2014 yılında Zenfone 4-5-6 ile çok iyi bir başarı yakalayan Asus firması birkaç ay önce de dünyanın ilk 4 GB belleğe sahip telefonunu ülkemizde (Güzelim Türkiye’mde) tanıtımını yapmıştı. Tanıtımdan sonra yeni modellerin de geleceğini biliyorduk zira bizim ülkemizden önce birkaç ülkede Zenfone Selfie, Zenfone 2 Deluxe, Zenfone 2 Laser (inceleyeceğim telefon) modellerini tanıtımı çoktan yapılmıştı. Sadece ne zaman bizim piyasaya girecek onu bilmiyorduk, neyse ki artık biliyoruz. 21 Eylül itibari ile Asus Shop üzerinden ön siparişe giren akıllı telefonun 5 inç- 5,5-6 inç inç olmak üzere üç tane modeli bulunmakta. İncelemesini yaptığım Zenfone 2 Laser modeliyse 5,5 inç ekrana sahip olan model. Akıllı telefon adını lazer odaklama teknolojisine sahip olmasından dolayı alıyor. Kameralarda daha hızlı odaklama ile daha iyi fotoğraflar elde etmenize imkân tanıyor. İsterseniz telefonu daha yakında tanıyalım.

Ekran: 5.5 inch HD 1280x720p IPS Kapasitif Ekran
OS: Android Lollipop 5.0.2 with Asus ZenUI
CPU: 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 410 dört çekirdek
Ram: 2GB
Depolama: 16GB (10.08GB boş alan)
Kamera: 13MP Laser Auto-Focus (arka), 5 MP (ön)
Bağlantı: Wi-Fi, 3G/4G/2G, GPS, Bluetooth, microUSB
Batarya: 3,000mAh
Boyutlar: 152.5 x 77.2 x 10.9mm
Ağırlık: 170 grams
Fiyat:
Asus ZenFone 2 Laser 5 inç (ZE500KL) 1.2 GHz: 899 TL
Asus ZenFone 2 Laser 5.5 inç (ZE550KL) 1.2 GHz: 999 TL
Asus ZenFone 2 Laser 6 inç (ZE600KL) 1.5 GHz: 1099 TL

Asus Zenfone 2 Laser
Kulaklık
Şarj kablosu ve şarj başlığı
Kullanım kılavuzu ve garanti belgesi

asus-zenfone-laser-kutu-açılışı

Tasarım
Asus Zenfone 2 Laser görünüm ve kullanım hissi açısından amiral gemisi Zenfone 2 ile aynı diyebiliriz. Aslında her iki cihaz önden görüldüğü zaman herhangi bir farkını söylememiz zor. 5,5 inçlik ekranın alt kısmına önceki modellerde olduğu gibi 3 adet kapasitif tuş yerleştirilmiş. Bu tuşlar karanlıkta aydınlatmalı değil ama gümüş rengi ile karanlıkta görülebilir kılıyor. Ön kamera, ışık sensörleri ve bildirim ışıkları ekranın üst kısmına konumlandırılmıştır.

asus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blogasus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blog2asus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blog3asus-zenfone-2-laser-tasarım-kadir-blog4

Telefonun çerçevesi oldukça az ekran çerçeve oranı %72 civarı. Zenfone 2 Laser’ in ses tuşları Zenfone 2 ile aynı olup kameranın altına konumlandırılmış. Güç tuşu telefonun üst kısmına yerleştirilmiş. Bu size ilk başta ulaşılabilirliği zor kılsa da Asus ekrana çift dokunmada açma ve kapama özelliğini ekleyerek bu sorunu ortadan kaldırmış. Bir süre sonra güç tuşunun olduğunu unutup telefonu sadece ekrana çift tıklayarak açıp kapatırsınız muhtemelen. Diğer üreticiler de yavaş yavaş ekrana çift dokunmada açma ve kapama özelliğini eklemeye başladılar. 170 gram ağırlığı ile uzun kullanımda eli yormuyor.

Telefonun arka tarafı mat görünümlü plastik yüzeye sahip. Telefonun kapağını çıkardığımızda 2 adet 4G desteği olan sim kart yuvası bir adet hafıza kartı yuvasını görüyoruz. Burada en büyük farklılık şüphesiz pilinin çıkarılabilir olması. Ayrıca bu gördüğüm ilk çıkarılabilir pile sahip Zenfone modeli oldu. Zenfone 2 Laser ele kolayca sığacak boyutta eli küçük olan kullanıcılar için kullanımda biraz zorluk çıkarabilir. Elleri küçük olup zorluk yaşayan olursa telefonun üst çekmece bölümünde tek el modu eklenmiş ve bu sayede bu sorunda çözülmüş.

Ekran
Telefonun ekranı bütçe dostu cihazlarda standart hale gelmiş olan HD (720×1280) çözünürlüğe sahipken bu çözünürlük 5,5 inçlik ekrana sığdırılmış. Bu ekran 294 ppi piksel yoğunluğu ile orta derece canlı renkler sunuyor. Normal ışıkta zorluk çekmezsiniz fakat güneş ışığında telefon ekranı çok sönük duruyor ve kullanımda biraz zorluk çıkarıyor. Ekran hasarlara daha dayanıklı olması için Gorilla Glass 4 koruma ile geliyor. Fiyatına göre kendi standartlarında ki diğer telefonlara nazaran üst seviye bir korumayla geliyor.

asus-zenfone-2-laser-tasarım

Donanım
Asus Zenfone serisi Intel Atom işlemcilerle biliniyor fakat bu modelde 64 bit 1,2 GHz hızında 4 çekirdekli Snapdragon 410 işlemci kullanılmış. Grafik işlemcisi ise Adreno 306 tercih edilmiş. Kombinasyon fiyat noktasında adil bir anlaşma ve tatmin edici bir performans sunuyor. Bu model 16 GB depolama alanına sahip ve 10,8 GB kullanılabilir alan sunuyor. Micro SD kart ile 64 GB’ta kadar yükseltilebiliyor. Bu alan ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa OTG desteği ile USB bellek bağlayabilirsiniz. Diğer donanımlara baktığımız zaman WiFi 802.11 b/g/n, 4G LTE / 3G HSPA+, Bluetooth 4.0 ve GPS bulunuyor. Son olarak Zenfone 2 Laser 3000 mAh bataryaya sahip.

Yazılım
Asus Zenfone 2 Laser oldukça özelleştirilmiş ZenUI arayüzüne sahip Android 5.0.2 lolipop ile çalışıyor. Telefonla beraber bir sürü uygulama geliyor. Örneğin Share Link, Do it Later, Asus Email, Browser, Mini Movie, Whats next, SuperNote, Çocuk Modu, etc…. Bunlardan sadece birkaçı. Bu kadar uygulama olması güzel bir şey ama diğer yandan telefonu fazla uygulama fazla yük anlamına da geldiğini belirtmekte fayda var. Bu kadar fazla uygulamayı dilerseniz silebilir dilerseniz yine Asus’un sunmuş olduğu otomatik başlatma uygulaması ile telefon açılışında başlatmak istediğiniz uygulamaları seçebilirsiniz. Bu sayede telefonu fazla yükten kurtarmış olursunuz.

asus-zenfone-laser-zen-ui-app

Performans
Asus Zenfone 2 Laser fiyat performans olarak iyi sonuçlar veriyor. Snapdragon işlemci tüm bilgi işlem gereksinimlerine hallettim ve 2GB RAM multitasking ihtiyaçlarının çoğu için yeterli oldu.

asus-zenfone-2-laser-kadir-blog-antutu-test

Oyun performansını ölçmek için Dead Trigger 2, Asphalt 8: Airborne ve Modern Compat 4: Zero Hour oyunlarını denedim. Grafiksel anlamda yoğun olan oyunlarda biraz kekeledi diyebilirim. Oyun performansı hakkında daha detaylı inceleme için çekmiş olduğum oyun oynama videolarına Youtube kanalım bakarak anlayabilirsiniz.

Kamera
Zenfone 2 Laser bu fiyatlarda laser odaklama ile gelen tek akıllı telefon olma özelliğinde. Arka kamera da bulunan 13 megapiksel çözünürlüğündeki sensör laser odaklama ile 0,3 saniyede cisme odaklamanıza imkan veriyor. F/2.0 diyaframa sahip kamera gün ışığı koşullarında iyi detaylandırma, doygunluk ve kontrast seviyeleri ile güzel sonuçlar sunuyor.

asus-zenfone-2-laser-camera-test-mod-kadir-blog

Çoğu bütçe dostu akıllı telefonda olduğu gibi çok iyi görüntüler yakalamak biraz güç. Asus kamera meraklıları için Piksel Master adını verdiği  ve daha iyi fotoğraflar yakalamanız için bir sürü mod eklemiş kamera yazılımına. Bu modlar arasında manuel mod ile ISO, odak, sahne v.b bir sürü ayarı elle ayarlayabilirsiniz.

asus-zenfone-2-laser-kamera-modlari-kadir-blo-com-inceleme

Kamera aynı zamanda çok detaylı fotoğraflar çekmeniz için 4 görüntüyü birleştirip Multiframe Fusion teknolojsi ile süper çözünürlükte fotoğraflar oluşturmanızı sağlıyor. Cep dostu fiyatı ile kamera severleri memnun edebilecek bir cihaz. Aşağıda Zenfone 2 Laser ile çekilmiş birkaç fotoğrafı görebilirsiniz.

asus-zenfone-2-lazer-kamera-çekim-örnek-1asus-zenfone-2-lazer-kamera-çekim-örnek-2asus-zenfone-2-lazer-kamera-çekim-örnek-3asus-zenfone-laser-kamera-test-1

Batarya
Pili konusunda Asus’un bu modelde kendini geliştirdiğini söylemek isterim. Arama, müzik, sosyal ağda dolanma, oyun, kamera gibi işlemlerde 14 saat boyunca kullanabildim. Tek şarjla 16 saate yakın bir süreye kadar kullanmanız mümkün. Şarjı bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Diğer modellerine nazaran çıkarılabilir pili sayesinde değiştirme işlemi basit olacağından pil yönünden hiçbir sorun yaşamayacağınızı garanti edebilirsiniz. Yani kısaca pil konusunda iyi sonuçlar verdi diyebilirim.

+Artılar

  • Uygun fiyat
  • Uzun ömürlü pil
  • Çoklu görev gereksinimleri
  • Lazer odaklama

-Eksiler

  • ZenUI arayüzü biraz daha iyileştirilmeli
  • En iyi tasarlanmış phablet olduğu iddia ediliyor ama tam olarak değil.

=Genel Sonuç
Lazer odaklama, iyi pil ömrü ,ekran, yazılım ve performans açısından bin lira altı kategoride  alınabilecek en iyi akıllı telefonlardan bir tanesi diyebilirim. Eğer iyi fotoğraflar yakalamak istiyorsanız, büyük ekranlı bir cihaz arıyorsanız ve aynı zamanda pil konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir akıllı telefon almak isterseniz Asus Zenfone 2 Laser’i tavsiye edebilirim. Asus Zenfone 2 Laser hakkında merak ettiğiniz tüm soruları yorum atarak sorabilirsiniz. Tüm sorulara cevap vereceğimden emin olabilirsiniz.

Sorular ve Cevaplar

  • Soru: Asus Zenfone 2 Laser 4.5 G destekliyor mu?
    • Cevap: Evet destekliyor.

Google+:)

Değerli ziyaretçi Google Earth'un Paylaştığı Mükemmel Yeryüzü Görüntüleri başlıklı yazımda ilginizi çekebilir. Değerli fikirleriniz için yorum yapmanızı bekliyorum.

Bir Cevap Yaz

Yorum

  • Slm kardes ben samsung grand pirime kullaniyorum ama zenfone 2 laser almayi dusunuyorum fakat bazi sorunlar varmis diyorlar sepeke cekimi hoparlor arizalari birde servisi ilgilenmiyormus dogru duzgun diyorlar bu konu hakkinda ne yavsiye edersiniz kardes

    • Merhaba Eray, bu tarz sorunları genelleştirmek doğru değil. Örneğin benimde Zenfone 5 i zamanında servise gönderdim, çok iyi ilgilendiler. Hoparlör sorunu ve şebeke sorunu hiç yaşamadım. Etrafımdan da şikayet almadım. Şu şebeke problemi genel olarak çift hattı kullanırken ikinci hatta oluyor. Tek hatta öyle bir sorun yaşamadan söz konusu değil. Hoparlörler de son derece iyi ses veriyor.

  • Hayirli ramazanlar kadir abi .Asus zenfone 2 laser in sd karta tasima ozelligi galiba yokmus.Bu tasimayi Es dosya yönetici vs. Uygulamalr ile yapilabilir mi acaba.

    • Merhaba Cem, hafıza kartına taşıma olayının özellik ile ilgisi yok. Özellik olayı her uygulama il ilgili bir şey, bazı uygulamalar hafıza kartına taşınırken bazıları taşınamıyor. Zaten eğer telefon alacaksan en az 16 gb olmasına dikkat et. Ayrıca hafıza kartına taşınan uygulamalar da sağlıklı çalışmaz.

  • zenfone 2 laser 5.5 modelini yaklaşık 10 gün önce aldım ve telefonda dokunmatiğin kitlendiğini yaklaşık bir iki dakika dokunmatiğin çalışmadığını gördüm telefonu kilitleyip açınca tekrar düzeliyordu fakat gün içinde arama yaparken yada internette gezerken bu sorunla defalarca karşılaşınca ister istemez bıktırıyor.
    internette telefonu sıfırlarsam düzelme ihtimalinin olduğunu öğrendim telefonu sıfırladım fakat düzelme olmadı sorun devam ediyordu telefonu kutusuyla beraber aldığım mağaza aracılığıyla değişim isteğiyle servise gönderdim ve sonucu bekliyorum
    benim size sormak istediğim sizce asus servisi telefon için değişim-iade isteğini kabul edermi?

  • ürünü çok yakın bir tanıdığıma aldım fakat güncellemeden sonra sapıttı. servise gönderdik adamlar anakart değişimi yapmışlar. kimseye tavsiye etmiyorum

    • İstisnalar kaideyi bozmaz. Bende tüm tanıdıklarıma tavsiye ediyorum. Hepsi zenfone kullanıyor ve son derece memnunlar. Ayrıca site ismi olmamış, SEO ya zararlı.

  • Ben zenfone 2 ze550kl almayi dusunuyorum. Ben telefonda oyunu ve sosyal medyayi cok kullaniyorum pil omru acisindan SIKINTI OLURMU. Telefonda fazla isinma oluyomu ? TESEKKURLER

    • Bende dediğiniz işler için kullandım bir süre ve bir günü çok rahat çıkarttı. Bilmen gereken ise oyunlar pili çok yer. Fazla grafik gücü gerektiren oyunlar değilse şarjı yemez tabi ki.

  • benim telefonumda birisini aradımı ekran hemen kapanıyor meşgule atamıyorum sizin telefonunuzda böyle mi ?

    • Merhaba Serkan, telefonun uygulamalarını son sürüme güncellersen düzelebilir. O olmazsa yazılım güncellemesi yap. Tüm Zenfone modellerini kullanma fırsatım oldu bu sorunla karşılaşmadım.

  • Merhaba, 750 lira bütçem var ve Zenfone 2 Alıcam gibi gözüküyor şu telefonlar arasında hangisini almalıyım sizce Zenfone 2 Laser, GM Android One, P70 arasında kaldım. Önceki telefonum GM Discovery’di ve kasıp donmalardan o kadar gına getirdi ki sonunda duvarla buluştu eğer alırsam Zenfone 2 Laserla böyle bi sorun yaşarmıyım? Sosyal medya ve internette takılıyorum genellikle performans bu bakımdan stabil mi? Ayrıca Android 6 gelmiş sanırım ve Mayıs ayında bi arkadaşa güncellemeyin demişsiniz Şu anda 6da performans sorunları çözüldü mü? Teşekkürler

    • Ayrıca telefonda bilinen herhangibi bir kronik sorun var mı? Bi kaç senedir telefon almıyorum ve gerçekten paramı ziyan etmek istemiyorum. Daha önce 5 sene boyunca bi Asus laptop kullanmıştım ve gerçekten kaliteli bir bilgisayardı ama Asus’un ne ben ne de tanıdığım biri telefonunu kullanmadı o yüzden ne ile karşılacağım hakkında hiç bi fikrim yok bi de Teknik Servisle ilgili bi kaç bi şey yazmışsınız hala sıkıntılı mı yoksa düzeldi mi?

      • Teknik servis biraz şans meselesi aslında bazı kullanıcılar çok memnun bazıları şikayetçi. O yüzden teknik servis kısmına fazla takılma. Zaten bir önceki yorumda bahsettiğin modeller daha da sıkıntılı. Asus telefon piyasasında biraz yeni olduğu için şüpheci yaklaşmak normal fakat notebook kalitesinde telefonlar üretiyor. Kalite ve malzeme yönünden birçok markadan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

    • Merhaba Muhammed, Zenfone 2 Laser diğer saydığın modellere göre çok çok iyidir. Lenovo P70 stabil bir telefon değil ve General Mobile’ da henüz Çin havasında olan bir model. Bu durumda tek tercihin Asus Zenfone 2 olmalı bence.

  • Merhaba; Eşimde Zenfone 5 var ve oldukça iyi çalışıyor. Bende Samsung S4 varçok ısınıyor ve kasıyor. Ben de Asus Zenfone 2 Laser almayı düşünüyorum. Merak ettiklerim:
    – zenfone 2 laser özellikle internette veya oyun oynarken çok ısınıyor mu? (S4 çok ısınıyor)
    – Zenfone 5te intel işlemci var, zenfone 2 laser de ise qualcomm var, zenfone 5in performansı çok cazip, aynısı zenfone 2 laser de de geçerli mi?
    – Son olarak Samsung S4’ü satıp yerine Zenfone 2 Laser almalı mıyım?
    Teşekkürler

    • Merhaba Hüseyin, Samsung Galaxy S4 artık çok eski bir teknolojiye sahip yüzden ısınması biraz normal. Sorularına gelince de;
      1- Telefon internet ve oyunda son derece iyi ama yüksek grafikli oyunlarda her telefonda olduğu gibi kasma olacaktır.
      2- Zenfone 5′ te kullanılan Intel işlemcinin performansı ile Zenfone 2 Laser’ de kullanılan işlemcinin performansı arasında benzerlikler var ama Zenfone 2 Laser biraz daha iyi. Sadece işlemci olarak bakmak yanlış olur. Diğer özelliklere bakarsak Zenfone 2 Lazer biraz daha iyi.
      3- Bana kalırsa Samsung Galaxy S4′ ü satıp Zenfone 2 Laser modelini almak büyük bir değişim oluşturacaktır.

  • Kadir abi zenfone 2 lazer mi daha iyi yoksa a3 2016 mı cevap verirsen sevinirim teşekkürler

  • Merhabalar bende asus zenfone 2 laser almayı düşünüyorum aslında quatro s1453 plus telefon var bu telefon hakkında bilginiz varsa sizce hangisini seçmeliyim ?

  • Merhaba hayirli ramazanlar zenfone 2 ve zenfone 2 laser arasinda kaldin.Fiyatta bir sikinti yok.birde zenfone 2 laser de hangi boyu tercih edersiniz 13 yasndayim.
    Birde alacagim teli ortalama 4 yil falan kullanacigim

    • Merhaba Mert, Zenfone 2 performans olarak çok daha iyi (Bende kullanıyorum) Zenfone 2 Laser’ in kamerası iyi birde biraz daha ince bir telefon. Geri kalan her şey de Zenfone 2 önde. Oyun, performans ve diğer özelliklerde Zenfone 2 Laser’ i ikiye katlar.

  • Merhaba Zenfone 2 intel islemci oldugundan dolayi bazi uygulamalari acmiyormis dogru mudur ? Dogruysa ne tur uygulamalari acmaz

  • Selamın aleykum kadir abi . Ben bu cihazı aldım.Ama oyunlardaki sosyal medyadaki bildirim geldiğini gostermiyor.(mesela clash of clans da instagramda vs.).Şimdiden tesekkurler

    • Merhaba İsmail, bildirim gelmeme sorununu daha önce hiç yaşamadım. Telefondan ayarlara girip ses bildirime bakarsan orada cihaz kilitli iken bildirimlerin durumuna bak istersen. Orada eğer kilitli ise telefon kapalı iken bildirimler hiç gelmeyebilir.

  • selamün aleyküm abi ben bu telefonu almayı düşünüyorum netten alabileceğim en güvenilir site sizce hangisi ? suan fiyat olarak 850 tl ye alsam acaba çok mu ucuz olur orijinal olmaz mı ?

    • Aleyküm Selam Aygül, şu anda en güvenilir site Asus’ un kendi sitesi olarak görüyorum. Doğrudan Asus’ tan alırsan bir sıkıntı olmaz. Bunlar dışında Hepsiburada, MediaMarkt ve Teknosa gibi mağazalarda son derece güvenilirdir.

    • ve cihaz hızlı şarj özelliğini destekliyormu yorumların başında okudum ancak anlamadım çünkü cihazın yanında gelen adaptör duyduğuma göre 3 saatte 1-100 şarj oluyormuş cevaplarsanız sevinirim

      • Merhaba Mert, cihazın yanında gelen adaptörün hızlı şarj özelliği yoktur ama telefonun hızlı şarj özelliği vardır. Hızla şarj özelliği olan bir adaptör kullanarak telefonun şarj etme süresini yarı yarıya düşürebilirsin. Biğr adaptör almak istersen Zenfone 2′ nin adaptörünü almanı tavsiye ederim.

  • Selamun aleykum kadir abi.Sorum biraz uzun olacak ama.Telefonun bildirim çubuğunu indirmek için elimizle tam yukardan yapmak gerekiyor.Ama bn mağazada teli incelediğimde elimizi tam yukarda değilde ekranın ortalarından,aşağısından 2 kere indirdiğinizde bildirim çubuğu aşağıya iniyordu.Ben yapınca arama yeri geliyor.Acaba bunu nasıl değiştireceğiz aradım ama ayarını bulamadim. Yardımcı olursanız sevinirim.Tesekkurler.

    • Aleyküm Selam Ahmet, Asus’ un önceki arayüzünde bahsettiğin özellikler vardı fakat güncelleme ile o özellik gitti. Bende şu an Zenfone 2 kullanıyorum ve dediğin gibi yapınca arama bölümü geliyor. Ekranın yukarısından aşağı doğru çekince bildirim penceresini açmak istiyorsanız bu dediklerimi yapmalısın. Öncelikle ana ekranda aşağısından yukarıya doğru çekmelisin. Karşına “Girişi Yönet” butonları çıkacaktır. Çıkan butonlardan Tercihleri seç. Sonra Anasayfa bölümüne gir. Son olarak Aşağı Çekme Hareketi yazan kısma tıklayıp “Bildirim Panelini Aç” seçeneğini seç. Bu şekilde yukarıdan aşağıya çekince bildirim paneli gelecektir artık.

  • Bi sorum daha olacaktı.Kameraya girince on kamerayı açınca güzelleştirme modu açık oluyor.Otomatiğe alıyorum ve kapatiyorum.Açınca tekrar güzelleştirme modu açılıyor.Nasıl duzeltebilirim.

  • LG L7 OPTIMUS P710 cihazım var dokunmatik ekrandan dolayı tamir görmüştü şimdi yine sıkıntı oluşturmaya başladı. Uygun fiyatlı kamera,sosyal medya ve aramalarda kullanacağım bir telefon arıyordum. Asus laptop daha önce kullandığımdan bu markanın kalitesini zaten biliyorum. Asus Zenfone Laser alamayı düşünüyorum. Yorumlar için teşekkürler

  • Hatırlarsanız kısa bir süre önce de sizden bilgi almak için yorum yapmıştım
    Asus Zenfone 2 laser 5.5 modelini aldım ve dokunmatiğin çalışmadığını donduğunu gördüm servise değişim/iade isteğiyle gönderdim yaklaşık 1 hafta sonra telefona yazılım yüklendi ve sorun düzeldi diyerek aradılar ve benden izin alarak telefonun servisten çıkışını yaptılar telefon elime geçtikten sonra sorunun devam ettiğini gördüm ve tekrar değişim/iade isteğiyle gönderdim.
    Siz yaptığınız yorumda karşılaştığınız sorun ciddi bir sorun asus değişim yapabilir demiştiniz
    sizce aynı sorundan iki kere gönderdiğim cihaza Asus iade/değişim yaparmı? ben telefonun iadesini istiyorum telefonu aldığımda bir çok sorunla karşılaştım ve memnun kalmadım eğer iade izni verilirse Samsung Galaxy a5 2016 almayı düşünüyorum sizce bu cihaz nasıl bir cihazdır kısada olsa a5 hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

    • Merhaba Enes, karşılaştığın bu problem için senin adına üzüldüm. 2 defa gönderilen telefonun değişim yapılma ihtimali olacağını pek zannetmiyorum. Tabi Sen yine de iade etmek istediğini söylersen edebilirler belki şansını denemeni öneririm. Samsung Galaxy A5 modelini severim ve nerdeyse en iyi Samsung modellerinden biri olduğunu söyleyebilirim. 2016 modelini inceleme fırsatım olmadı sadece internette videosuna falan baktım ve bence önceki A5 modeline göre daha iyi duruyor. Galaxy A5 modelinin 2016 versiyonu alınabilecek en iyi Samsung modellerinden bir tanesidir. Eğer değişim olursa almanı tavsiye ederim.

  • Selamun aleyküm. Ben zenfone 2 ile zenfone 2 laser arasında kaldım. Zen 2 laser hakkında ekran HD olduğu için görüntü kalitesi pek iyi değil diyorlar. Bilemedim bende. Aslında zen 2 yi seçerdim ama büyük ekran seven bir insanım. Bu yüzden zen 2 laserı düşünüyorum. Birde benim için bir telefonda en önemli olan şeyler ekran büyüklüğü (6”), kamera, pil ömrü, ses kalitesi ve hafıza çokluğu. Telefonu kasacak fazla bir şey yapmıyorum. Bir tek nette dolaşıp sosyal medyaya bakarım. Öyle ağır oyunlar oynamam. Kelimelik, 101 ve candy crash oynuyorum telefondan. Oda arada bir. Bütçem de 900 tl zorlarsam 1000 tl. Bu fiyat bandında, aradığım özelliklerde en iyi telefon hangisidir sizce. Asus daha iyi bir marka ve model varsa onuda söyleyebilirsiniz (ekran büyük olacak ama 🙂 ). Yada dediğim gibi asus zenfone 2 ile asus zenfone 2 laser dan hangisi daha iyidir. Şimdiden çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🙂

    • Merhaba Ferah, istediğin özelliklere sahip olan Zenfone Max modeli var. Pil konusunda ve kamera konusunda çok çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Hafıza olarak ta 16 GB modeli var 32 GB var mı bilmiyorum. Eğer alacaksan tavsiye ederim. Ekran olarak Zenfone 2 ile aynı 5,5 inçtir.

  • Zenfone 2 laser almayi düşünüyorum fakat telefon gorusmelerinde ses gitmediği gibi duyumlar aldım görüşme kalitesi nasıldır

    • Görüşme kalitesi son derece iyidir. Telefon görüşmelerinde sorunun temeli operatörler de, özellikle 4.5G’ ye geçtikten sonra bu tarz sorunlar çoğalmaya başladı.

  • Abi allah askina yardim et ben 15 yasindayim hafiza jartina uygulamyi nasi atacagim bilemiyorumbtelfonum asus zenfone 2 laser 5.0 6.1.1isletim sistemi war allahini seversen abi yardim et kafayi yicem telfinu parcalicam alai 1.5 ay oldu aldigimdan beri atmaya ugrasiom yapamiom carpicam walla sinirden agladigimda oluyo

    • Merhaba Serhat, Telefonun hafıza kartına uygulama atmak istiyorsan “APP SD 2” adlı uygulamayı kullanabilirsin. Eğer o olmuyorsa yapacağın şey telefonu root yapıp ardından taşımak olacaktır.

  • Merhabalar.Ben LG Optimus L7 2 kullaniyorum ve cok fazla kasma oluyor. (instagram,facebook,oyunlar vb.)Zenfone 2 Laser 5.5″ almayi dusunuyorum.Youtube da videolara bakarken gordum ve google play den uygulama indirdikten sonra telefon kapanip yeniden acildi boyle bi sorun ile karsilasir miyim? Baska sorun ise hizli sarj cihazi kutuda mevcut degil dediniz.Eger satin alip kullanirsak pilde bi sorun olmaz degil mi? Tesekkurler kolay gelsin. 🙂

    • Cihaz yeniden başlatilirken uzun surede acildi.Sizde de oyle midir yoksa kullanicidan dolayi mi?

    • Merhaba Gökhan telefonun hızlı şarj özelliği vardır hızlı şarj adaptörünü alırsan sorun olmaz. Telefonun açılıp kapanması tamamen rastlantı diye düşünüyorum. Çok fazla Zenfone 2 Laser kullandım dediği soruna denk gelmedim.